Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

Moje parapetowce tez wygladaja przez zimę nie ciekawie , za sucho ,za gorąco i trudno ich utrzymać . za to w ogrodzie wszystkie są śliczne , chociaż teraz tez się o nie boję bo jest sucho i jeszcze wiatr ich wysusza , a deszczu ani śniegu nie widać ,.. może trocina ,którą zabezpieczyłam korzenie przed mrozem nie pozwoli mocno wyschnąć ziemi .. Śnieg by trochę zabezpieczył roślinki przed mrozem i rozjaśnił szare grządki ale go na razie nie widać ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lidko witaj.. :wit . Cieszę się że do mnie zajrzałaś. Co do trzmieliny to faktycznie aby nie zapeszyć rośnie jak na drożdżach . Niby takie jak moja do dwóch metrów, a moja gdyby nie przycinanie miała by chyba ze cztery metry na wysokość... :;230

Jolu ,no to dobrze zrobiłam przycinając swoją smagliczkę.. :heja , Tylko tych siewek to ja nie widzę, może u mnie nie ma ;:224 . Muszę w przyszłym roku baczniej się przyjrzeć, może wyrywam myśląc że to chwast. ;:108

Irenko..dziękuję. Obrazek. Mój RH rosnący na tle trzmieliny także mi się podoba. Niestety posadziłam go w nieodpowiednim miejscu, bez przemyślenia. Myślałam gdzie będzie ładnie wyglądał, a nie gdzie będzie mu dobrze. On w pełnym słońcu, liście mu się przypalają a na przesadzenie za stary. ;:223

Gosiu...wszyscy już myślimy o świętach, ja także. Szable nie kojarzą mi się ze świętami, więc to zakup taki ot.. ;:224

Lidka lmw- Lidko...dzięki. Obrazek

Jagódko..dzisiaj i młodzież ma już sklerozę, tak więc się nie martw. Co do sansewierki już mi się troszkę podoba. :;230

Wandziu..co do sansewiery mamy ten sam gust. ;:113
mniodkowa pisze:
Zenia pisze: Aguś...ciekawe czy pamiętałaś o hiacyncie. :?: ..na pewno tak. ;:112
nie uwierzysz :shock: zapomniałam ;:108 szok!
Jagódko...no widzisz, nie ty jedna. Ja także będąc dzisiaj w mieście o czymś bardzo ważnym zapomniałam. ;:7

Janinko..ja także z utęsknieniem czekam na śnieg. Także u nas bardzo sucho, aż się boję o roślinki. Co najgorsze ciągle na plusie a ja wszystko na działce na cebulkę już ubrałam.. Kto mógł się spodziewać że do tej pory będą dodatnie temperatury. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Zeniu przepiękne te twoje róże :D U mnie dziś paskudna pogoda,bo pada i strasznie wieje :(
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Szczególnie ta środkowa piękna jest. Wiesz, jaka to?
U nas słońce od rana.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Przepiękne różyczki , w tym roku dokupiłam 11 , ciekawa jestem jak zakwitną .. Mam już ich sporo ale jeszcze jestem kolekcjonerką bo dożo mi brakuje do 50 a na forum już są tacy co przekroczyli 100 .Może i ja do nich kiedyś dobiję ..
u mnie nadal słonecznie i sucho . Przydałby się deszcz ,bo o śniegu nie ma co marzyć ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Muszę pochwalić róże, są piękne, a tą żółtą też chyba mam. U nas w piątek spadł pierwszy śnieg i do dziś trochę go zostało. Wiatr na szczęście ustał.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu
znów kusisz różyczkami , a ja zaraz mam ochotę polecieć i kupić nową .
Byłaś może w Nomi bo ponoć zamykają i wszystko jest tam tańsze a roślinki też tam mają?
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Zenia pisze: Jagódko...no widzisz, nie ty jedna. Ja także będąc dzisiaj w mieście o czymś bardzo ważnym zapomniałam. ;:7

jaka Jagódko ;:14 ja Agnieszka ;:108 :;230 ale rozumiem - my z Jagodą jak papużki jakieś jakieś - krok w krok za sobą :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Też czytam odnośnie Jagody , zdrobnienie Jagódko , a ten nick jest mój i tylko mój ;:14 :;230 .

