Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Post »

Jadziu u mnie dziś zakwitła lilia BELLSONG ale to chyba CONDOR, niby powinny mieć po ok.150 cm a maja . ok.80-100 cm, a tak chciałam mieć wysokie :wink: przyznaję, ze mimo pomyłki jest naprawdę śliczna.
Z nowych zakwitły mi tylko Sun Velley, Bellsong?, Trumphator, White Trumphator, White Walhalia, Amarossi - w ogrodzie unosi się zapach.

Mój Osmohiro już na swoim miejscu, posadziłam go między White new Dawn i Giardaną, czy dobrze, jak myslisz?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu u nas też bez przerwy pada już drugi dzień . Do tego jeszcze wieje wiatr ;:223 . Na działkę nie chodziłam , bo nie było po co i jak :( . Może jutro do południa pójdę sprawdzić jak mają się moje kwiaty i pomidory . Około 16 mamy mieć nasze szczecińskie spotkanko , ale czy dojdzie do skutku . Mam nadzieję , że pogoda trochę się zmieni i się spotkamy ;:108 .
Życzę Tobie i sobie w następnych dniach duuużżżo ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu jak masz na niego ochotę to możesz przyjechać i go odebrać, chętnie znowu Cię przywitam. :wit ;:196
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Jadziu ,ja sobie Miss kupiłam na wystawie w Rybniku ,i co jak przyjechałam do domu ?
,,patrze a już taką samą mam ,a myślałam ,ze mi ja szlag trafił ,teraz mam 2 ,
Powojnik ,przecudnej urody ,na sto procent ,kupie go w przyszłym roku
...masz różową odętkę? ,ja mam tylko białą :P
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BOGUSIA mnie sie podoba Miss Lucy i nie przeszkadzałoby mi mieć 2 szt ,ale wiem po co dublować . Wsadziłam tę różowa odętkę w ubiegłym roku i fajnie mi zakwitła . Podoba mi się lepiej niż ta biała . Jak co to na jesień kawałek Ci podeślę
MAJKA dzięki za miłe spotkanie i powojnik jest już u mnie w domu . Dzięki za zakup i przetrzymanie go ;:196
EWCIU u nas juz dzisiaj słoneczny dzień . Od razu weselej na duszy aż zyć sie chce nie tylko nam ,ale i kwiatom . Dzisiaj już nie widać po nich zmęczenia deszczem . ;:3 nam już wszystkim było potrzebne
ANIU nie będzie za mało kontrastowy ten powojnik do tych róż. On z tych bladawców ,ale mnie sie podoba i również myślę do jakich róż go dosadzić . Do bieli będzie ładny ale Giardina bardziej w różu ;:224
OLU na pewno odętka przybrała już pozycję pionowa . U nas od rana swieci ;:3 chociaż czasem zawieje chłodnym wiatrem Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Cześć. Ja też dziś byłam na działce. Wycinałam przekwitłe kwiaty i troche posprzatałam po tych deszczach. Odętka biała mi pięknie kwitnie, ale różowej nie widzę, a przecież dawałaś mi na jesieni. Najbardziej żal Westerlanda. Zostało mu pare pąków. Za to jeżówki trzymają się prosto. Zakwitły rozwary. Passiflora kwitnie na całego. Piękne ma kwiaty. U Ciebie lilie są zjawiskowe. Ja dostałam 3 rodzaje po 2 szt. Ciekawe czy Basia ma rozpiskę co zamawiałyśmy.Buziaczki ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Omoshiro piękny i jak widać wytrzymały na deszcz.Jadziu odętka różowa gdzie kupiona?
U Ciebie Miss Lucy dopiero zakwitła a u mnie(w donicy)już 2 tygodnie temu przekwitła.Bardzo mi się podoba bo taka delikatna a pachnie ślicznie.
Bogusiu 2 szt tej Miss to podwójne doznania estetyczne-dobrze,że ją masz podwójnie.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu to może przesadzić go między Jazz i Elfe?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU ja najpierw z nim pochodzę obok róż do której będzie pasować na pewno do pastelowych kolorów . Sama nie jestem jeszcze zdecydowana, gdzie go posadzę ;:224 moze jako 2 mam tam już John Warren o podobnym kolorze i będą po obu stronach Austinka Charlesa . Ja to trochę taka noga w dobieraniu kolorów czasem mi sie uda SORRY
ANIU mnie nie przeszkadzałyby nawet 2 Miss Lucy . Nie pamiętam gdzie kupowałam tę odętkę chyba w Chorzowie na handlu . na pewno coś moze będzie ,z tej odętki ,żeby podzielić
TOSIA no nareszcie uporałaś sie z tą robotą . Też teraz byłam na ogródku pościnałam przekwitnięte lilie i niektóre róże . Ten mój Burgund mnie w tym roku zadziwia . Rozkrzaczył się niemożliwie . Ciekawe jak tam patyczki zyją . Ja dzisiaj przywiozłam od Majki patyczki Teresy Bugnet bo w czasie przesyłki połamały sie łodyżki . Mam nadzieję ,że tym razem sie przyjmą. Tez mam niektóre lilie po 2 szt ,ale mnie to nie przeszkadza a od przybytku głowa nie boli
No to trochę dzisiejszych fotek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu dziękuję za bardzo miłą wizytę i smaczne ciacho. ;:196 Fajnie tak posiedzieć razem i pogadać. ;:162
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadzieńko dzięki za podpowiedzi w sprawie mojej różyczki nn. Czy masz jakieś fotki tej Twojej Bicolette?
Jadziu piękna jest ta lilijka biała w kropki....no i ta odętka różowa...ja też mam tylko białą ale może kiedyś dostana.
Różyczka Burgund cudowna choć mówi się, że czerwone róże są takie popularne i powszechne.
;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELUŚ pewnie ,że mom zrobiłach jej cało sesja zdjęciowo :;230 Do mnie czerwień to najpiękniejszy kolor u róż mogłabych ich mieć cało zegrodka . Zarski wstawia fotki ;:196
MAJKA jak smakowało to sie cieszę a mile spędzonego czasu z przyjaciółmi nigdy za duzo ;:196
ObrazekObrazek mom tyż inne jak chcesz to jeszcze wstawia Obrazek
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Dzięki Jadziu za ofertę ,,dogadamy się później ,jeżeli w drogę nie wejdzie SKS .
Normalnie zazdroszczę Wam ukorzeniania róż ,ja za Chiny nie potrafię , ;:14
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, Twoim roślinkom deszcz nie zaszkodził ;:196
U mnie dzisiaj nareszcie słońce, idę sadzić hortensje :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
haszka
200p
200p
Od: 5 cze 2011, o 00:06

Post »

Jadziu ale masz tych piękności...lilie....liliowce...i cudowne roże...ta kompozycja mnie zauroczyła.
Obrazek
Pozdrawiam Halina.........

Druga miłość Haszki - ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”