Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Post »

Izuniu, wszystko pięknie rośnie i kwitnie!! Oczywiście zachwycam si zawilcami :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ta biedronka ma bardzo ciekawą ofertę. :lol: Nawet róże z biedronki jakoś szybciej rosną. :;230
:wit
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Izo,czy różę miniaturową z Biedronki sadziłaś w tym roku ?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Coś mi się wydaje, że ta moja roślina to nie migdałowiec :) W czasie, gdy ogród mnie nie ruszał, kupił go M i tak powiedział. Wierzę (jak zawsze :)) na słowo. Gdy uporządkuję rabatkę (to nie stało się dziś, jak planowałam ), pokażę go i Cię zawołam :)
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witam wieczorową porą!
Dzisiejszy dzień miałam wyjazdowy. A przy takiej pogodzie pewnie kolejne rośliny zakwitły...
Moniu wszystko chce kwitnąć, ale deszcz jest coraz bardziej pożądany. Mam nadzieję, że lada dzień puszczą wodę. Zawilce wszystkie są słodkie...W piątek planuję wypad na rynek - może będzie pani od bylinek. Może uda mi się nabyć kolejną odmianę.
Krysiu ta różyczka jest niesamowita. Najdłużej kwitnie ( do samych mrozów) i najszybciej rusza wiosną. Kupiłam ją w 6 cm doniczce :wink: . A z tą oferta bywa różnie, ale czasem warto skusić się u nich na rośliny.
Grażynko - ta różyczka już 2 zimy u mnie przeżyła. A tą ostatnia prawie bez przykrycia :shock:
Ewuś może w sklepie tak powiedzieli M. Czasem się zdarza, że sprzedawca sam nie wie co sprzedaje :wink: Tym bardziej jestem ciekawa tego krzewu. Wyczytałam, że lubisz te same rośliny co ja. Róż mam znacznie mniej, ale i pola kilka razy mniej od Ciebie. Tak na oko to koło 20 krzewów mam, w tym kilka ukorzenionych własnoręcznie.

Na Forum "mówią", że to czas narcyzów:
Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

No pewnie że tak "mówią" :wink: tylko że ten czas już u mnie właśnie mija :roll: .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Narcyzy piękne, i mnóstwo odmian :D Ja niestety mogę je podziwiać tylko w innych ogrodach, u mnie paskudy nie chcą rosnąć :roll:
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Kontakt:

Post »

Cudny Twój skalniak,taki kolorowy,moje roślinki naskalne ciągle mają mordeczki w ciup pozamykane,nie mogę się już doczekać tej kolorowej eksplozji, pewnie znowu się opóźni bo zapowiadają zimno a nawet przymrozki na ten majowy weekend. Ogrodnikowi "zawsze wiatr w oczy wieje" :D
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Narcyzki przepiękne ;:138
Skalniaczek cudnie kolorowy ,u mnie w tym roku jeszcze wszystko malutkie - mój migdałek miał tylko jednego kwiatuszka , natomiast Twój dał pokaz ;:63
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Narcyzki, moja słabość..... ;:224
Ładne odmiany masz już.
Pewno powiększysz kolekcję.
Skalniaczek też ładnie rozkwita. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu, śliczne narcyzy!! Moje jakoś niespecjalnie udane w tym roku... Najważniejsze, że rh już zaczynają kwitnąć :lol:
Udanej majówki Ci życzę ;:196
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hura, hura, hura! W końcu puścili wodę. Mogłam podsypać nawozu przeciw brązowieniu igieł tujom ( w zasadzie tujkom :wink: ) i podlać je. Nie wyglądają najlepiej :( Wszystko zakwita i przekwita w zawrotnym tempie :roll: Nie dość, że sucho to jeszcze gorąco jak na kwiecień. Zaczyna się...kolejny dziwny rok w ogrodzie :P Pojawił się dzisiaj nawet sąsiad - rzadki gość i wykosił swoją uprawę mniszka ;:224 Muszę i ja skosić lub przynajmniej podkosić trawę.

Agnieszko u Ciebie od dawno ciepło, więc się nie dziwię. To nie są temperatury dla wiosennych kwiatów. U mnie też się zaczyna.
Agness - dziękuję! Powiem szczerze, że u mnie rosną, ale nie zawsze kwitną tak jak powinny :;230 Najlepiej kwitną w pierwszym roku. Sama nie wiem dlaczego...
Dzięki Sylwano! Skalniak zaczyna kwitnąć. Te przymrozki nie będą chyba takie straszne. Do zimnej Zośki i Ogrodników są pewną normą. Chociaż po temperaturach rzędu 20-23 stopni strach o nich myśleć.
Ula - mój migdałek ma już kilka lat i nie zawsze był obsypany kwiatami :roll: O skalniaczki się nie martw - szybko rosną. Ja skalniak zrobiłam w lipcu 2009r.
Grażynko - to jeszcze nie wszystkie narcyze. Niektóre odmiany są dopiero w pąkach. Masz rację - pewnie jesienią znów coś dokupię :roll: Skalniak będzie kolorowy jak zakwitną floksy, a potem goździki, rozchodniki i inne maluchy.
Witaj Monia! Dziękuję, ale i u mnie sporo kęp samych liści. Tak...rh w gotowości :wink: Na działce jeszcze nie, ale na balkonie u mnie kwitną azalie i zaczyna kwitnąć rh. To wszystko nowe nabytki :tan Majówkę zamierzam spędzić na działce i podgonić wszelkie prace. Oby tylko pogoda dopisała.
Na dobranoc kilka dzisiejszych zdjęć:
Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek

Jakoś tak na różowo wyszło... :roll:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy na czwartym zdjęciu jest tulipa humilis? Magnolia śliczna!!
Izuniu, wypocznij trochę!! ;:196
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia całkiem możliwe, że to tulipa humilis. Na pewno to jakaś odmiana botaniczna. Przez zimę wcięło gdzieś znacznik - kupione i posadzone w zeszłym roku. Magnolia dopiero zaczyna kwitnienie. Ależ ja właśnie mam zamiar wypoczywać... na działce :wink: Na weekend zostałam tylko z psem, więc nie muszę kupować, gotować i sprzątać - czyli będę miała mnóstwo czasu by podgonić wszelkie prace ogródkowe ;:108 Żeby tylko pogoda dopisała. Dziś dziwnie się ochłodziło...Straszą przymrozkami.
Pojechałam dzisiaj na rynek, ale nie było tam "mojej pani bylinkowej" :( Żeby nie wrócić z pustymi rękoma kupiłam cebulę lilii Cannes, kwitnącą koronę z cebulą i 2 cebule narcyzów - też z kwiatami:
Obrazek, Obrazek, Obrazek

Wkrótce zakwitną konwalie. I mimo, że mają u mnie kiepskie warunki mocno się rozrosły. Nie wierzyłam, gdy mnie ktoś ostrzegał :oops: Po kwitnieniu muszę ograniczyć ich ilość. Może jest ktoś chętny na kłącza konwalii? Mam jeszcze jeden problem na leśnej rabacie na własne życzenie - pewien dzwonek. Posadziłam 2-3 lata temu dosłownie dwie sztuki. Co roku rozdaję i ograniczam, a w tym roku istna plaga :evil: Zastanawia mnie jak się go pozbyć stamtąd.

Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Pięknie u ciebie. Właśnie słyszałam o przymrozkach,a ja mam wszystkie donice z kwiatami na tarasie,nie jestem w stanie tego wstawiać do domu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”