Moje działkowo- parapetowe królestwo.
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.
Moje parapetowce tez wygladaja przez zimę nie ciekawie , za sucho ,za gorąco i trudno ich utrzymać . za to w ogrodzie wszystkie są śliczne , chociaż teraz tez się o nie boję bo jest sucho i jeszcze wiatr ich wysusza , a deszczu ani śniegu nie widać ,.. może trocina ,którą zabezpieczyłam korzenie przed mrozem nie pozwoli mocno wyschnąć ziemi .. Śnieg by trochę zabezpieczył roślinki przed mrozem i rozjaśnił szare grządki ale go na razie nie widać ..
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lidko witaj..
. Cieszę się że do mnie zajrzałaś. Co do trzmieliny to faktycznie aby nie zapeszyć rośnie jak na drożdżach . Niby takie jak moja do dwóch metrów, a moja gdyby nie przycinanie miała by chyba ze cztery metry na wysokość...
Jolu ,no to dobrze zrobiłam przycinając swoją smagliczkę..
, Tylko tych siewek to ja nie widzę, może u mnie nie ma
. Muszę w przyszłym roku baczniej się przyjrzeć, może wyrywam myśląc że to chwast.
Irenko..dziękuję.
. Mój RH rosnący na tle trzmieliny także mi się podoba. Niestety posadziłam go w nieodpowiednim miejscu, bez przemyślenia. Myślałam gdzie będzie ładnie wyglądał, a nie gdzie będzie mu dobrze. On w pełnym słońcu, liście mu się przypalają a na przesadzenie za stary.
Gosiu...wszyscy już myślimy o świętach, ja także. Szable nie kojarzą mi się ze świętami, więc to zakup taki ot..
Lidka lmw- Lidko...dzięki.
Jagódko..dzisiaj i młodzież ma już sklerozę, tak więc się nie martw. Co do sansewierki już mi się troszkę podoba.
Wandziu..co do sansewiery mamy ten sam gust.
Janinko..ja także z utęsknieniem czekam na śnieg. Także u nas bardzo sucho, aż się boję o roślinki. Co najgorsze ciągle na plusie a ja wszystko na działce na cebulkę już ubrałam.. Kto mógł się spodziewać że do tej pory będą dodatnie temperatury.

Jolu ,no to dobrze zrobiłam przycinając swoją smagliczkę..

Irenko..dziękuję.

Gosiu...wszyscy już myślimy o świętach, ja także. Szable nie kojarzą mi się ze świętami, więc to zakup taki ot..

Lidka lmw- Lidko...dzięki.

Jagódko..dzisiaj i młodzież ma już sklerozę, tak więc się nie martw. Co do sansewierki już mi się troszkę podoba.

Wandziu..co do sansewiery mamy ten sam gust.

Jagódko...no widzisz, nie ty jedna. Ja także będąc dzisiaj w mieście o czymś bardzo ważnym zapomniałam.mniodkowa pisze:nie uwierzyszZenia pisze: Aguś...ciekawe czy pamiętałaś o hiacyncie...na pewno tak.
![]()
zapomniałam
szok!

Janinko..ja także z utęsknieniem czekam na śnieg. Także u nas bardzo sucho, aż się boję o roślinki. Co najgorsze ciągle na plusie a ja wszystko na działce na cebulkę już ubrałam.. Kto mógł się spodziewać że do tej pory będą dodatnie temperatury.

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Zeniu przepiękne te twoje róże
U mnie dziś paskudna pogoda,bo pada i strasznie wieje 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Szczególnie ta środkowa piękna jest. Wiesz, jaka to?
U nas słońce od rana.
U nas słońce od rana.
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Przepiękne różyczki , w tym roku dokupiłam 11 , ciekawa jestem jak zakwitną .. Mam już ich sporo ale jeszcze jestem kolekcjonerką bo dożo mi brakuje do 50 a na forum już są tacy co przekroczyli 100 .Może i ja do nich kiedyś dobiję ..
u mnie nadal słonecznie i sucho . Przydałby się deszcz ,bo o śniegu nie ma co marzyć ..
u mnie nadal słonecznie i sucho . Przydałby się deszcz ,bo o śniegu nie ma co marzyć ..
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Muszę pochwalić róże, są piękne, a tą żółtą też chyba mam. U nas w piątek spadł pierwszy śnieg i do dziś trochę go zostało. Wiatr na szczęście ustał.
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52

znów kusisz różyczkami , a ja zaraz mam ochotę polecieć i kupić nową .
Byłaś może w Nomi bo ponoć zamykają i wszystko jest tam tańsze a roślinki też tam mają?
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Zenia pisze: Jagódko...no widzisz, nie ty jedna. Ja także będąc dzisiaj w mieście o czymś bardzo ważnym zapomniałam.![]()
jaka Jagódko

