Storczykowa Chatka III

Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczykowa Chatka III

Post »

Kochana ten drugi jest wprost urzekający, co tu wejdę wychodzę chora na nowości :) dobrze że nigdzie ostatnio nie jeżdżę bo bym z czymś przytargała sie do domu ;:224
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39

Post »

Lucynko, śliczne zdjęcia ;:138
Gratuluję pędu na Brassada i Scrabble - super, na pewno szybko urosną .
Ten biało różowy (Walerowaty) to na niego bardzo lubię patrzeć - fajnie że przedłuża kwitnienie :tan
Ciekawe, dlaczego jednemu nie chcą się pączki otwierać :? Jest taki ładny
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p
Od: 3 sie 2011, o 12:06

Post »

Piekne kwitnienia i pędziki. Gratuluję!
Awatar użytkownika
hogata
50p
50p
Od: 9 maja 2010, o 12:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Pączki coraz większe na Buranie. Moja już niestety przekwitła... :(. Kwitła tylko 16 dni.
Przydałaby się na forum funkcja wysyłania zapachu na odległość :lol:.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Małgosiu, ten Walerowaty storczyk jest bardzo wdzięczny i słodko pachnie :D

Iwonko, może ten mazajek sam się rozmnoży, bo do pasty nie mam przekonania :roll:
To Twój Brzydal nieźle szleje, czy Arletka już o tym wie ? ;:224

Rysiu, moja Brassada stoi na końcu parapetu w kąciku, ale przy oknie szczelnie nie domkniętym. Zrób tak może u siebie to mur pęknie ;:224

Patrycjo, też lubisz mazaje :D

Celinko, ja też lubię tego ciemnego storczyka, a nowość czasem bardzo poprawia nastrój ;:224

Piotrusiu, nie otwierają się do końca i już ;:223 Te, z którymi go kupiłam są piękne, a te co się u mnie rozwinęły są skulone :(

Mireczku, bardzo Ci dziękuję :D

Agnieszko, szkoda, że Twoja już przekwitła

Mała relacja.
Feniks puszcza aż trzy swoje korzonki, to bardzo dobrze, bo stare wydają mi się już na wyczerpaniu.
Obrazek

Na pączkach Burany pojawiają się falbanki.
Obrazek

Dowód na to, że u mnie też rosną pędy ;:224
Obrazek

Obrazek

Ten jest na Scrabble :tan
Obrazek

Czas mroczny to i zdjęcie Beallary ponure
Obrazek
Awatar użytkownika
wanda_23
100p
100p
Od: 9 mar 2011, o 21:22

Post »

Lucynko - przepięknie w Twoim wątku... nadrobiłam kilka ostatnich stron i wszystko normalnie zachwyca...
Najbardziej mnie ujął ten:
lucynaf pisze: Drugi ma się świetnie, choć widzę, że korzonki i ten ma podejrzane.
Obrazek
Chyba muszę sobie takiego sprawić, bo coś za mną ten kolorek ostatnio mocno chodzi :)
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Sylwia, taką mam nadzieję, że już Feniks wyszedł z kompostu. Sama jestem w szoku, że nam się udało, przecież to było tylko kilka korzeni i goły pęd kwiatowy. Zero trzonu, a on wypuścił basal keiki i żyje :heja

Patrycjo, walczy, a ja marzę, że kiedyś zakwitnie ;:108

Wando, ja też bardzo lubię kwiaty w takim ciemnym kolorze. Kup sobie to takie przyjemne mieć nowego storczyka ;:224

Tomku, coś tej Twojej Cattleyi się nie spieszy ;:224

Justynko, pędzików nie mam wiele, bo dużo miało pędy wiosną, ale i tak się cieszę, bo myślałam, ze będzie ich mniej :tan

Alusiu, taaak czekam na żółty kolorek ;:91

Małgorzatko, dziękuję :D

Piotrusiu, a ja myślałam, że te grube pędy to zasługa mojej opieki, a nie Guano :;230

Rysiu, o przymrożeniu nie może być mowy, bo u mnie tropiki :lol:

:wit Piotrze, cieszą mile słowa i to, że zajrzałeś :tan

No i byłam sobie dziś w OBI ;:224 No i wisiała sobie ostatnia Vandowata z przeceny ;:224
No i zrobilo mi się jej żal ;:224 No i jutro ją Wam pokażę :;230
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Oj dziewczęta, ale jesteście niecierpliwe, nic Was te storczyki nie nauczyły :;230
Nawet nie wiem czy to Vanda czy Ascocenda, miała małe ciemnoniebieskie kwiatuszki jak ją widziałam w okresie świetności. Troszkę korzeni wycięłam, ale ogólnie jest w dobrym stanie, wczoraj cały dzień się moczyła ;:108

