Działka korzo_m cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka korzo_m cz. 5

Post »

Dorcia , aż mi :shock: wylazły zza okularów ....siej , Kobieto , siej , bo przy takich rezultatach , to tylko się cieszyć ;:196 .

Możesz przywieź te parę goździków i szałwię , a kobei nie masz za wiele ? I jaki kolor ? Lobelię też podrzuć , ja dam Ci minę ( Quamaclit lobata ) i jednoroczną daturę , szlumbergerę i może chcesz oleandra różowego półpełnego ? Coś muszę do tych skrzynek powsadzać , bo kurczę nie mam tych pelargonii , ale można kupić na all po 10 sztuk pakowane , za 18 pln. Chyba się skuszę , bo jest duży wybór w kolorach i gatunkach .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko daj spokój ja tak skromnie :;230 Jeszcze czekają do wysiania astry, muszę opracować jakiś patent na ustawianie donic, bo miejsca brakuje.
Jutro z rana wszystko przygotuję. Tak się cieszę :tan na spotkanie, mam nadzieję, że o ważnych i tych mniej ważnych sprawach zdążymy poplotkować.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację ...poruszymy tematy zapewne nie tylko roślinne ;:108 . Dorciu ...też się cieszę na to spotkanie..., a , jeszcze jedno ...to lustro - pamiętasz ...chyba rzeczywiście ma coś w sobie :tan . Ewcia stwierdziła , że wyszczupla :;230 ...chyba tak , bo i ja tak sądzę . Jednym słowem podnosi nasze ego .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To życzę wam dziewczyny miłego spotkania. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dorotko, Twoje wysiewy wyglądają bardzo ładnie ;:108 Eh..kiedy moja lobelia będzie tak wyglądać... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
pisanka
100p
100p
Od: 21 lip 2011, o 08:34

Post »

:wit Dorotko! kiedy siałaś petunie, ile czasu upłynęło zanim zaczęły wschodzić :?: czy warto jeszcze je wysiewać ;:7 ale masz odmian pomidorów ;:224 .
Pozdrawiam - Hanka
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyno,ale ty masz rękę do wysiewów,nic tylko podziwiać.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko widzisz jak nas ciągniesz do siebie, nawet lustro masz specjalne, wszyscy jak w niego patrzymy to wydaje się, że jesteśmy szczuplejsi :;230 bo przeciez po zimie to jest nieprawdopodobne.
Wszystko mam już przygotowane, cieszy mnie spotkanie.

Grażynko pewno tak jak zawsze zabraknie czasu, aby o wszystkim poplotkować. Bo my w czasie rozmowy skaczemy jak te małpki po drzewach z tematu na temat.

Ewo tego roku petunii wysiewałam 4 odmiany, kazdą do innej misy, miałam nasiona z dwóch firm. W pierwszych misach, które obsiewałam w połowie stycznia małe siewki pojawiały się już po dwóch tygodniach a w dwóch pozostałych po ponad miesiącu, dalej widzę, że coś kiełkuje. Na zdjęciu właśnie pokazałam te opóżnione dlatego tak różnią się wielkością. Możesz spróbować wysiać, będziesz miała póżniej kwiaty. Może trafisz na szybko kiełkujące ;:7

Małgosiu wczoraj właśnie widziałam Twój zestaw doniczkowy, no i kto tu nie ma ręki do kwiatów :?:
Teraz muszę wszystko pikować, chyba zatrudnię pomocników.
Pozdrawiam Dorota
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam kobietę czynu ;:196 ...ale ty szalejesz, więc i rośliny nie chcą pozostać w tyle :D
Dorotko czy u Ciebie w nocy też popadał śnieg ? Ty już wygrabiłaś trawniki, a u mnie nadal ich nie widać.
Dobrze, że chociaż w domu mam zajęcie (wczoraj dostałam paczkę z roślinami :tan ), bo chyba wpadłabym w depresję.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorciu...serdecznie dziękuję za miłe spotkanie ...( nie ) dziękuję za roslinki ;:196 ;:180 .
Miło było Ciebie zobaczyć i nagadać sie do woli ...o wszystkim i ...o niczym . Tematy roślinne zapewniam są zawsze górą , bo bez nich tak trudno żyć ...gdy za oknem szarzyzna ;:167 . Nie zapomnij o ' Rosyjskim Kochanku ' :;230 .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziewczyny u Tary już słonko zza chmur wychodzi.
Od przyszłego tygodnia i u nas wiosna. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko bo ja z tych szalonych kobit. Rankiem owszem był śnieg, ale teraz cały czas mży dość mocno więc wszystko spłynęło. Moje poniedziałkowe grabienie nie poszło na marne, trawniki lepiej wyglądają są uczesane, odpowiednio przygotowane na nadejście wiosny.

Jagódko o kochankach .....pamiętam zawsze :;230
Miło było pogadać. Ja też od Ciebie przywiozłam roślinki zaraz posadzę kaktusika. Ty też nie zapomnij o pikowaniu :lol:

Grażynko to ja już się cieszę :tan u nas teraz mży, może tak padać cały weekend, roślinkom bardzo potrzebna woda, szybciej ziemia rozmarznie. Nie wiem czy patrzyłaś na czosnek, ja wczoraj wypatrzyłam, że słonisko zaczyna kiełkować, jest mały, ale jak na przyszły tydzień przyświeci słoneczko ;:3 to wyskoczy w górę.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko jeszcze nie patrzyłam.
To dobra nowina :heja mój też pewnie niedługo się pokaże.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko jak u Ciebie ?
U mnie już 6 nad zerem o tej porze i deszczyk ciepły kruszy lody.
Otworzyłam dzisiaj sezon balkonowy.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko przed chwilką byłam u Ciebie, oglądałam Twoje roślinki tarasowe, zadałam Tam pytanie bo ja jak zawsze mam problem ;:7 Po prostu boję się, że moje rączki ( już mało zwinne) mogą roślinkom zaszkodzić, a mnie na nich zależy.
Mam wrażenie, że chyba wczorajszy poranek pożegnał nas po raz ostatni mrozem u mnie było -6 st. W ciągu dnia na plusie, powiewał ostry wietrzyk, ja takie wiaterki nazywam dobre do suszenia prania. Wczoraj nic nie robiłam (spełniałam się w kuchni ;:137 miałam moich chłopaków to im poprawiałam apetyt) jedynie przeszłam tak jak co dzień wokół rabatek sprawdziłam co się dzieje. Widać więcej tulipanowych kiełków na wierzchu, można powiedzieć, że cebulowe ruszyły w górę. W tym tygodniu muszę odkryć wrzosy i wrzośćce ( z wrzośćców nic mi nie zakwitnie wszystkie kwiaty wymarzły i brązowe leżą wokół, może po przycięciu odbiją od korzeni), dlaczego je muszę odkryć bo między nimi posadzone mam krokusy i widzę, że są już duże.
U nas od wczoraj po południa pada deszczyk, a ja się cieszę :tan bo roślinki dostaną zastrzyk wody, a przy tej temperaturze jaką zapowiadają na nadchodzący tydzień roślinność ruszy. Dzięki wodzie ziemia szybciej rozmarznie, bo na razie tylko wierzchnia jej warstwa odpuściła.
Muszę zacząć pikowanie, odsuwam to w czasie, ale w końcu trzeba się zmobilizować i ruszyć ostro do przodu ;:108
Pozdrawiam Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”