Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
Izuniu, wszystko pięknie rośnie i kwitnie!! Oczywiście zachwycam si zawilcami 

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ta biedronka ma bardzo ciekawą ofertę.
Nawet róże z biedronki jakoś szybciej rosną.

-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Izo,czy różę miniaturową z Biedronki sadziłaś w tym roku ?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Coś mi się wydaje, że ta moja roślina to nie migdałowiec
W czasie, gdy ogród mnie nie ruszał, kupił go M i tak powiedział. Wierzę (jak zawsze
) na słowo. Gdy uporządkuję rabatkę (to nie stało się dziś, jak planowałam ), pokażę go i Cię zawołam 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witam wieczorową porą!
Dzisiejszy dzień miałam wyjazdowy. A przy takiej pogodzie pewnie kolejne rośliny zakwitły...
Moniu wszystko chce kwitnąć, ale deszcz jest coraz bardziej pożądany. Mam nadzieję, że lada dzień puszczą wodę. Zawilce wszystkie są słodkie...W piątek planuję wypad na rynek - może będzie pani od bylinek. Może uda mi się nabyć kolejną odmianę.
Krysiu ta różyczka jest niesamowita. Najdłużej kwitnie ( do samych mrozów) i najszybciej rusza wiosną. Kupiłam ją w 6 cm doniczce
. A z tą oferta bywa różnie, ale czasem warto skusić się u nich na rośliny.
Grażynko - ta różyczka już 2 zimy u mnie przeżyła. A tą ostatnia prawie bez przykrycia
Ewuś może w sklepie tak powiedzieli M. Czasem się zdarza, że sprzedawca sam nie wie co sprzedaje
Tym bardziej jestem ciekawa tego krzewu. Wyczytałam, że lubisz te same rośliny co ja. Róż mam znacznie mniej, ale i pola kilka razy mniej od Ciebie. Tak na oko to koło 20 krzewów mam, w tym kilka ukorzenionych własnoręcznie.
Na Forum "mówią", że to czas narcyzów:
,
,
,
,
,
,
, 
Dzisiejszy dzień miałam wyjazdowy. A przy takiej pogodzie pewnie kolejne rośliny zakwitły...
Moniu wszystko chce kwitnąć, ale deszcz jest coraz bardziej pożądany. Mam nadzieję, że lada dzień puszczą wodę. Zawilce wszystkie są słodkie...W piątek planuję wypad na rynek - może będzie pani od bylinek. Może uda mi się nabyć kolejną odmianę.
Krysiu ta różyczka jest niesamowita. Najdłużej kwitnie ( do samych mrozów) i najszybciej rusza wiosną. Kupiłam ją w 6 cm doniczce

Grażynko - ta różyczka już 2 zimy u mnie przeżyła. A tą ostatnia prawie bez przykrycia

Ewuś może w sklepie tak powiedzieli M. Czasem się zdarza, że sprzedawca sam nie wie co sprzedaje

Na Forum "mówią", że to czas narcyzów:

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
No pewnie że tak "mówią"
tylko że ten czas już u mnie właśnie mija
.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Narcyzy piękne, i mnóstwo odmian
Ja niestety mogę je podziwiać tylko w innych ogrodach, u mnie paskudy nie chcą rosnąć 

-
- Od: 14 gru 2010, o 12:42
- Kontakt:
Cudny Twój skalniak,taki kolorowy,moje roślinki naskalne ciągle mają mordeczki w ciup pozamykane,nie mogę się już doczekać tej kolorowej eksplozji, pewnie znowu się opóźni bo zapowiadają zimno a nawet przymrozki na ten majowy weekend. Ogrodnikowi "zawsze wiatr w oczy wieje" 

-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Kontakt:
Narcyzki przepiękne
Skalniaczek cudnie kolorowy ,u mnie w tym roku jeszcze wszystko malutkie - mój migdałek miał tylko jednego kwiatuszka , natomiast Twój dał pokaz

Skalniaczek cudnie kolorowy ,u mnie w tym roku jeszcze wszystko malutkie - mój migdałek miał tylko jednego kwiatuszka , natomiast Twój dał pokaz

Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
- Mój mały kawałek zieleni
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Narcyzki, moja słabość.....
Ładne odmiany masz już.
Pewno powiększysz kolekcję.
Skalniaczek też ładnie rozkwita.