Obrazek

Pączek Burany :tan
Obrazek

;:3 jest to i kolor wyszedł prawdziwy na zdjęciu :wink:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Małgorzatko, dziękuję :D

Kasiu, rozkwitnięcie Burany chyba szybko nastąpi, bo postępy widać codziennie :D

Kasiu, ja jak powąchałam Buranę to byłam zachwycona, normalnie konwalie czułam w innym miesiącu niż maj :wink:

Sylwuniu, dziękuję ;:128

Alusiu, i jakoś się zrobiło, że mam 5 Vandowatych ;:224 Miały być tylko dwie, a jak zakwitną to dopiero następne. Kwiatów chatka nie widziała, a ja słowa nie dotrzymałam :lol:
Jak ją zobaczyłam taką dzielną, zieloną, jędrną i tylko korzenie jak z waty, to jak mogłam zostawić ? ;:170
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Martusiu, zgadzam się nie ważna nazwa tylko to, że choć zielona to już piękna, a jak zakwitnie to oszaleję z radości :D

Grażynko, mam tylko nadzieję, że nie okaże się taką upartą grymaśnicą jak Twoja :lol:

Piotrusiu, teraz pewnie o ;:3 będzie trudniej i zdjęcia będą smutniejsze :(

Rysiu, też tak myślę, że jak cztery się zmieściły, to i pięć da radę, a nawet dziesięć się upchnie :lol:

Julitko, Ewuniu, smutno mi bez Was było kochane dziewczątka ;:196 Proszę mnie więcej na tak długo nie zostawiać ;:108

GosiuCałe 40 zł kosztowała, pierwszy raz trafiłam na przecenę Vandowatych w OBI :D
Syn był ze mną i doznał szoku, że tyle chcę zapłacić za niekwitnącą, musiałam mu wyjaśnić w jakich są cenach, a i tak mnie przekonywał, że już mi starczy ;:224 Szalony, myślał, że mnie przekona :;230
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

No widzisz a ja widzę wiszące vandy i nie chcą ich przecenić.. w ogóle nie wiem co się z nimi dzieje później. Raz tylko trafiłam na przecenę w castoramie...
Syn chcial Cię przekonywać :;230 Dobrze, że mój mąż już się w tym orientuje :;230 ale początki były podobne :;230
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Lucynko gratuluję odwagi, Vandzie na pewno będzie u Ciebie dobrze i szybko zbierze się w sobie, by Ci to okazać ;:108 u mnie w obi były ostatnio czerwone Ascocendy, chyba pierwszy raz w ogóle...
lucynaf pisze:Obrazek
śliczny jest, płatki ma chyba takie bardziej 'w szpic' niż wcześniej, czy mi się wydaje? Mój wypuścił nowego pędzika, ale tempo wzrostu ma...zabójcze, a jak Twój Incognito?
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Gosiu, pani z obsługi ostatnio mi mówiła, że nie wykupiona przecena trafia na śmietnik i nawet pracownicy nie mogą sobie tego zabrać za darmo :(

Agatko, Incognito stoi sobie w kąciku i puszcza maleńkiego korzenia i kluje drugiego :D Listków nowych nie widać, a stare się troszkę zapadają, mimo spryskiwania jest odwodniony :( Mam nadzieję, że jednak wyjdziemy na prostą ;:108
Masz rację, na przedłużeniu ma inny kształt płatków :D Gratuluję Ci tego pędzika ;:196

Obrazek

Beallara raz jeszcze :wink:
Obrazek

Mazajek chociaż ostatniego pączka rozwinął do końca :D
Obrazek

Tak dziś wygląda Burana :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Małgorzatko, Gosiu, Piotrusiu ;:196

Tomku, Dendrobium Chiyomi katowałam jak tylko mi sumienie pozwalało :oops:
Chłodziłam w nieogrzewanym ganku, nie podlewałam i efekt taki, że straciło trochę liści i dwa młode przyrosty, a kwiatów nie było widać :( Teraz stoi przy oknie balkonowym na podłodze i w dzień ma słońce, a nocą chłodno. Puszcza nową pseudo bulwę i tyle ;:223
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Tomku, może za rok :lol:
Nie napisałam Ci jeszcze, że dobrze je karmiłam latem kiedy było na świeżym powietrzu. Gdzieś jednak popełniłam błąd, ale gdzie ?
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”