U Przemka w ogrodzie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogrodzie cz.II

Post »

Geniu ja tez jak tylko uporam się tym remontem :? to postaram się o małe iglaczki , są piękne :D a kiedys ich unikałem ;:223

Bożenko tą jabłoń polecam niewielkie kolumnowe drzewkoi bardzo piękne :D Tak ona tez z Pęchcina :wink:

Iglastych maluchów moje początki :D :D :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
x_Adasko

Post »

Nie no iglaczki super ;:138 Mam nadzieję, że kiedyś zobaczę je na żywo bo tak na zdjęciach nie widać wszystkiego ;:136
przemekg pisze: iglaki nigdy sie nie znudzą
Masz rację, one mają w sobie pewien urok i ten zapach :wink: Każdy kto trafi na to forum otwiera oczy na szerszą skalę :D
przemekg pisze:Iglastych maluchów moje początki
Początki?? Ja już się boję co będzie potem :tan
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

To też maluszek czy urośnie duży iglak ,
jak się nazywa.

Obrazek

Genia
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku i Adam dobrze napisał ... początki :roll: to co będzie dalej ;:224 Aż miło pomyśleć.
Push na sztamie bardzo ciekawy, ja mam niską odmianę ;:108
Ogólnie super pokaz :uszy
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Geniu ale nie bardzo wiem o którą roślinę pytasz :?: :oops:

Adam
Adasko pisze:na zdjęciach nie widać wszystkiego ;:136
i całe szczęście :;230 właśnie odkopałem fundament domu, bo zakładam drenaż opaskowy, wybiłem przy okazji okno więc lepiej że tego nie widać :wink:
A odnośnie iglaków to masz rację, ich zapach w powietrzu bardzo lubię :) w mojej okolicy brak lasów więc to mała namiastka :wink: . A w taki dzień jak dziś wszystko pięknie pachnie, od deszczu i wilgotnego powietrza rozwijąją się pąki i w powietrzu unosi się teki delikatny leśny zapach :D a dodatkowo tuż za ogródkiem kwitnie kilka ha rzepaku, więc pachnie wszedzie wokól :wink:

Jolu mam nadzieję że dalej będzie więcej małych iglaczków :D , własnie próbuję zredukować listę, bo wypisało mi się ponad 50 pozycji :wink: karłowych iglaków.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę, że w okolicach takiej szkółki trudno będzie zredukować :;230 Jeszcze jak się wybierzesz w okresie przyrostowym, to lista się zwiększy ;:108
A ja właśnie zasiadam do wyboru najbardziej porządanych z listy ;:224
Czy Ty wiesz ze nie mam Pic. abies Inversa ;:14 jak to się stało :oops: Będę szukała takiego na wysokiej sztamie chyba.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Geniu teraz wszystko jasne :wink: to Świerk kłujacy "Białobok" ma bardzo ładne młode przyrosty, ale za kilkanaście lat to już nie będzie maluszkiem :wink: nie jest to karłowa odmiana.

Jolu ale to akurat robiłem listę z oferty innej bardziej odległej szkółki ;:224 pobliskich zakupów, nawet nie uwzględniam na listach :wink: . A Inwersy nawet mam dwie, nie zauważyłem że miałem juz jedną wcześniej i drugą kupiłem :P
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak podpatrywałem Twój ogród to nie nazwałbym tego "początkami". Podziwiam Twojego Białoboka, bo u mnie nawet jeszcze nie otworzył pąków :wink:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oooo to dużym samochodem się na zakupy wybierasz :lol:
Ja jadę mniejszym, więc i zakupy będą nieduże :D Trzeba dokonać drastycznych cięć :evil:
Też cyknęłam dzisiaj mojego Białoboka, bo zrobił sie zjawiskowy :uszy podobnie Maigold, tylko jak nazswa wskazuje przyrosty złote-żółte :uszy
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Paweł jeśli chodzi o karłowe odmiany iglaków to dopiero na forum się jakoś mi udzieliło :wink: a oferta tej szkółki którą mi podesłałeś jest niesamowita i bardzo trudno jakoś rozsądnie wybrać.

Jolu niestety nic z tych rzeczy dlatego trzeba mocno redukować :( , tylko to trudniejsze niz dopisywanie :wink: , czekam na Twojego dzisiejszego białoboka :) bo jeszcze nie widać.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku chciałabym takiego białoboka , ale takiego karłowego ,najlepiej szczepionego na pniu .
Ale pewnie takich nie ma ;:7

Genia
x_Adasko

Post »

Właśnie, wcześniej zapomniałem się zapytać jak Ci idzie remoncik w domu ale mnie wyprzedziłeś.
Mnie ta pogoda trochę dobija, nie mam co robić... nudzę się jak cholera :? Niby jutro maturka z polaka i powinienem się uczyć, tylko się nie chce :D Jak coś to będę improwizować. A zapachu iglaków pozazdroszczę, jeszcze w trakcie deszczu... :wink: Od rzepaku wolę kolendrę :D
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41

Post »

Przemek
Świetna jest ta kolumnowa jabłoń, pamiętasz może nazwe tej odmiany? Na jej tle iglaki prezentują się wybornie :)
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Geniu jeszcze o takim białoboku nie słyszałem :wink: , ale też bym takiego kupił.

Adam Adasko ech ten remont..., juz mnie wszystko od niego boli, ale już zepsułem wystarczająco dużo, teraz do akcji wkraczają fachowcy, ja trochę odetchnę od ciężkiej pracy a skupię się na robieniu zakupów i dostarczaniu im materiałów, mam nadzieje że szybko pójdzie. Pogoda faktycznie kiepska, ale dobrze że pokropiło trochę, chociaż nauce też nie sprzyja, a improwizacja chyba nie grozi :wink: Plantacji kolendry nigdy nie widziałem :roll:

Adam adamian ta jabłoń wolno rośnie, ma kilka lat i 2m wysokości, każdego roku obficie kwitnie i owocuje, a owoce utrzymuja się do końca zimy . Odszukałem nazwę, jest to MALUS "ADIRONDACK"

Łukasz jeszcze mało :wink: w ogrodzie ich prawie nie widać, a tycich jabłuszek będzie mnóstwo jak każdego roku :)
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
x_Adasko

Post »

przemekg pisze:już mnie wszystko od niego boli
Znam to uczucie :wink: Pamiętam jak u mnie był remont, całe mieszkanie było w gruzach. Trwał od początku kwietnia do połowy października i już po dwóch tygodniach miałem go serdecznie dosyć. Przerobiliśmy całe mieszkanie, od piwnicy po samą górę... doszło nawet drugie piętro na poddaszu - w sumie to jedno pomieszczenie :D Pogoda strasznie przymulająca, jeszcze muszę czekać aż braciszek da mi znać kiedy mam po niego jechać. Jest na jakieś imprezce. Tylko nie pozwól robotnikom zniszczyć tych ogrodowych piękności :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”