W moim wątku napisano ...
... noooo, ja bardzo przepraszameleka pisze:Masz pięknie skomponowane roślinki, wszystko do siebie pasuje.U mnie niestety nie bardzo chce.

PIĘKNA

Eleko, masz piękny ogród. Zupełnie nie wiem czemu uważasz, że jest monotonny. Ta ceglana ściana porośnięta bluszczem jest boska! Uwielbiam takie klimaty:)
eleka pisze:Wolałabym, żeby było lepiej je widać.Początkowo jest w miarę przestronnie, ale z czasem gniotą się ,przez dosadzanie nowych roślinek. Jeszcze mam problem z wysokością, która powinna schodzić: od najwyższych, do najniższych.Ciągle coś wyrośnie nie takie jak potrzeba.Zasłaniają się i z tym muszę jeszcze powalczyć.Z Waszą pomocą sukces murowany.
.
I jeszczeO eukomisie.Niczym go nie zasilam.W zeszłym roku posadziłam go na oborniku, który po zimie zakopałam do ziemi.Zupełnie przypadkiem posadziłam na nim eukomis.Od tamtej pory oszalał.Nie wiem, czy to nawożenie, czy ilość lat( 5 ),ale w tym roku rozsadziłam go.
KaRo, Erazmie, myślę że odpowiedziałam powyżej.KaRo, ja wykopuję cebule na jesień.Właśnie wykopując, dowiedziałam się, że rośnie na zeszłorocznym oborniku.Całe korzenie były wrośnięte w nawóz.Nigdy go nie zostawiałam w gruncie.Cebule bardzo ładnie się przechowują, lepiej niż cebule mieczyków.Sadzę, gdy widać pierwsze kiełki.