Alinko, trawy masz cudowne. Kiedy ja doczekam się takiej rozplenicy.Zauważyłam że lubi samotność, nie dotykaj mnie wówczas wyrasta na
na taka dostojną. Czyż nie Alinko?
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.
Witaj Alino! Obrazki z Twojego jesiennego ogrodu wspaniałe! Jestem zachwycona.
Wgłębnik bardzo ciekawy , rzadko się spotyka w naszych ogrodach takie rozwiązania.
Pokazałaś na zdjęciu kępę prosa rózgowatego - czy ma duże wymagania? Jak się u Ciebie spisuje? Wygląd ma taki delikatny.
witam dziewczyny . szkoda że już z tej złotej polskiej jesieni zostały tylko obrazki. teraz będziemy wchłaniać każdy promyk słońca , który zaświeci .
Izo - Tamaryszku- proso naprawdę zupełnie bezobsługowe . rośnie w słońcu , na suchej glebie . to że nie podlewam to wiesz , bo wielokrotnie o tym wspominałam że mój ogród pod tym względem samoobsługowy .proso nazywam koronkową trawą , właściwie to trudno oddać aparatem jej piękno .tworzy chmurkę nad berberysami i w jesieni ta rabata to jedna żółta plama .
Obrazki jak z katalogu. Jak nazywa się kwiat z drugiego zdjęcia, czy to nie przetacznik przypadkiem.Bardzo gustownie połączono rośliny i kolory, i kształty, i faktura.Super.
witam Georginio. te kwiaty to szałwia omszona . przetacznik wygląda podobnie , ale to nie to .
Małgosiu czas ostatnio na kartki u mnie ... o ile wiesz o czym mówię .jednak zima idzie . nadrobię wątki ...mam nadzieje . zaglądam na forum raczej żeby podziwiać wasze ogrody . mój teraz już tylko rośnie. p raz pierwszy od 10 lat nie zaplanowałam żadnych zmian w ogrodzie . ale ...jeszcze zima przed nami.
Ja tak mówiłam w poprzednią zimę. Martwiłam się straszliwie, że już żadnej roślinki nie kupię.
A teraz siedzę i rozmyslam nad nowymi nasadzeniami, bo zima zniszczyła część roslin, a w dodatku zmieniała mi sie koncepcja.
Ja chyba nie potrafię usiedzieć w miejscu. Muszę sadzić, kopać, planować, a przede wszystki kupować. Uwielbiam to
Witaj:) przejrzałam i przeczytałam każdą stronę od początku . Stworzyłaś wspaniały ogród , każda nowa rabata, nowa dekoracja ,akcent w ogrodzie harmonizuje z całościom i kiedy wydaje się że już jest idealnie Ty wymyślasz i tworzysz coś nowego i jest jeszcze ładniej