Moje poprawiacze nastroju :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje poprawiacze nastroju :)

Post »

poranny ptaszek nie daje spać codziennie... wstaje 6 rano a z pójściem spać też jest różnie :evil: no a w nocy strasznie się wierci i wiecznie odkrywa urwis jeden :twisted:
Awatar użytkownika
jacekbielsko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2011, o 21:53

Post »

I Ty masz jeszcze czas na te poprawiacze nastroju ;:138
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p

Post »

jacekbiellsko na szczęście koło 13-tej codziennie ma drzemki 2-godzinne :D czas sie zawsze jakoś wygospodaruje zwłaszcza że jestem bezrobotną w trakcie szukania pracy, strasznie za nią tęsknie a kiepsko to wygląda, do swojego zawodu raczej nie uda mi się wrócić a w innych dziedzinach nie mam doświadczenia więc czarno to widze :cry:
Awatar użytkownika
zjawka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 paź 2010, o 20:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dominiko przepiękne te hibki :D
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

miko . przesłodki skowroneczek.Oj będą kiedyś panny się zabijały :D
Awatar użytkownika
jacekbielsko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2011, o 21:53

Post »

No rynek pracy ciężki jest :roll: ale gdy ktoś chce to znajdzie :) optymizmu więcej Ci trzeba.

Trzymam kciuki by Ci się udało ;:108
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p

Post »

zjawka, aga111 dziekuje ;:196

jacekbielsko ja bardzo chce już od roku i coś nie idzie dobrze stąd mój pesymizm....

A to moje chorujące peperomki pixie
Obrazek Obrazek Obrazek

peperomka matka miała liście takie duże jak młode szczepki od niej ale pożółkły i je pousuwałam na dokładkę zauważyłam czarne przebarwienia na niektórych liściach.... no i młodym roślinkom też zaczynaja się liście przebarwiać na żółte a na bank nie sa ani przelane ani przewiane. :? :? :?
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

mika181 pisze: jestem bezrobotną w trakcie szukania pracy, strasznie za nią tęsknie a kiepsko to wygląda, do swojego zawodu raczej nie uda mi się wrócić a w innych dziedzinach nie mam doświadczenia więc czarno to widzę :cry:

nie płakaj ;:196 ja jeszcze nie pracowałam w wyuczonym zawodzie :;230 zawsze trafia mi się coś, że tak powiem "innego"... ale nauczy się człowiek wszystkiego ;:108 a i też zdarzyło mi się szukać blisko 3 lata.... ;:223 będzie dobrze :uszy
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mika, a może to jakaś choroba? Mam nadzieję, że odizolowałaś je od innych kwiatków.
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Co tam peperomka jak masz taki pięknie uśmiechnięty kwiatuszek, ONO, wszystko inne zastępuje ;:167
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Fittonia czerwona i różowa - faktycznie mogą poprawić nastrój ;:196
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

Dominiczko, teraz dopiero zauważyłam, że w Twoim profilu pisze "ok. Oświęcimia" - bardzo dobrze mi znajome tereny :D
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p

Post »

mniodkowa ja szukam odkąd skończyłam karmić młodego piersią czyli z 10 miesięcy. W szpitalach w okolicznych miastach byłam po kilka razy no ale w służbie zdrowia pomimo doświadczenia zawodowego jest teraz lipa przez prywatyzacje więc poszukuję już roboty byle gdzie byle trochę grosza zarobić...

rapunzel moja peperomka dochodzi do siebie okazało się że obawiając się przelania przesuszyłam ją ;:223 ;:223 ;:223 już sie ma lepiej :)

mmarylka to prawda to mój najcenniejszy kwiatuszek tylko straszny łobuz i ostatnio histeryk :evil:

sangwiniarnia podobno mogą stac w dużym zacienieniu ale wtedy średnio rosną przynajmniej moje, dostąd stały na oknie zachodnim ale musiały zmienić miejsce na okres zimowy na cieniste miejsce bo kaloryfery są dla nich katastrofalne, od razu mdleją :evil:

mroofka no ja te tereny odkrywam od ok 2 lat, nie jestem stąd ale mąż namówił mnie na przeprowadzke, nie wyszła nam na zdrowie ale co sie stało to się nie odstanie. No ale tereny w porównaniu do moich "płaskich" stron dla mnie rewelacyjne ;:108

Znowu mnie trochę nie było więc powklejam troszkę zdjęć a że robię je pomieszczeniami więc dziś będą fotki kwiatków sypialnianych i z pokoju młodego.

Geranium - może ktoś mi podpowie co może być przyczyną żółknięcia dolnych liści ?? i niektórych końcówki usychają
Obrazek

Campanula - trochę się powyciągała bo stoi na oknie północnym, inne nie wchodzi w grę bo wszędzie są grzejniki które dla tego kwiatka są zabócze
Obrazek

Fiołasek od mniodkowej ładnie się przyjął i powiększył
Obrazek

Czerwone kalanchoe któe miało wylądować w koszu ładnie odbiło i na razie rośnie
Obrazek

Kradziony grudnik idzie w listki
Obrazek

MOja ratowana różyczka została zaatakowana przez jakieś białe robactwo które gromadziło się pod listkami w konsekwencji czego żółkły słabły i odpadały. Przyciełam maxymalnie i dałam do szklarenki i zobaczymy co będzie.
Obrazek

Zeszłoroczna gwiazda betlejemska, pięknie rosła ale cos przedwcześnie zaczęła gubić liście, straciła już chyba połowę ale nie wyrzucam nawet jak łysa zostanie
Obrazek

Szczepki czerwonego kalanchoe chyba każda zakwitnie
Obrazek

Pieprz troche niewyraźne zdjęcia ale lepsze moim telefonem nie będą
Obrazek Obrazek

Podejmuje sie próby ukorzenienia ananasa z rozety. na razie się suszy piętka, tylko nie wiem czy dobrze ścięta :?
Obrazek

Azalia z chlorozą ciągle kwitnie
Obrazek

No i na koniec moja nieszczęsna szeflera, jak już zechciałą ze mną współpracować i puściła po wielu wielu miesiącach kilka listków to dopadł ją grzyb więc uciełam czubek i próbuje ukorzenić choć cieńko to widze a reszte zostawiam do wiosny, jak nie bedzie chciała żyć to ją wywale, no ale chyba z grzyba się nie wyleczy
Obrazek

A na sam koniuszek mój bodygard :twisted:
Obrazek
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

O jejku co on ma takie smutne oczka? Co do geranium może ma za sucho albo za mało światła? Chciałam pieprz z bliska i mam super ;:138
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

Kaśka, te oczka to dla zmyłki, już ja znam ten wzrok :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”