Moja działka - Katarzynka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Kasiu :lol: ale Ty cuda pokazujesz :roll: piękne te Twoje kwiatki ,urzekła mnie szarotka jest urocza .Życzę miłego dnia Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A kiedy tą agrowłókninę i w jaki sposób dajesz na truskawki ???

Dawno mnie nie było i dopiero retaz zauważyłam boćka. Ale nic dziwnego - wcześniej była żabka a teraz bicek :P
Nie trzeba mu było żabki pokazywać :;230
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko do piękna to mi brakuje jakies 10 lat :wink: Truskawki na agrowłókninie polecam , od zbiorów tam nie byłam z haczką a chwastów jednak nie ma :)

Bożenko tak wieś ma swoje prawa, plusy i minusy :) czasami ciężko mi zaakceptować pewne prawidła wiejskie, ale jednak za nic w swiecie nie wróciłabym do bloku do miasta. Mój ogród ma zaledwie 2 lata, ziemia gliniasta w czasie upałów robi sie skała i wtedy najbardziej cierpia roślinki.
Podoba mi sie Twój ogród dużo w nim kamienia polnego i ciekawych nasadzeń, bedę odgapiać.

Lisko to chyba juz końcówka stawu :( zacznie się za to siedlisko komarów :(

Jadzu tak w tym roku jest wicęj tego mojego kwiecia ale na pół hektarowej działce to kropla w morzu.

Mariolko truskawnik zakładaliśmy na wiosnę tago roku, najpierw dół na głębokość szpadla, następnie dobra ziemia , na to agrowłókninę ( można tez dać matę ogrodniczą ) na tak przygotowany zagon wsadziliśmy sadzonki. Jesienią w planach jest powiększenie go.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też polecam takie sadzenie truskawek ,mamy już 2 rok i jestem bardzo zadowolona .Koniec kłopotów z pieleniem :lol:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Katarzynko co tak ucichło u Ciebie :roll: Na szarotkę oczywiście jestem bardzo chętna . :lol: Obrazek
Katarzynka
500p
500p

Post »

Jadziu a gdzie tam cicho u mnie, trzy dni kosa spalinowa wykaszała chwaściory.
Dzięki temu udało mi się wejść do naszego lasku gdzie przywitały mnie dwa koźlarze :)
Zapraszam i Was na spacer między brzozami, gdzie pośrodku rośnie dąb bezszypułkowy nazwany imieniem naszego syna- Wojtuś :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu
To i u nas już się grzybki pokazały.A myślałam ,że tylko na południu.To musze mojego M do lasu wysłać,przy okazji kory i szyszek mi przywiezie :lol:
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Ależ śliczne fotki tych grzybków :D
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No i poszły dwa posty takie same.
Sorki :oops: ale chyba mi coś net nawala :oops:
Katarzynka
500p
500p

Post »

Madziu u mnie nic się nie powtórzyło ( chyba że już wykasowałaś )
Znów susza u mnie, grzybki tylko na fotce.

Moja wyspa wcześniej ( dwa lata temu ) i dziś :

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kasiu,poszły dwa ale jeden wykasowała i wpisałam usprawiedliwienie :oops:

Ależ różnica na tych dwóch zdjęciach.
Nasza pamięć jest zawodna a tu czarno na białym widać.
Fajnie jest tak porównać :shock:
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Kaśka ja się wpraszam na grzybobranie!!!! niech tylko trochę popada :wink: :lol:
zdjęcie 'przed' i 'po' rewelka - to 'przed' to normalnie jak na jakiejś sacharze a nie u Ciebie - chyba zanim została posiana trafka co?

jestem zauroczona Twoją tygrysówką - moja nawet zakwitła ale przez ten upał nawet dobrze nie zobaczyłam jak kwitnie bo od razu padła ;:214
tak więc jeśli nadal nie chcesz przechowywać przez zimę swojej to ja się bardzo do Ciebie o nią uśmiecham ;:91
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Grzegorz B

Post »

Witaj Kasiu :D

Ale masz kawał wspaniałego miejsca dla siebie i twojej rodziny- tylko pozazdrość. Jak widać włożyłaś i wkładasz wiele pracy, aby to miejsce zmienić w swój wymarzony azyl. Z tego co zobaczyłem wiele wniosłaś w to miejsce i wiele jeszcze Ciebie czeka. Wspaniale obrazują zmiany tej działki fotki z różnych lat. Muszę przyznać, że metamorfoza jest ogromna :shock: :shock: :shock: Z początku saharowe widoki a potem oaza- wspaniale ;:63 ;:63 ;:63 . Szkoda, że upał opróżnia staw, jest on bardzo, ale to bardzo malowniczy na tle roślinności i jeszcze ten bocian- po prostu rajsko. I nawet masz własny las, ale szczęściara :lol: . Oczywiście należy wspomnieć również o roślinach ozodbnych, których przecież u Ciebie nie brakuje i które cieszą oko kształtem, formą.

Kasiu życzę dalszych sukcesów i realizacji marzeń zarówno tych ogrodowych i nie tylko :)

Pozdrowionki :wit
Katarzynka
500p
500p

Post »

Joluś oczywiście wiesz, że zapraszam nie tylko na grzybobranie, w zeszłym roku było całe 17 koźlarzy :D
Weź kartkę i zapisuj co chcesz a potem wołaj że już czas abym poszła i wykopała.
Dziś pieliłam skalniak MM, sosna wyszła sama z ziemi i zasiliła ognisko :( Na jej miejscu powstał kącik z kogutkiem ;)
Również warzywnik opielony. dotarłam do fasolki szparagowej heheheheheheh, zaczynają się ogórki wczoraj kisiłam pierwsze swoje małosolniaki, a dzis na obiad mizeria , nawet dałam Bertkowi jednego ale jakos tak bez apetytu go gryzł.

Tygrysówka pawia :

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Takiego cuda nie widziałam :shock:
Pozdrawiam.Halina