Różanka Anety
- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różanka Anety
Anetko Piruette śliczności ja mam ją pierwszy rok jest w donicy ale ma zdecydowanie mniejsze kwiaty? Czy twoja w tamtym roku też tak miała? I coś ty jej zadała że tak cudnie kwitnie?
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pirouette świetna- tyle kwiatów. Ja mam swoją pierwszy rok, ale tez już ładnie kwitła, co prawda nie tak obficie jak Twoja. W przyszłym roku mam nadzieje będzie tak kwitła jak u Ciebie 

Pozdrawiam Ida
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja Piruette dopiero zaczyna nabierać ciała, ale już cieszę się na przyszły rok
Ale moja ma chyba mniejsze kwiaty, może to wina młodości

Ale moja ma chyba mniejsze kwiaty, może to wina młodości

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja wcale nie choruje.Deirde pisze:Wiecie - z powodu podatności Piruette na czarną plamistość - część szkółek wycofuje się ze szczepienia jej - to są najnowsze wiadomości na jej temat.
Czyli kto chce ją mieć powinien pomyśleć o zamówieniu.

do mnie mówisz, jak mniemam?majka411 pisze:Moja wcale nie choruje.Deirde pisze:Wiecie - z powodu podatności Piruette na czarną plamistość - część szkółek wycofuje się ze szczepienia jej - to są najnowsze wiadomości na jej temat.
Czyli kto chce ją mieć powinien pomyśleć o zamówieniu.

- majka411
Aga, tak tylko głośno myślałam. Akurat moja sąsiadka działkowa prosiła mnie żebym jej kupiła jak tylko zobaczę gdzieś w donicy.
Tak jej się podobał moja.
Ty oczywiście jak robisz plany różane też pomyśl o niej
Warto 
Tak jej się podobał moja.

- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Moja Pirouette też nie choruje. Mam 3 krzaki, z tego 2 zupełnie zdrowe a na jednym trochę czarnej plamistości na dolnych liściach, w porównaniu z innymi różami można powiedzieć, że jest super zdrowa.
Także Aga, Gosiu 07, Ido, Dorotko, zgadzam się z Majką - warto mieć tę różę w ogrodzie.
Dorotko, Gosiu 07 - Pirouette nie ma dużych kwiatów. Zdjęcie jest z jej pierwszego kwitnienia w tamtym roku i rzeczywiście wyszły jakieś duże.
Majko, Colette na razie mnie nie zachwyca ale po tym co widziałam u Ewy (Gloriadei) to z pewnością się jej nie pozbędę, czekam...
Także Aga, Gosiu 07, Ido, Dorotko, zgadzam się z Majką - warto mieć tę różę w ogrodzie.
Dorotko, Gosiu 07 - Pirouette nie ma dużych kwiatów. Zdjęcie jest z jej pierwszego kwitnienia w tamtym roku i rzeczywiście wyszły jakieś duże.
Majko, Colette na razie mnie nie zachwyca ale po tym co widziałam u Ewy (Gloriadei) to z pewnością się jej nie pozbędę, czekam...

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Piękna i jedna i druga ale żadna z nich nie trafiła na moją listę i zastanawiam się dlaczego.
A pewnie dlatego że szukam Souvenorów a ta reszta to jako dodatki. 

matko i córko....
Anetko, co za boski krzak! ile kwiatów! prawdziwa królewna z tej Pirouette! dla takich widoków, nie mam już wątpliwości, że trzeba ją mieć zwłaszcza, że - jak piszecie - nie choruje...
podpowiedzcie mi proszę, może być na PW, gdzie mam jej szukać, bo nie widzę w R.

podpowiedzcie mi proszę, może być na PW, gdzie mam jej szukać, bo nie widzę w R.
- _ninetta_
- 1000p
Majeczko, jutro Ci obfocę Pastellę ale wierz mi, że nie ma co fotografować 

- majka411
Jak zobaczę jak była szczepiona to Ci powiem czy masz szukać nowej, czy z tej cos będzie.
Pomogę Ci znaleść dobrą OK ?
Pomogę Ci znaleść dobrą OK ?
- _ninetta_
- 1000p
Majko, jeszcze nic straconegoedulkot pisze:Piękna i jedna i druga ale żadna z nich nie trafiła na moją listę i zastanawiam się dlaczego.A pewnie dlatego że szukam Souvenorów a ta reszta to jako dodatki.

Aga, Majka, napisałam PW
First Lady

Abraham Darby zawsze mi to robi jak już zdecyduję, ze się go pozbędę

Colette- w tym stadium lubię ją najbardziej

Acropolis

Sir Lancelot piękne drugie kwitnienie

Pirouette

nn kupiona jako Gnuss an Heidelberg

Tiffany

Chopin

nn kupiona jako Mariatheresia - czy to nie przypadkiem Leo??

Pomponella

Cherry Girl i Larissa

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Róże oczy rwą
Mój Chopin szykuje się do powtórki, ma pąki, a ja nadzieję, że zdąży. Gdzie kupiłaś Larissę? Też bym chciała...