Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
Dziewczyny, kiedy siejecie Smagliczkę?
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Najprawdopodobniej wysieję smagliczkę pod koniec kwietnia do skrzynki na balkonie.
To jest przepiękna roślina! W zeszłym roku kupiłam ją na prezent dla znajomej. Okrutnie potem plułam sobie w brodę, że nie zadbałam też o siebie. Świetnie urosła, pięknie kwitła. A ja, sierota, nie wzięłam namiarów na sprzedawcęPiotr=) pisze:Ja jeden balkon obsadzę sundavilla bo widziałem kiedyś piękny balkon z kaskadą sundavilli i to było cudne

Dziś dostałam zamawiane rośliny(nasiona)-laja,kaktusy mix,gunera olbrzymia i klonik pokojowy.Będę siać.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A czy już robicie sadzonki z pelagonii. Moje zeszłoroczne bardzo ładnie rozrosły się na chłodnym stryszku i zastanawiam się czy już czas je rozmnożyć?
Marta
Już czas-moje sadzonki z macierzystych już w ziemi.
Myślałam i myślałam i przypomniałam sobie nazwę rośliny balkonowej którą miałam u siebie.Kroplik.Fajna roślinka.
Siał ktoś z Was ginurę olbrzymią,kupiłam nasiona i jestem ciekawa co z nich wyjdzie.
Urosła Ci z nasion? Widziałam, ze nadaje się na stanowiska od strony północno-wschodniej - byłaby akurat na nasz taras.magda1975 pisze:Myślałam i myślałam i przypomniałam sobie nazwę rośliny balkonowej którą miałam u siebie.Kroplik.Fajna roślinka.
W czym ja trzymałaś? Dałaby rade w długich skrzynkach ok. 20 cm wysokości, czy miałaby za mało miejsca na korzenie?
Siałam z nasion w skrzyneczkę podłużną,obficie kwitła i...śmieciła.
Aniu mogłabyś jeszcze raz wstawić te zdjęcia i spróbować podpisać ich zawartość ? dzięki
duduś
Wyciągnęłam ubiegłoroczne wielodoniczki. Jest jakiś patent, żeby to-to zdezynfekować?