Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Post »

:wit Aniu! :wit Shirall!
Uderz w stół... Miło Was gościć, a już myślałam, że wszyscy o mnie zapomnieli...
To niebieskie to dąbrówka rozłogowa.
Bez internetu, jak bez ręki. Zespołu z odstawienia nie miałaś?
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja pomyślałam o Tobie jak zakwitł mi hippeastrum "Flamenco Queen' :D

Zaczął się najpiękniejszy miesiąc - maj. Teraz wszystko zaczyna szaleć, człowiek nie może nadążyć z zachwytem ;:3 Piękne te clematisy! Ja dzisiaj dostanę przesyłkę z moimi.. aż się boję co przyjdzie... Szafirki to taka odmiana, czy tak przekwitają? U mnie żurawki jeszcze nie puszczają kwiatów ;:185 Zapach bzu - bezcenny, zazdroszczę, bo nie mam miejsca na ten mój ulubiony krzaczor.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

:wit O, nie wiedziałam , że jest taki. Fajnie się nazywa :D
Jak widać trochę tych flamencowych roślinek jest. Ja mam tylko milina "Flamenco", ale drań mi kwitnąć nie chce ;:155
Co do szafirków, to taka odmiana. Też zeszłoroczny nabytek u Królika.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hehe nie miałam bo wykorzystałam ten czas na nadrobienie seriali :wink:
trochę co prawda nas to wnerwiło bo tata miał coś do zrobienia do pracy, siostra potrzebowała netu do nauki na kolokwium, brat coś na uczelnię a tu bez uprzedzenia net padł.....najlpesze bylo to, że niby połączenie było a tu nic.....nie działa :roll:
a ci z Tepsy to.........dzwonisz do nich i dzwonisz i nic........facet miał przeyjechać w poniedziałek rano, koło 11 i nic........net włączyli, zaś on był u nas o 15......jakieś jaja czy co? :twisted:
ale teraz już mam i moge sobie oglądać ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Asiu, już się melduję u Ciebie. ;:65 ;:65 ;:65
Pooglądałam jak Ci w ogrodzie rośnie i trochę zazdroszczę, a szczególnie bzów. ;:108
Moje bodziszki dopiero z 10 cm nad ziemią, a gdzie im do kwitnienia. Powojniki, to nowe nasadzenia czy ubiegłoroczne już Ci kwitną. ;:oj
Józefinka mi się bardzo podoba.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Prawdę mówiąc Marto mnie też przydałby się odwyk od internetu - tyle praktycznych rzeczy można by w tym czasie zrobić. Ale z drugiej strony jak nie mam dostępu do sieci jestem nieszczęśliwa i nerwowa. To chyba już uzależnienie...
Maju, to tegoroczna Beautiful Bride. Stała na balkonie przez jakiś czas i tam zaczęła kwitnąć, ale z każdym dniem ma więcej kwiatów :uszy . A Józefinka z Auchan, sadzona w zeszłym tygodniu. Moja pierwsza J. ma dopiero malutkie pączki kwiatowe (widać ją z drugiej strony pergoli).

Moi Drodzy Goście!
Ponieważ nie mogę się zdecydować, którą opcję wybrać ogłaszam plebiscyt (mile widziane uzasadnienia):
:?: :?: :?: czy siać trawnik metodą tradycyjną czy położyć z rolki? :?: :?: :?:
Nie wiem. Jedno i drugie rozwiązanie ma swoje zady i walety.
Skłaniałam się do rolki (bo jestem z natury niecierpliwa), ale nasłuchałam się ostatnio, że bardzo zła jakościowo trawa z niego wychodzi, często zasycha na brzegach, po kilku latach jest do wymiany itp itd.
Co Wy sądzicie, może macie jakieś doświadczenia w tym względzie?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Asiu, moje zdanie poparte praktyką. :uszy
Siej, wybierz trawę na boiska sportowe - poproś igiełkową. Nie rośnie wysoko, to i kosić jest znacznie mniej.
Potwierdzam z rolki nie była taka ładna. Trzeba dobrze ja wypielić z chwastów.
Jeżeli chce się mieć ładną należy zasilać i często podlewać. :uszy

