MAŁGOSIU
Ale piękny nastrój wprowadziłaś
Zgodnie z pogodą, bo u mnie dzisiaj , śniegu coraz mniej, wyraźnie widać trawę, wiadomo gdzie stąpać, żeby w gips się nie włożyć
Teraz to już będziemy wyglądać pierwszych zwiastunów wiosny w naszych ogródkach.
Małgosiu !
Podziwiam twój wiosenny ogródek, co znacznie polepsza mój dzisiejszy nastrój. Pięknie kwiatuszki, kochana psiunia !
Szczególnie podobają mi się róże. Bardzo ładnie u ciebie kwitły.
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko". Pozdrawiam i zapraszam - Lidka.Mój ogród-kwiaty i motyle
Małgosiu wpadłam z wizytą masz bardzo piękny ogród ,eukomis rewelacyjny szukałam suchodrzewu ,chyba gdzieś mi umknął i go przegapiłam,a co do hebe to muszę Cie zmartwić on nie zimuje w gruncie (ja naiwna dałam się nabrać że zimuje w gruncie) a teraz biedak meczy sie na werandzie a ja z nim
napisz co to a roślinka?
Marzenko, to jest jakaś trawa, nie jest zbyt ekspansywna,ale ładnie się rozrasta i ładnie się ją dzieli.
Trochę naszukałąm się tego suchodrzewu,ale znalazłam jedno zdjęcie robione wiosną ubiegłego roku. Ma ładne różowe kwiatki, potem bliżej jesieni robią się z tego czerwone kulki. Przynajmniej kupowałam jako suchodrzew,ale czy to prawda to nie wiem.
Gosiu na suchodrzew mi to nie wygląda ,ale pomyłki sie zdarzają,a na trawkę czy mogłabym sie uśmiechnąc jak bedziesz ją dzielić ,przy okazji przyjrzyj sie moim roślinkom może też coś wypatrzysz
Witaj Małgosiu! Piękne zdjęcia wklejasz,zawsze z wielką przyjemnością oglądam twój ogródek i jestem pełna podziwu dla pomysłowych rabatek i wielkiej różnorodności roślin.
A co do ostatniej fotki,to myślę,że to jednak jest suchodrzew inaczej wiciokrzew i będzie mu potrzebna jakąś podpora.
Dziękuję dziewczyny za odwiedziny.Nie wiem czy zdołam coś odpisać, bo mam coś dzisiaj z internetem,zupełnie jak FATIMA, jest i go ni ma.Suchodrzew kupowałam u nas na rynku od takiego starszego pana,od którego mam już sporo roślin i do tej pory nie kłamał.Powiedział,że będzie z tego krzaczek 1m do 1,5.Mam go rok, jest sztywny i rośnie na razie naprawdę jak krzaczek. Chociaż jak była u mnie Bożenka Babopielka to też powiedziałą na to wiciokrzew.
Co do trawki to mogę w każdej chwili ją rozdzielić jak przyjdzie wiosna.