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Też czytam odnośnie Jagody , zdrobnienie Jagódko , a ten nick jest mój i tylko mój
.
Zeniu , nawiasem mówiąc śliczne masz róże
. Zwłaszcza ta w różu i kremowożółta
.

Zeniu , nawiasem mówiąc śliczne masz róże

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Zenia
rapunzel pisze: No chyba że mam taką sklerozę, że już zapomniałam.
mniodkowa pisze: nie uwierzyszzapomniałam
szok!
![]()
I to było do Jagódki...imion nie pomyliłam.mniodkowa pisze:Zenia pisze: Jagódko...no widzisz, nie ty jedna. Ja także będąc dzisiaj w mieście o czymś bardzo ważnym zapomniałam.![]()

Lucynko witaj.

Wandziu..z tych co pokazałam nie znam żadnej nazwy odmiany. To już dość leciwe róże, bądź kupowane bez nazwy.

Janinko...także czytam o ilości róż jaką niektórzy posiadają. U mnie nigdy tyle nie będzie, za mała działeczka. Choć parę także mam w planie jeszcze zakupić, zawsze jakaś wypadnie..więc dla uzupełnienia. O śniegu dalej jednak marzę, choć coraz mniejsze nadzieje mam.

Lidko..ciekawe czy jeszcze u ciebie jest ten śnieg, jeśli tak to zazdroszczę. Wszyscy chyba uwielbiamy święta i śnieg. To jakoś idzie w parze...inny nastrój.

Sylwio...byłam w Nomi. Faktycznie likwidują ten sklep. Niestety kwiatków nowych już nie sprowadzają a te co zostały nie są przecenione. A zostało niewiele i takie byle co.

Jagodka...nie strachaj się.

Dziś tak na szybko...brak czasu. Pełną parą zaczął się już przed świąteczny okres. Tak więc troszkę już świątecznie.

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zeniu, muszę pochwalić twoją parapetową dekorację
, a zamieszanie związane z zapominalstwem u mnie i mniodkowej naprawdę mnie ubawiło. Wniosek? Skleroza rządzi. 
Jagodko, witam kolejną imienniczkę na forum, choć ja na imię mam naprawdę całkiem inaczej.

Jagodko, witam kolejną imienniczkę na forum, choć ja na imię mam naprawdę całkiem inaczej.

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Witaj Zeniu! Jak ten czas leci, niedawno byłam u Ciebie, a tu już tyle stron zapisane. Nie jestem w stanie tego za jednym posiedzeniem ogarnąć i wszystkich odwiedzić. Dekoracja parapetowa delikatna, jak dla mnie w sam raz.
Życzę spokojnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia. Pozdrawiam Mirka
Życzę spokojnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia. Pozdrawiam Mirka
- Zenia
Jagódko to ja gdy byłaś u mnie na ciebie Jagoda...
..miałaś pewnie niezły ubaw
. Teraz gdybym się nawet dowiedziała to prawdziwe...już i tak dla mnie pozostaniesz Jagódka.
Mireczko...mam i inne dekoracje świąteczne, nie lubię tak naćkane ...wystarczy tak. Tobie także życzę zdrowych spokojnych świąt.

Mireczko...mam i inne dekoracje świąteczne, nie lubię tak naćkane ...wystarczy tak. Tobie także życzę zdrowych spokojnych świąt.

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Zeniu do mnie rodzeni rodzice mówią Jagoda i mąż również, więc spoko. Imię oficjalne Anna to głównie w pracy używam. 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Zeniu, śnieg został szczególnie tam, gdzie trawa, bo chodniki i ulice suche. Na działce wszystko ładnie przykryte cienką powłoczką śniegową. Może śnieg trochę poleży, bo jest zimno, rano na termometrze miałam -8 stopni.