Moje ukochane Hoje i inne doniczkowe , cz.II
- agucha432
- 500p
- Od: 3 lis 2011, o 10:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje ukochane Hoje i inne doniczkowe , cz.II
Aguś śliczna ta bella też takiej jeszcze nie widziałam, niech zdrowo rosnie i storczyk też. J też własnie czekam na nowych 5 hojeczek ale to dopiero po niedzieli 

Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Agusiu i dziękuję w imieniu roślinek
.No to widzę,że i Ty szalejesz na całego.Tyle hojek do Ciebie zawita,na pewną zaglądnę ,żeby je podziwiać 

- agarow78
- 500p
- Od: 22 lip 2011, o 22:42

No no no cudne anturia (szkoda że nie zauważyłam w porę że miałaś ten cud fiolet w sprzedaży - spóźniłam się

i oczywiście nowinka hoja piękna

Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Hoja bardzo ładnie wygląda nawet bez kwiatków, bo ma takie zdrowe listki. U ciebie na pewno pięknie zakwitnie. 

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Piękne nowości Aguś u Ciebie. Ale mnie przypadły do gustu Twoje Anturia w ciekawych kolorkach, są urocze. A kwiatka Śniadka widzę po raz pierwszy i idę o nim poczytać w necie. Nie sposób wyliczać pochwał i zachwytów dla Twoich roślin
można tylko nieszkodliwie pozazdrościć

-
Agusiu , już masz
Jagódko , mam nadzieję,że doczekam się kwiatuszków,chociaż , jak piszesz,same listki są równie piękne .
Marylko , bardzo,bardzo ci dziękuję za tak miłe słowa
.
A to dzisiejsze ,dwa nowe nabytki.Biedronkowy Fikus Retuza,nie mogłam się mu oprzeć,chociaż to moje pierwsze bonsai i mam nadzieję,że chwilę u mnie pobędzie
,muszę dopiero co nieco poczytać ,a może ktoś mi coś podpowie na jego temat.
A drugi to Winobluszczyk Botaniczny , bardzo lubię pnącza i bluszcze , oczywiście zaraz po Hojach
,no ale Hoje to przecież też pnącza
.Przynajmniej większość z nich .

Natomiast to Cissus,którego musiałam trochę przerzedzić ,bo już za dużo go było w doniczce i aż boki doniczki były rozepchane przez korzenie,oraz bulwki,które ten cissus ma , a czy mają je wszystkie,to nie wiem .

Jagódko , mam nadzieję,że doczekam się kwiatuszków,chociaż , jak piszesz,same listki są równie piękne .

Marylko , bardzo,bardzo ci dziękuję za tak miłe słowa

A to dzisiejsze ,dwa nowe nabytki.Biedronkowy Fikus Retuza,nie mogłam się mu oprzeć,chociaż to moje pierwsze bonsai i mam nadzieję,że chwilę u mnie pobędzie

A drugi to Winobluszczyk Botaniczny , bardzo lubię pnącza i bluszcze , oczywiście zaraz po Hojach

Natomiast to Cissus,którego musiałam trochę przerzedzić ,bo już za dużo go było w doniczce i aż boki doniczki były rozepchane przez korzenie,oraz bulwki,które ten cissus ma , a czy mają je wszystkie,to nie wiem .

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Bardzo dekoracyjny Twój nowy fikus i winobluszcz maja piękne listki
Niech się szybko i zdrowo rozrastają

Niech się szybko i zdrowo rozrastają

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Przepiękny ten cissus, wcale niepodobny do mojego, bo mój ma takie całkiem zwykłe listki.
Powodzenia w uprawie bonsai.
I jeszcze zapytam głupio, co to znaczy, ze winobluszcz jest botaniczny?
Powodzenia w uprawie bonsai.

I jeszcze zapytam głupio, co to znaczy, ze winobluszcz jest botaniczny?

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczny bonsai - nieduży ale już zwraca uwagę. Pierwszy piszesz? Hm, od czegoś trzeba zacząć. 

-
Marylko,dziękuję bardzo
Mam taką nadzieję,że będą się u mnie dobrze czuły i nie będą sprawiały kłopotów
Dziękuję Jagódko w imieniu cissusa.Ich jest sporo odmian i niektóre może mają między sobą subtelne różnice i to już inna odmiana.Ten mój to odmiana Digitata.Mam nadzieję,że bonsai trochę u mnie pobędzie i zbyt szybko go nie uśmiercę
.Natomiast dlaczego winobluszczyk jest botaniczny,to prawdę powiedziawszy sama nie wiem.Pod taką nazwą go kupiłam.Ja myślałam,że winobluszcze rosną tylko na polu i dlatego postanowiłam kupić tego.Może właśnie dlatego,że jest to odmiana domowa,ma taką nazwę
Witaj Henryku.Co,jak co,ale ten fikus bonsai jest moim pierwszym okazem.Jeszcze nigdy wśród moich kwiatów nie gościł żaden bonsai.Sama się dziwię
No,ale jak piszesz , od czegoś trzeba zacząć
Mam tylko nadzieję,że sobie z nim poradzę 

Dziękuję Jagódko w imieniu cissusa.Ich jest sporo odmian i niektóre może mają między sobą subtelne różnice i to już inna odmiana.Ten mój to odmiana Digitata.Mam nadzieję,że bonsai trochę u mnie pobędzie i zbyt szybko go nie uśmiercę

Witaj Henryku.Co,jak co,ale ten fikus bonsai jest moim pierwszym okazem.Jeszcze nigdy wśród moich kwiatów nie gościł żaden bonsai.Sama się dziwię

- agarow78
- 500p
- Od: 22 lip 2011, o 22:42

Agusiu prześliczne kwiatuszki mają taki piękny zielony kolor listeczków i świetny jest ten winobluszczyk a i cisus ładniusi

Agusia dzisiaj dostałam kwiatuszki - dziękuję

Pozdrawiam i Zapraszam
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Śliczne pokazane okazy
fikusa bonsai ostro przycinaj bo inaczej szybko przyrasta 

- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też nie wiedziałam, że taka istnieje, super jest, dbaj o nią niech szybko Ci rośnie, bo widzę że kolejka się ustawia.
-
Agusiu to ja Ci kochana dziękuję za tyle miłych słów
trzynastko,dziękuję za poradę,to mój pierwszy bonsai i zupełny debiut jeśli chodzi o uprawę tego typu,mam nadzieję,że dam radę
Witaj Iwonko,dbam dbam,już nawet ma jeden nowy listeczek,więc wszystko na dobrej drodze

trzynastko,dziękuję za poradę,to mój pierwszy bonsai i zupełny debiut jeśli chodzi o uprawę tego typu,mam nadzieję,że dam radę

Witaj Iwonko,dbam dbam,już nawet ma jeden nowy listeczek,więc wszystko na dobrej drodze

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne nowości.
Cissus gęsty, gratuluję ręki do pnączy
Cissus gęsty, gratuluję ręki do pnączy