Andrzejek - mi też on się z podoba. Z daleka już go widać.
Jagusiu nie wiem czy ma własciwości lecznicze. Pewnie nie. Jak tylko uda mi się go rozmnożyć to zaklepię dla Ciebie sadzonkę. Myślę, ze da się go od korzenia odkopać.
Jolu pokażę dzisiaj coś co i Ty lubisz
Ilonko wiesz jaka jestem z niej dumna

Autentycznie zawsze te wysiane roślinki marnowały mi się a tu taka piękność wyrosła.
Magda ten dziurawiec to jakaś taka odmiana z dużymi kwiatkami i w dodatku jest obsypany nimi. Jest naprawdę śliczny i w zasadzie wcale nie podobny do tego "normalnego". Z Bounty Bay jestem bardzo zadowolna, ładnie powtarza i obydwa kwitnienia ma obfite. Teraz ma jeszcze dużo pąków - za parę dni znowu pięknie zakwitnie. Ma mocne młode pędy i jest dość zdrowa, dopiero teraz trochę plamistość ją wzięła.
Izu powiem tak, nawożę róże mało, bo nie znam się zbytnio na dokramianu roślin. Myśle, ze w przyszłym roku muszę się ciut o tym nawożeniu wiecej dowiedzieć. Niektóre moje róze też słabo kwitną. Wiosną sypię azofoskę, później w czerwcu lub lipcu znowu no i teraz sypnęłam jesiennym nawozem. ALe odnoszę wrażenie, że za mało tych nawozów daję, kwitnące rośliny są żarłoczne.
Mam też trochę obornika i kompletnie nie wiem jak mam go różom zapodać.
Anetko z Jasminy jestem zdowolona tak sobie. Ten kwiat ze zdjecia ma się nijak do rzeczywistości. Może jak ją przesadzę pokaże swoje piękno? Pierwsze kwiaty miała zdecydowanie większe a teraz takie drobne. Jeden niewątpliwy plus tej róży jest taki, ze nie choruje. Nn z Obi jest moją perełką - ciekawe czy kiedyś uda mi się ją zidentyfikować?
Jolu1 dziękuję. Kolor tej szałwi bardzo mi sie spodobał na opakowaniu i nie żaluję, ze ją kupiła - jest bardzo ciekawy taki bordowo-fioletowy.
Pamelko to Ci sie chyba spodoba - białobok na pieńku - jest taki słodziutki
Moja pierwsza kulka w kolekcji.
Fuksja zimująca w grunie- nie wierzyłam, ze takie cudo może przetwać zimę.
i zielona żabka - troszkę mnie wystraszyła
Coś wykopało tunel i ona się tam schowała. Dodam tylko że wcześniej w tym miejscu rosła śliczna żurawka Blackberry Jam która niestety została pożarta przez jakiegoś podziemnego potwora.