Ładne odmiany masz już.
Pewno powiększysz kolekcję.
Skalniaczek też ładnie rozkwita.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Izuniu, śliczne narcyzy!! Moje jakoś niespecjalnie udane w tym roku... Najważniejsze, że rh już zaczynają kwitnąć
Udanej majówki Ci życzę

Udanej majówki Ci życzę

- tu.ja
Hura, hura, hura! W końcu puścili wodę. Mogłam podsypać nawozu przeciw brązowieniu igieł tujom ( w zasadzie tujkom
) i podlać je. Nie wyglądają najlepiej
Wszystko zakwita i przekwita w zawrotnym tempie
Nie dość, że sucho to jeszcze gorąco jak na kwiecień. Zaczyna się...kolejny dziwny rok w ogrodzie :P Pojawił się dzisiaj nawet sąsiad - rzadki gość i wykosił swoją uprawę mniszka
Muszę i ja skosić lub przynajmniej podkosić trawę.
Agnieszko u Ciebie od dawno ciepło, więc się nie dziwię. To nie są temperatury dla wiosennych kwiatów. U mnie też się zaczyna.
Agness - dziękuję! Powiem szczerze, że u mnie rosną, ale nie zawsze kwitną tak jak powinny
Najlepiej kwitną w pierwszym roku. Sama nie wiem dlaczego...
Dzięki Sylwano! Skalniak zaczyna kwitnąć. Te przymrozki nie będą chyba takie straszne. Do zimnej Zośki i Ogrodników są pewną normą. Chociaż po temperaturach rzędu 20-23 stopni strach o nich myśleć.
Ula - mój migdałek ma już kilka lat i nie zawsze był obsypany kwiatami
O skalniaczki się nie martw - szybko rosną. Ja skalniak zrobiłam w lipcu 2009r.
Grażynko - to jeszcze nie wszystkie narcyze. Niektóre odmiany są dopiero w pąkach. Masz rację - pewnie jesienią znów coś dokupię
Skalniak będzie kolorowy jak zakwitną floksy, a potem goździki, rozchodniki i inne maluchy.
Witaj Monia! Dziękuję, ale i u mnie sporo kęp samych liści. Tak...rh w gotowości
Na działce jeszcze nie, ale na balkonie u mnie kwitną azalie i zaczyna kwitnąć rh. To wszystko nowe nabytki
Majówkę zamierzam spędzić na działce i podgonić wszelkie prace. Oby tylko pogoda dopisała.
Na dobranoc kilka dzisiejszych zdjęć:
,
,
,
,
,
,
, 
Jakoś tak na różowo wyszło...

Agnieszko u Ciebie od dawno ciepło, więc się nie dziwię. To nie są temperatury dla wiosennych kwiatów. U mnie też się zaczyna.
Agness - dziękuję! Powiem szczerze, że u mnie rosną, ale nie zawsze kwitną tak jak powinny

Dzięki Sylwano! Skalniak zaczyna kwitnąć. Te przymrozki nie będą chyba takie straszne. Do zimnej Zośki i Ogrodników są pewną normą. Chociaż po temperaturach rzędu 20-23 stopni strach o nich myśleć.
Ula - mój migdałek ma już kilka lat i nie zawsze był obsypany kwiatami

Grażynko - to jeszcze nie wszystkie narcyze. Niektóre odmiany są dopiero w pąkach. Masz rację - pewnie jesienią znów coś dokupię

Witaj Monia! Dziękuję, ale i u mnie sporo kęp samych liści. Tak...rh w gotowości

Na dobranoc kilka dzisiejszych zdjęć:

Jakoś tak na różowo wyszło...

-
Czy na czwartym zdjęciu jest tulipa humilis? Magnolia śliczna!!
Izuniu, wypocznij trochę!!
Izuniu, wypocznij trochę!!

- tu.ja
Monia całkiem możliwe, że to tulipa humilis. Na pewno to jakaś odmiana botaniczna. Przez zimę wcięło gdzieś znacznik - kupione i posadzone w zeszłym roku. Magnolia dopiero zaczyna kwitnienie. Ależ ja właśnie mam zamiar wypoczywać... na działce
Na weekend zostałam tylko z psem, więc nie muszę kupować, gotować i sprzątać - czyli będę miała mnóstwo czasu by podgonić wszelkie prace ogródkowe
Żeby tylko pogoda dopisała. Dziś dziwnie się ochłodziło...Straszą przymrozkami.
Pojechałam dzisiaj na rynek, ale nie było tam "mojej pani bylinkowej"
Żeby nie wrócić z pustymi rękoma kupiłam cebulę lilii Cannes, kwitnącą koronę z cebulą i 2 cebule narcyzów - też z kwiatami:
,
, 
Wkrótce zakwitną konwalie. I mimo, że mają u mnie kiepskie warunki mocno się rozrosły. Nie wierzyłam, gdy mnie ktoś ostrzegał
Po kwitnieniu muszę ograniczyć ich ilość. Może jest ktoś chętny na kłącza konwalii? Mam jeszcze jeden problem na leśnej rabacie na własne życzenie - pewien dzwonek. Posadziłam 2-3 lata temu dosłownie dwie sztuki. Co roku rozdaję i ograniczam, a w tym roku istna plaga
Zastanawia mnie jak się go pozbyć stamtąd.
,
,
, 

Pojechałam dzisiaj na rynek, ale nie było tam "mojej pani bylinkowej"

Wkrótce zakwitną konwalie. I mimo, że mają u mnie kiepskie warunki mocno się rozrosły. Nie wierzyłam, gdy mnie ktoś ostrzegał

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Pięknie u ciebie. Właśnie słyszałam o przymrozkach,a ja mam wszystkie donice z kwiatami na tarasie,nie jestem w stanie tego wstawiać do domu.