Dzięki koledzy zobaczymy hehe co z nich będzie.
Darek glonów jeszcze nie zauważyłem.
Mam takie pytanie jeszcze moje dwa Feraki wypuszczają nowe ciernie czy nie za wcześnie na to
Napisane: So 05 mar 2011 13:36
A tego chyba jeszcze nie pokazywałem
Sebek ferakom raczej nic nie powinno się złego dziać... Ogólnie z tego co wiem ferokaktusy można wcześniej wybudzać ze snu zimowego... Jednak lepiej na razie ich nie podlewaj. Dopiero jak słoneczka będzie w miarę pod dostatkiem to wtedy podlej.
Darku podlać Czy lepiej zraszać bo zawsze zaczynałem od zraszania roślin.
Dziękuję że się podoba gasteria.
Panie Henryku mam jeszcze jedną przy okazji wrzucę zdjęcie.
W pierwszej chwili myślałem, że podałeś jego średnice xD dlatego byłem w niemałym szoku. Pewnie to dlatego, ze zazwyczaj mówi się o średnicy rośliny (tu kaktusa) a nie jej obwodzie Co innego przy inwentaryzacji drzew, ale to inna bajka... Poza tym widzę, ze od jakiegoś czasu markety rozpoczęły sezon Jak trafisz na P. aureispina to daj znać to na przekór sobie chętnie się po nią wybiorę
A jednak Sebek się skusiłeś .
Bardzo ładną i w miarę dużą roślinkę kupiłeś . Zapewne masz w planach przesadzenie?
Niech rośnie jak najlepiej i cieszy oko właściciela i nasze.
Fajny ten granat. Rada: podwiąż go do czegoś. I zmień mu podłoże na 1:5-1:3 piasek/żwirek:ziemia. W takim podłożu lepiej mu będzie i chyba lepiej będzie rósł ;). Bo z tego co widzę, to czysta ziemia kwiatowa.
Darek musiałem śnił mi się po nocy Feruś jest już przesadzony
Mam już kolejnego na oku. Małgosiujeśli Ci się marzy i widziałaś taką roślinkę to kupuj szkoda przepuścić taką okazję. Aleksander Co do Granacika z rady skorzystam i przesadzę.mam zamiar go jeszcze raz przyciąć.