Fiołkowe zamiłowanie Jatry

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p
Od: 10 lip 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fiołkowe zamiłowanie Jatry

Post »

Zaglądam i do Ciebie :D i jak zwykle jest coś wspaniałego :tan
Jak to dobrze, że mamy te kwiaty i że mogę mi do Ciebie zaglądać i patrzeć co kwitnie, inaczej już bym była w mega dołku psychicznym :roll: . Nie cierpię zimy, źle się wtedy czuje i na niewiele rzeczy mam ochotę.
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Lidziu ;:196 a duży masz ten notatnik bo nie wiem ile pokazać :;230.

Wiktorio - ;:196 dziękuję one w realu są jeszcze cudniejsze ;:3

Agus ;:196 ten żółty jest wyjątkowy i dla mnie bo to prezent od męża i córki .

Heniu -jesteś słodki jak te fiołki i hibki ;:196

Ewelinuś ;:196 kochaniutka dobrze ,że nam o tym mówisz, będziemy wstawiać zimą dużo zdjęć kwiatków .Wszyscy się o to postaramy więc depresja na forum nie grozi .Za to inna choroba nieuleczalna tak np . fiołkoza . hojkoza ,storczykoza itp :;230

Obiecałam mojej koleżance z forum pokazać mojego młodego trailerka płożącego.

Ma 6 miesięcy kilka rozetek , 1 cm wielkości listka i jest szcżęśliwy bo obok rośnie dla niego towarzystwo.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak Wam się podoba mój trailerek?

To czy posiadany fiołek jest trailerkiem , miniaturą czy standardem decyduje rozmiar listeczka :uszy
Trailer płożący wypuszcza dużo rozetek bocznych i to jest u tej odmiany naturalne ,nawet jeśli by tego nie robił możemy zmusić fiołka przez ścięcie stożka wzrostu .Ja swojemu dodatkowo obcięłam liście od spodu aby ładnie szyjka wypełniła się rozetkami .

A teraz cierpliwie czekam aż zakwitnie ;:65 ;:65

:wit :wit
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Jaki maleńki jest ten trailerek ;)

Mam jednego (sadzonkę od Arletki) i listeczek drugiego do rozmnożenia.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Justynko sa super do małych mieszkań bo nie zajmują tyle miejsca :tan :tan
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Teresko ja sobie karteczki dolepię jak będzie trzeba !!! Ale no wiesz pokazuj wszystkie !! Ja pooglądam zanotuję i...... przyjadę po gotowe wyrośnięte gotowe do kwitnienia :;230 :;230 No ewntualnie listki Ci zostawię w razie gdybym którego ukatrupiła :;230 :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

z tymi maluchami to racja na jednym parapecie może stać 100 miniatur. Tylko problem z podlewaniem ja je trzymam na sznurkach, jednak na zimę odłączam aby nie gniły :wit
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu- jesteś nie samowita dobrze ,że masz dla mnie trochę litości i chociaż listko zostawisz :;230 :;230

Zosiu ja swoje też już pościągałam z knotów . :tan

Jeszcze raz jak świeciło słoneczko dzisiaj z rana nie mogłam się powstrzymać i cyknęłam ;:177

Storm 's Eye

Obrazek

aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Ale słodki ten maluszek.Czekam aż się pokaże w całej okazałości razem z kwiatuszkiem. ;:196
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Teresko to to cudeńko też dopisz !! Wiesz może zacznij już listki sobie ukorzeniać co ? Później z gołymi parapetami zostaniesz i po co
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie , Henryku ,Aguś i Lidziu dziękuje wam bardzo za urocze słówka ,lidziu troszke litości pliisss ;:196

Rozwinął się pąk u hibiskusa którego , właśnie ukorzeniam .Ale miło jest zobaczyć jaki będzie kwiatek tym bardziej ,że to zdobyczny :;230

Obrazek

Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Teresko ale ż ja mam litość nad Tobą !! Przecież listki Ci zostawię !! Teresko cudny hibek i popatrz jescze w kieliszku a już kwitnie !
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p
Od: 10 lip 2011, o 14:07

Post »

Ja już wymyśliłam gdzie powieszę takiego trailerka jak go zdobędę :lol: . Zrobię w doniczce u góry cztery dziurki rozgrzanym śrubokrętem, przywiążę ładną wstążką do karnisza, bo mam drewniany u dzieci ;p . Tanio, szybko i jeszcze jakieś kokardeczki porobię to się córa ucieszy, a i miejsce nowe, nie zamieszkałe będzie ;).

Hibcio super :D. Długo kwitną?
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Teresa uważaj bo miejsca zabraknie w domu . Moje hibcie są już duże jak drzewa - fiołki zajmują mniej miejsca :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu ;:196 , dzięki za litość , siedzi sobie w kielichu popija i wypuszcza korzonki a zarazek kwitnie ,ale żeby szybciej sie ukorzenił to kwiatki muszę obciąć niestety by nie tracił energii na kwitnienie :cry:

Ewelinko ;:196 super pomysł na trailerka , bedzie miał widno i ciepło ,tylko musisz sprawdzić czy powietrze z grzejników nie będzie szkodziło .Jak powiesisz obserwuj czy za bardzo się nie kurzy i czy za suchego powietrza nie będzie miał .
Hibki nie kwitną długo 3-5 dni to są kwiaty urocze ale krótko kwitnące :(

Justynko ;:196 dziękuję już wypuszcza małe korzonki :tan

Zosi wiem ,że one tak szaleją ze wzrostem . Latem trzymam je na dworze a jesienią przycinam ,żeby mi dużo miejsca w domu nie zajmowały ale jak je ściągam do mieszkania mój m mówi ,że nie zamierza się nigdzie wyprowadzać :;230 :;230

Zosiu tak czekam czy poznasz ,czy coś powiesz a Ty nic ,pewnie przez skromność ale to fiołek kupiony od Ciebie :tan :tan

Storm 's Eye w całej okazałości z młodymi pakami .

Obrazek

aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Witaj Tereniu.Ten zdobyczny hibiskus jest piękny,jak zresztą wszystkie zdobyczne,bo takie najładniej rosną :wink: Fiołeczek jak zwykle przeuroczy.Przyjemnej niedzieli :wit ;:196
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”