Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

w małych miejscowościach każdy klient jest cenny i osobiste relacje mają podwójną korzyść. Nie ma anonimowości ! Ma to dobre i nie tylko dobre strony !
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Pati ja mam tak samo, wolę cały dzień na ogrodzie, niż dwie godziny w mieście. Przyjeżdżam wtedy wyssana z całej energii i już nic mi się nie chce. Trzymaj się :wit
Awatar użytkownika
momotkab
200p
200p
Od: 22 mar 2012, o 12:02

Post »

Witam śliczny ten twoj dom i zobaczysz kiedys jeszcze bardziej wypieknieje. My z męzem dozstalismy taki stary dom po dziadku, na poczatku zastanawialismy sie czy nie sprzedac a teraz uwazam ze pozostawienie domu to byl najmadrzejsza w miom zyciu decyzja. Jak patrze na mojego synka 2,5 roku jak szaleje na tych naszych włościach to az mnie oko cieszy w miescie u moich rodziców to on sie nudzi Zobaczysz bedzie dobrze tylko trzeba czasu. Pozdrawiam :D ;:3
BASIA
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Basiu, witam sasiadkę zza miedzy! Do Twojego miasta jeździmy na zakupy, jak nam się zachce luksusów niedostępnych u nas :D

U nas dziś znowu pracowicie i znowu efektów nie widać :roll: Ja odkopałam jeden z kredensów i trochę zapełniłam rzeczami z pudeł, potem wysadziłam do ogrodu barwinek od Marzenki-stokrotek, rozsadziłam pietruszkę naciową...miała wschodzić do 6 tygodni, a po dwóch od wysiania, ma jakieś 5 cm wysokości :D i wsadziłam frezje do miski kamiennej wygrzebanej ze strychu - nie wiem, czy wyjdą, pierwszy raz je sadzę, ale po wierzchu posypałam rzerzuchą, więc tak czy inaczej dekoracja na święta będzie :wink: mąż zrobił w spiżarni wylewkę pod lodówkę i zaczął regały robić, więc jest nadzieja, że za parę dni uda się odgruzować kuchnię ;:65 A na koniec zrobiłam sobie przyjemność zakupową i trochę begonii, mieczyków i takich tam na próbę kupiłam :wink:

No a teraz obiecane zdjęcia: tui nie umiem sfotografować tak, zeby widać było liście...nawet z piętra jest za wysoka, muszę męża poprosić, żeby swoim profesjonalnym aparatem się pobawił, ale w zamian mam to:

zmartwychwstała róża :wink:

Obrazek
Obrazek

oszalała od słońca szachownica, która zamierza kwitnąć już!

Obrazek

czekające na rozsadzenie lawenda i tymianek

Obrazek

oraz jeszcze jedno odkrycie strychowe: umywalnia w dobrym stanie, kiedyś stanie się stolikiem pod umywalkę w naszej prawdziwej łazience :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Pati, wspaniałe te Twoje odkrycia, fajnie że róża puszcza listki i niesamowita ta korona cesarska, ale najbardziej niezwykła jest umywalnia, już ja widzę odrestaurowaną w pięknej łazience. Będzie super, pozdrawiam i miłego wieczorku.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Umywalnia super a do góry może wprawicie lustro. Moja korona cesarska będzie taka za dwa tygodnie, bo jak się zrobiło zimno to wszystko stanęło. Pat szukaj dalej !
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

PATI....ile Ty jeszcze cudeniek odgrzebiesz w tym domku, tylko czas wie.........taki dom z duszą kryje niekiedy skarby...szperaj....
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Też jestem ciekawa, co jeszcze się znajdzie w Twoim domu :wink: Fajnie, że róża zdecydowała się rosnąć, może w sezonie uda się ją rozpoznać.
W małych miejscowościach człowiek czuje się bezpieczniej. Ma to pewne wady (wszyscy wszystko wiedzą :evil:), ale szczególnie mając dzieci można się dobrze czuć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Pati jeszcze trochę poszperasz i cena domu Ci się zwróci :;230 .Uwielbiam takie mebelki ,a płacę za nie słono :evil: Jak oglądam Twój domek w środku to troszeczkę mnie ;:167 boli, bo to wszystko takie piękne.Ja robię dom na stary styl,a Ty go już masz ;:138
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No ja jeszcze na strychu nie byłam, a tam wietrzę jakieś odkrycia, ale z tym muszę poczekać do rozwiązania, bo schody strome, nie wturlam się :;230

Ewo, a ja od kiedy tu mieszkam to zaczynam się zastanawiać, czy nie fajniej by było mieć nowy dom i urządzać go po staremu :D Tak jak rozmawiam z innymi posiadaczami malowniczych ruinek, to finansowo generalnie się nie opłaca, bo za to co trzeba włożyć w restaurację, możnaby wybudować 2 nowe domy...no ale u nas innej opcji nie było, więc cieszymy się tym co mamy, z godnością przyjmując wyrazy współczucia ze strony znajomych, którzy nie mogą uwierzyć, że mozna dobrowolnie wyprowadzić się do domu bez ciepłej wody, ogrzewania i ocieplenia :)

Słoneczko od rana mocno swieci, więc zapraszam na kawkę, a potem do roboty ogrodowej, bo od jutra podobno deszcze i trzeba będzie w koncu zmierzyć się z porządkowaniem domu :roll:
Awatar użytkownika
momotkab
200p
200p

Post »

u mnie w domu po ogrzebaniu tez znalazłam takie fajne rzeczy a to jest najlepsze ze mamy je zadarmo a inni za takie cudenka slono placa czekam na wiecj odkryc :wit
BASIA
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pat wpadłam na kawkę ;:40 , bo dzień zapowiada się ładnie
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Zaglądam na kawkę :wit . Ja jednak dzień w pracy spędzę. U mnie deszcz potrzebny, bo mi wszystko schnie na pniu. A i jak będzie padać to wreszcie wezmę się za dom, bo zapuściłam go nieco, a tu święta za progiem.
W święta jednak jeden dzień u mamy, a drugi u mamy-chrzestnej, więc jakby szykowanie (pieczenie, gotowanie i in.) odchodzi :-).
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
momotkab
200p
200p

Post »

to ja tez wpadam na kawke siedzac w pracy i sie nudzac ;:40
BASIA
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

survivor26 pisze:
Ewo, a ja od kiedy tu mieszkam to zaczynam się zastanawiać, czy nie fajniej by było mieć nowy dom i urządzać go po staremu :D Tak jak rozmawiam z innymi posiadaczami malowniczych ruinek, to finansowo generalnie się nie opłaca, bo za to co trzeba włożyć w restaurację, możnaby wybudować 2 nowe domy...no ale u nas innej opcji nie było, więc cieszymy się tym co mamy, z godnością przyjmując wyrazy współczucia ze strony znajomych, którzy nie mogą uwierzyć, że mozna dobrowolnie wyprowadzić się do domu bez ciepłej wody, ogrzewania i ocieplenia :)

:roll:
Bo to prawda,wiem coś o tym.No chyba,że ma się tyle gotówki,że ekipa zrobi to szybko.Inaczej ...ja ujmę to tak "remonty są wieczne".Na dodatek jak się mieszka w domu remontowanym i burzą ściany, dach a trzeba dzieciom obiad gotować z widokiem na drogę i samochody.Ale na pociechę dodam,że satysfakcja taka sama i wspomnień więcej.Po 20 latach będziesz wspominać jak ja ;:108 Z przyjemnością poczytuję bo wspomnienia wracają ;:7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”