Zeniu , nawiasem mówiąc śliczne masz róże ;:138 . Zwłaszcza ta w różu i kremowożółta ;:167 ;:180 .
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rapunzel pisze: No chyba że mam taką sklerozę, że już zapomniałam.
mniodkowa pisze: nie uwierzysz :shock: zapomniałam ;:108 szok! :shock:
mniodkowa pisze:
Zenia pisze: Jagódko...no widzisz, nie ty jedna. Ja także będąc dzisiaj w mieście o czymś bardzo ważnym zapomniałam. ;:7
I to było do Jagódki...imion nie pomyliłam. :heja . Tak więc Agnieszko być spokojna, twoje imię pamiętam a nawet gdybym cię przechciła na Jagodę..czyż także nie ładnie. ;:7

Lucynko witaj. :wit . U mnie pogoda iście wiosenna. Jak tak dalej będzie co to będą za święta bez śniegu. ;:223

Wandziu..z tych co pokazałam nie znam żadnej nazwy odmiany. To już dość leciwe róże, bądź kupowane bez nazwy. ;:7

Janinko...także czytam o ilości róż jaką niektórzy posiadają. U mnie nigdy tyle nie będzie, za mała działeczka. Choć parę także mam w planie jeszcze zakupić, zawsze jakaś wypadnie..więc dla uzupełnienia. O śniegu dalej jednak marzę, choć coraz mniejsze nadzieje mam. :wink:

Lidko..ciekawe czy jeszcze u ciebie jest ten śnieg, jeśli tak to zazdroszczę. Wszyscy chyba uwielbiamy święta i śnieg. To jakoś idzie w parze...inny nastrój. ;:224

Sylwio...byłam w Nomi. Faktycznie likwidują ten sklep. Niestety kwiatków nowych już nie sprowadzają a te co zostały nie są przecenione. A zostało niewiele i takie byle co. ;:223

Jagodka...nie strachaj się. :;230 . Tamta Jagódka ma innego nicka i na pewno twojego ci nie zabierze. Co do różyczek ..pięknie dziękuję. ;:196

Dziś tak na szybko...brak czasu. Pełną parą zaczął się już przed świąteczny okres. Tak więc troszkę już świątecznie. :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, muszę pochwalić twoją parapetową dekorację :) , a zamieszanie związane z zapominalstwem u mnie i mniodkowej naprawdę mnie ubawiło. Wniosek? Skleroza rządzi. :;230
Jagodko, witam kolejną imienniczkę na forum, choć ja na imię mam naprawdę całkiem inaczej. :wink:
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Witaj Zeniu! Jak ten czas leci, niedawno byłam u Ciebie, a tu już tyle stron zapisane. Nie jestem w stanie tego za jednym posiedzeniem ogarnąć i wszystkich odwiedzić. Dekoracja parapetowa delikatna, jak dla mnie w sam raz.

Życzę spokojnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia. Pozdrawiam Mirka
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko to ja gdy byłaś u mnie na ciebie Jagoda... :pogon ..miałaś pewnie niezły ubaw :;230 . Teraz gdybym się nawet dowiedziała to prawdziwe...już i tak dla mnie pozostaniesz Jagódka. ;:196

Mireczko...mam i inne dekoracje świąteczne, nie lubię tak naćkane ...wystarczy tak. Tobie także życzę zdrowych spokojnych świąt.
Obrazek
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Zeniu do mnie rodzeni rodzice mówią Jagoda i mąż również, więc spoko. Imię oficjalne Anna to głównie w pracy używam. :wink:
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Zeniu, śnieg został szczególnie tam, gdzie trawa, bo chodniki i ulice suche. Na działce wszystko ładnie przykryte cienką powłoczką śniegową. Może śnieg trochę poleży, bo jest zimno, rano na termometrze miałam -8 stopni.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”