Witajcie moje kochane ogrodniczki
Zosiu ona jest naprawdę cudowna i przesadziłam ja teraz przed samym wiazdem do domu .Będę pamiętała o Tobie na wiosnę jak będę miała więcej to dam znać .
Helenko tak konkretnie to jeszcze nie liczyłam ,ale wszystkich odmian około 30 odmian będę miała
marpa witaj w moim wątku .Jak to miło słuchać pochlebne opinie aż sie w górę skakać z radości .
jeśli chodzi o nazwy to też nie pamiętam wszystkich, większość jest u mnie od pokolenia trudno więc oczekiwac aby babcia czy mama pamiętała jej nazwę .I tak jest w większości ze wszystkimi, mało kto przywiązuje wagę do nazw ,raczej skupiają się na kwiatku
Jeśli już zdobędę chryzantemę z nazwa to oczywiście już ją zapisuję .To bardzo ułatwia rozpoznanie .
U mnie w ogrodzie jest na odwrót ,zawsze panowały chryzantemy - to chyba już tradycja ,a inne byli znacznie mniej .
jeśli chodzi o brzozy zawsze mi się niesamowicie podobały i tak rosną sobie u nas ładnych kilka lat .Z tym ,że na wiosne mój mąż je formuje na kulki i są takie niskie .
Wieczorem wstawie więcej zdjęć ,wczoraj były roboine zbyt póżno i niezaładnie wyszły .
Miłego dnia wszystkim życzę