Moja działka-danutab cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka-danutab cz.4

Post »

DANUŚ slicznie wyglada ten chodniczek a jak jeszcze zakwitną królowe ;:224 no no no To jest takie dopełnienie widzę ,że pod spodem masz folię . Sorki ,że jesteśmy takie dociekliwe :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

jak to się stało ,że mnie tu nie było cudnie letnie zdjęcia szczególnie mnie ujęły te róże i powojnki :shock:
A ten ład i porządek :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danka chodniczek gustowny ,a naokoło pewnie za niedługo się zapełni... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu a miałam nie pokazać i napisać abyście przyjechały i zobaczyły osobiście ale nie chciałam by Was ciekawość zżerała :;230 więc wkleiłam zdjęcia. Ta rabata jest już cała obsadzona więc może w przyszłym roku będzie to miało jakiś efekt.

sangwinaria dziękuję za odwiedziny i zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę.

Nelu wokoło jest już zapełnione, może zimą poszukam zdjęcia jak powstawała ta rabata ale musisz przyjechać i zobaczyć to osobiście w tym roku nie udało Ci się wybrać .

To już ostatnie kwitnące róże

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek NN

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Danusiu jeszcze dużo róż u Ciebie kwitnie i wcale nie boją się przymrozków.
Rabata z gustownym chodniczkiem zapowiada się ślicznie, byle doczekać do czerwca. ;:138
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Piękne portrety róż.A Pastellę będę miała na mur.
Czerwona pienna dotrze do Ciebie dzisiaj albo jutro.Niestety nie załatwilam malin bo przyjazd Kogrusi byl nagly,zaraz po telefonie Neli z wiadomością ,żeby odebrala róże póki nie ma mrozu.Wpadła jak wicher i tak samo wybyła.Jutro M jedzie w tej sprawie bo Ci obiecał a on dotrzymuje słowa.Potwierdż mi czy to miały być 2 sadzonki czy więcej?(o ile będą)Jutro dam znać.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DANUSIU ładnie byłoby tak trzymać w zaciekawieniu koleżanki nie tylko te co mają Cię odwiedzić :;230 Pieknotki a Graham moje marzenie raz zmarznął a drugi raz jest Pilgrim wiec powinnam 3 raz zamówić ,ale powiedziałam PASS . Będę oglądać u Basi u Ciebie i tak będe sie nim zachwycać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Danusiu,wpisuję się żeby nie zgubić wątku :wit
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Danusiu,przepiękny ogród i orginalne roślinki.No i moje marzenie ,glicynia i milin.Może kiedyś i u mnie będą rosły i zakwitną tak pięknie jak i u Ciebie.
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Danusiu :wit
widzę,że tworzysz nowe miejsca,wiosną będzie ładnie -ciągle podziwiam Twoje różyczki ,to już chyba "choroba różana" kilka kupiłam z gołym korzeniem i siedzą już w ziemi .Dzisiaj się dowiedziałam ,że Ola ma pamiątkowe zdjęcie z pobytu w Kołobrzegu /Radar/ i jest mi bardzo przykro,że musiało ją to kosztować ,no ale czasu nie cofniesz ;:223
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:D :wit Danusiu, rabatka Ci ładnie wyszła. Lubię nieregularne kształty. Ale róż, to Ci zazdraszczam ;:196 ;:196 :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Danusia zdążyłaś wszystko zrobić ?
Mam dostać jeszcze róże od Sipa jak chyba i Ty.
Mrozy coraz ostrzejsze......ciekawe co z nimi zrobimy. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Wreszcie mam nowe połączenie internetowe mam nadzieję że przynajmniej dwa lata będzie spokój.

Maju parę róż jeszcze na początku listopada kwitły ale teraz już im kwiatostany pościnałam po co mają się wysilać niech raczej zasypiają. My natomiast poczekamy jeszcze 7 miesięcy na ich nowe kwiaty jak przeżyją zimę.

Anka ja przez to całe zamieszanie z internetem zapomniałam o malinach, myślę jednak że ich nie było bo dałabyś znać a miały być 2 szt. Różyczka dotarła siedzi sobie w donicy w domku na działce i mam nadzieje nic jej nie będzie jak i pozostałym różom które są tam z nią.

Jadziu może i nieładnie by było tak trzymać koleżanki w ciekawości ale może by wcześniej przyjechały :;230 a te pozostałe zobaczyły by na wiosnę bo teraz to za puste.Grahamek jest ładny zawsze mi się podobał ale już mnie aż tak bardzo nie zachwyca. Jeśli ma się trochę tych róż trudno wybrać tą naj, naj jednak w tym roku była to na pewno Johann Wolfgang von Goethe.Miała wszystkie te zalety które uwielbiam w róży to znaczy zapach, powtarza kwitnienie i była zdrowa jak będzie w przyszłym roku to zobaczymy może inna zdobędzie moje uznanie. Drugie miejsce zajęła by Myriam.

Alu dzięki za odwiedziny wisteria i milin potrzebują solidnej podpory po za tym nie są wymagające.

Maju
takie sytuacje się zdarzają, myślę że Ola to jakoś przeżyje, to kobieta o silnym charakterze i bardzo pogodnym usposobieniu więc nie rób sobie wyrzutów. Ta rabata powstaje już 3 rok więc już najwyższy czas by była skończona właśnie tym chodniczkiem w koło małej wysepki. Jesienią natomiast zrobiłam małą rabatę na 7 róż Delbarda i 1 pnącą różę Austina.

Tosiu nie masz co zazdrościć przecież ty dopiero wpadasz w tą chorobę za niedługo będzie u Ciebie o wiele więcej pięknotek niż u mnie, ja już kończę z różami co mogłam to obsadziłam a na tym koniec za wyjątkiem 5 rabatowych i jeszcze 2 większe i to wszystko ;:223 :;230

Grażynko tak, zdążyłam wszystko zrobić pogoda w tym roku mi dopisała.Wczoraj dostałam 2 ostatnie różyczki od Gosi i dzisiaj je posadziłam do donic i są w domku na działce.Podlałam jeszcze wszystkie zimozielone rośliny bo mam wodę w kontenerach w szkoda jej spuszczać skoro jest taka susza. Jutro też pójdę na działkę i znowu popodlewam co nie co.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Danka nie wierzę w ten koniec różanych zakupów... :wink: Wszak jestesmy na forum ,które kusi... :;230 Każdy coś znajduje ,a grono się zwiększa...Ja też mówiłam koniec...!jednak miejsce się znalazło...oczywiście po wykopkach... :wink:
W przyszłym roku koniecznie muszę Cię odwiedzić... ;:196
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26

Post »

danutab pisze:Jesienią natomiast zrobiłam małą rabatę na 7 róż Delbarda i 1 pnącą różę Austina.
Zdradzisz tajemnicę, jaką pnącą Austina posadziłaś?. Masz więcej pnących Austina?
Pytam, bo zamierzam co roku posadzić 2-3 clg Austina, a nie mam w nich doświadczenia, a mam zamiar by rzeczywiście były pnące a nie niskie, corocznie nisko cięte jak rabatówki. Bardzo liczę na mikroklimat mojej działki, a mimo wszystko się obawiam o ich przetrwanie. Bardzo ciężko znoszę ogrodowe porażki nasadzeń, które wcześniej przemyślałem i planowałem. Będę u Ciebie podpatrywać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”