Czy jak siać wiesz? Jeżeli nie, to skrobnę Ci na Pw, żeby innych nie zanudzać.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Maju, teoretycznie wiem, ale chętnie posłucham rad doświadczonej forumki. Poproszę pw.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Asiu ja mam trawkę z rolki ,załozoną pięć lat temu i jestem mega zadowolona ,mam normalnie dywan po którym można boso chodzić...jeśli chodzi o chwasty to oczywiście są wiosną mlecze ,ale wystarczy oprysk na dwuliścienne i śladu nie ma.Sąsiad ma sianą trawę i dzień do nocy do mojej.Oczywiście zależy zapewne od odmiany,ale jestem przekonana ,że tak gęstej i sprężystej nie uzyskasz z siewu :)
Asiu ja mam trawę z GRASSLANDU to jest w Kaźmierzu niedaleko Poznania ,najlepsza trawa w Polsce.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Asiu pooglądałam sobie Twoje zdjęcia i muszę przyznać, że u Ciebie wszystko rośnie jak na drcżdżach. Powojniki piękne, mało ich jeszcze kwitnie, więc tym bardziej przyciągaja wzrok. Ta Józefinka mi się bardzo podoba. Hmm.... a jak ona się u Ciebie sprawuje przez cały rok? Co do trawy to ja Ci nie pomogę. Wiem tylko, że trawa z rolki jest znacznie droższa i trzeba też umieć ją kłaść i docinać. Ale jeśli to nie jest przeszkodą to na pewno efekt będzie szybszy....
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asiu :wit
Ale szaleństwo u Ciebie ;:138 Clemki kwitną cudownie ;:oj Ja wciąż czekam na B.Bide, oby była tak piękna jak Twoja ;:170
Masz tyle pięknych roślin..sośnica to moje marzenie, gdzie kupiłaś swoją? Rodusie już pękają w pączkach, juppii ;:oj
Jeśli idzie o trawnik, ja polecam siany. Trawa bardzo szybko rośnie, a jak zacznie, to będziesz tylko narzekać na tempo.. ;:224 Tak jak Mój M dzisiaj :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Asiu wpadłam wreszcie z rewizytą :wit i jestem pełna uznania za zapał, energię i tyle pomysłów. Piękny masz ogródek. ;:138 Ja również zapadam na clemkową chorobę. Będę do Ciebie wpadać i obserwować jak rozkwitają Twoje roślinki.
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Asiu jak mogę wrzucę swoje pięć groszy . Do trawy przyłóż się solidnie , trawa z siewu jak najbardziej . majka411 ma chociaż sprawdzoną odmianę . Ja swój trawnik poporostu s...... ;:223 Nikt nam nie doradził a teściowie no cóż ogrodnicy z krwi i kości powiedzieli tylko kupcie trawę my wam zasiejemy . Tylko to kupcie trawę jest najważniejsze ;:215 , to kupiliśmy najtańsza jaka była w castoranie bo po co wariować na takie hektary . Teraz pluje sobie w brodę , trawnik mam jak łąka , trawa brzydka szeroka ;:98 miałam szatański pomysł wszystko zerwać ale M szybciutko mnie wyprostował ;:223 ,że on sie tego nie podejmie ma dosyć i się męczymy ;:222. Wczoraj chwaściory spryskałam a jest ich zatrzęsienie, M podsypał nawozem i muszę go polubić :twisted: ;:161

Clematisy pięknie Ci kwitą moje w tym roku lichutko , już nie mogę się doczekać pierwszych kwiatków :tan
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

_oleander_ dziękuję za opinię. Ja też skłaniałam się do trawnika z rolki, ale M mnie torpeduje. Muszę mu pokazać Twój post.
Asiu, to już moja druga Józefinka. Starą mam od trzech lat i co roku kwitnie, ale na razie skromniutko. W tym roku mam nadzieję, że obdarzy mnie bujniejszym kwieciem (ma już kilka pączków i pnie się w górę :heja ).
Kasiu sośnicę kupiłam w ubiegłym roku w Castoramie, za - uwaga - 30 zł. Nie jest może olbrzymem, ale dzielnie sobie radzi. ;:138
Kasiu_38 :wit witam i zapraszam kiedy tylko zechcesz!
Edi masz rację, z wyborem trawy najgorszy problem. Będę się starać wybrać odpowiednią (tylko skąd mam kurka wiedzieć, która jest odpowiednia :;230 ????)
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20

Post »

Asiu, wpadam do Ciebie, ale nie zawsze mam czas pisać. A jeśli chodzi o plebistyt, to mam okazję podziwiwiać 2 trawniki z rolki 5cio i 4letni. (O ile dobrze pamiętam). Są gęściejsze od innych i nic złego się z nimi nie dzieje. Jakbym miała dużo kasy też bym taki wybrała. W innej opcji wolałabym kupić roślinki, bo tak bardzo długo na kiełkowanie trawy się nie czeka :wink: . Myślę sobie, że trawnik z rolki jest lepszym rozwiązaniem, jeśli jego obszar nie jest duży. Odpada zmartwienie o zadeptanie młodziutkiej trawy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”