Kwiatostan Agi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiatostan Agi

Post »

agarow, podejrzewam, że koło ciebie jest raczej taki ryneczek, bo też mam w pobliżu, ale tam kwiatów w sumie wcale nie ma, za to masa artykułów spożywczych, warzyw, ciuchów i butów Za to jeszcze bliżej mam targowisko miejskie i tam we wtorki i w piątki jest autentyczny folklor. Lubię tam chodzić, bo jest swoisty klimat, a latem to pachnie koprem albo kapustą kiszoną, albo kwiatami, zależy koło czego przechodzisz. Bez tego targu, to bym miała prawdziwą zagwostkę z kwiatami balkonowymi, bo wszystko kupuję tam.
Na pewno po tym drugim oprysku paskudy pozdychają. Wiem, jak to jest, bo dopiero co walczyłam z mączlikiem.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko musiałam nadrobić cały wątek, ale była to czysta przyjemność ;:108
Co prawda kaktusów nie zauważyłam, ale po co Ci kaktusy, skoro masz tyle innych cudownych kwiatów ;:63
Kilku nawet Ci zazdroszczę, więc będę wpadać, aby przypilnować, żebyś o nie dbała :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

:wit

heliofitka - bardzo miło było mi Ciebie gościć - chociaż była to tylko gościna wirtualna - dziękuje więc i ja i kwiatuszki za odwiedziny i zapraszamy :) a które to Ci się tak spodobały :?: bo mam nadzieję że nie te co zachorowały a właściwie do których się jakieś paskudy zwlokły :( i z którymi ;:134
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Hibiskusy(cudne kolory), hoje, olbrzymi beniaminek, paprocie (uwielbiam, ale nie mam ani jednej), epipremum pictus, aglaonemka...
czy mam wymieniać dalej ;:224
Aga rośliny, jak ludzie, też czasami chorują. Nie spotkałam na forum osoby, która by nie walczyła z jakimś paskudztwem.
Najpopularniejszy jest przędziorek :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

No właśnie wiem ale ... my się nie poddamy kwarantannę ma roznosicielka difcia i hibuś ten różowawy którego zaraziła - zobaczymy co to da - wstręciuchy :evil:
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Aguś walcz,walcz i wygraj.
Trzykrotka śliczna i scindapsus też.Niech rosną piękne i duże. :wit
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

:wit Agusia

One podkradzione :oops: może będą spoko rosły :wink: jak zwalczymy insekciorki bo zaatakowały tamten pokój - ja kwiatkom pokój wymalowałam spokojny kącik przygotowałam to się paskudy sprowadziły :;230 i teraz się wymeldować nie chcą :;230
Pozdrawiam i Zapraszam
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Masz rację,jak też zawsze mówię,że te kradzione najładniej rosną. :;230
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

oooo, to świetnie rokuje mojej psiance :)
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

Kochani zaraza czy nie zaraza to życie toczy się dalej... tak więc dzisiaj moje kwiatuszki mają nowego a a raczej nową koleżankę - czasami fajnie jest się założyć o coś i wygrać zakład i to właśnie moja wygrana - miałam już arekę ale ja przędziory zjadły ... mam nadzieję że teraz się nam uda :wink: a tak w ogóle to kupie wszystkim kwiatuchom pałeczki przeciw tym stworom :twisted:
oj chyba zapłacę za nie jak za zboże :;230 i juz powinnam liczyć ile :;230

no ale ja tu gadu gadu... i oczywiście doniczka zastępcza jest...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam i Zapraszam
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aguś ,to może daj namiary do tej koleżanki,to też się założę ,zwłaszcza,jak można wygrać takie cuda. :wink:
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

Hehehe już więcej powiedziała że sie nie będzie ze mną zakładała :;230 roślinka z lidla a tak w ogóle będa chyba za tydzień jakieś niedrogie paproteczki i chyba ... sobie jakąś jedną kupię :?: :roll: a takiej już nie mam więc sobie ta wybrałam - dziękuję :)
Pozdrawiam i Zapraszam
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Fajne te koleżanki ;:138 i ta Twoja i ta kwiatkowa. :wink: :;230
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

:wit

Dzisiaj kilka kwiatków z drugiego pokoju zostało spryskanych wodą rozcieńczoną z wódką tak dobrze spryskanych bo po przegladzie okazało się że alokazja ma zarazę ;:223

kupiłam już specyfik na nie ale może warto było najpierw je opić :?: jak myślicie czy to posunięcie z mojej strony było dobre czy może pryskać chemią :?: pasożyty z tych zaraz :evil:
Pozdrawiam i Zapraszam
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

I jeszcze nowy domownik :wink:

Hibiskusik - tak w ogóle miał w sobie takich małych pajączków chyba z 5 - no mam już pecha z tymi pajęczakami ale opanowałam tą inwazję ich :twisted:

oto on - niestety kwiatuszek już mu przekwitł ale jak widać są jeszcze pączki :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i muszę pokazać jeszcze raz mojego od malutkiego chowanego który ma pierwszy raz kwitnąć jeszcze kilka dni i... będzie cieszył rozkwitniętym pączusiem :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i kolejny nowy który mi się spodobał bardzo i pisało że to fikus jakiś kosztował 27,99 a dzisiaj niespodzianka jedyny został i za 9,90 to go zabrałam do domu, miałam go samego zostawić tam :?: a tak na marginesie to nie żaden fikus ani kasztanowiec jak go pani kasjerka nazwała wg mojej książki to orzech australijski

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwiatuch miał nawet osłonkę :)

no i jeszcze powiem że dzisiaj dokonałam kradzieży kolejnej w pracy fiołka więc mam w domu trzy fiołeczki i listeczki w "przedszkolu" - żeby tylko chciały rosnąć i te maluszki i te już w doniczkach - a tutaj fotka ten dzisiejszy to te malutkie listeczki w doniczusi z niebieskimi kwiatuszkami

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam i Zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”