Canna - Paciorecznik cz.2
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.2
Obydwaj i pewnie nie tylko jak to mówią "umoczyliśmy....." przy zakupie tej odmiany. Jest ona ładna i kusi i choć to nie takie duże pieniądze ale wkurza jak się pielęgnuje przez parę miesięcy jakiegoś bubla.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- drozd
Zadam pytanie odnośnie tej odmiany. Zobaczę co odpisze
Edytuję ostatni post,bo otrzymałem odpowiedź gwarantującą zgodność oferowanej odmiany z nazwą
Kupię. Albo będzie nowość albo znów "umoczę ...."
Edytuję ostatni post,bo otrzymałem odpowiedź gwarantującą zgodność oferowanej odmiany z nazwą
Kupię. Albo będzie nowość albo znów "umoczę ...."
Janusz trochę kann ścierałam a trochę nie, to pewnie dlatego mało zeszło. Czekam może coś jeszcze wyjdzie.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
- drozd
Aniu.
Nie rób sobie nadziei,że coś wyrośnie. Pewnie zgniły. Miały tyle wilgoci żeby zgnić a za mało by rozsadzić skorupę.
Nie rób sobie nadziei,że coś wyrośnie. Pewnie zgniły. Miały tyle wilgoci żeby zgnić a za mało by rozsadzić skorupę.
- drozd
Powrócę do tematu kanny Pink Sunburst. Miałem dzisiaj kupić na All. ale sprawdziłem moje zakupy i komentarze i okazało się,że kupowałem u niego. Przysłał mi jakieś zgniłe korzonki. Reklamacji nie uznał a i w korespondencji był bardzo niegrzeczny- delikatnie ujmując.
Może jeszcze ktoś wystawi. patrykk205- sklep MAKADI absolutnie nie.
Może jeszcze ktoś wystawi. patrykk205- sklep MAKADI absolutnie nie.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janusz canny sprzedaje też Hurtownia Benex (ceble-kwiatowe), ma kilka odmian w ofercie. W ubiegłym roku robiłam u niego zakupy, co prawda funkiowe, ale to uczciwy sprzedawca.
Januszu a na Pretorię od Ciebie mogę liczyć
czy szukać?
Januszu a na Pretorię od Ciebie mogę liczyć

Dokładnie mam takie samo doświadczenie z ub.roku z tym sprzedawcą.drozd pisze: patrykk205- sklep MAKADI absolutnie nie.
Tu tez kupowałam funkie, kłącza dorodne, ale niezgodne odmianowopamelka pisze:Janusz canny sprzedaje też Hurtownia Benex (ceble-kwiatowe), ma kilka odmian w ofercie. W ubiegłym roku robiłam u niego zakupy, co prawda funkiowe, ale to uczciwy sprzedawca.

Pozdrawiam. Jola.
- pamelka
Jolu, a ja kupowałam może w sierpniu funkie i były zgodne. To tak, jak z clematisami, czy jeżówkami lepiej poczekać na roślinkę , a w ich przypadku kwiat, niż kupować kłącze. Wtedy widzimy, co kupujemy
Kłącza host kupowałam u wspomnianego patryka i żadna nie była zgodna

Kłącza host kupowałam u wspomnianego patryka i żadna nie była zgodna

- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Kupowałem już u sprzedawców, o których mowa powyżej i mam bardzo negatywne odczucia, sadzonki jak sadzonki, zgodność odmianowa jest tu radzej dziełem przypadku, to prawda hosty się zgadzały, ale tylko one irysy, orliki i liliowce- zwykłe śmieci, koniecznie chciałem mieć kannę Stutgart jednego roku kupiłem kilka sadzonek różnych kan u patryk... wyrosła tylko jedna i to inna, ubiegłej wiosny kupiłem tylko 4 sadzonki samego Stutgarta -jedna padła, trzy wyrosły w tym jedna to Stutgatr a dwie pozostałe zwykłe zielone o tycich czerwonych kwiatkach, cieszę się i z tego ale to trochę mało aby się cieszyć z całości zakupów. Ten Stutgart kosztował mnie w sumie ponad stówkę 

- pamelka
Przemku, kupiłam Stuttgarta w zwykłym ogrodniczym. Dzisiaj zamierzam przegladać kłącza, jak będzie co dzielić
(znaczy, jak dobrze zimują) mogę się podzielić.
Za to ja kupiłam od Benex'a Cleopatrę i Lucifera, ciekawe co przyjdzie w tym roku

Za to ja kupiłam od Benex'a Cleopatrę i Lucifera, ciekawe co przyjdzie w tym roku

- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Jolu bardzo dziękuję
, ale mój Stuttgart ma się dobrze, co prawda z jednej trafionej sadzonki ale dałem mu nawozów i ładnie się rozrósł, już nawet odzieliłem trzy małe kawałki dla forumków :P

- drozd
Dobrze poruszyć ten temat. Każdy ma jakieś doświadczenia większe czy mniejsze w sprawach kupna.
Wiadomo mam "hopla" na punkcie kann i śledzę wszystko to co się pojawia w All.
Jolu
Kupowałem w ubiegłym roku w Hurtowni Benex i Marek też. Przyszło nie to co zamawialiśmy .Udało mi się uratować z przesyłki jedną stąd wiem,że nie ta odmiana. Do tej pory czekam na zrealizowanie reklamacji choć w grzeczny sposób została uznana. Innych roślin u niego nie zamawiałem więc nie mogę się wypowiedzieć.
patrykk ma na koncie sporo negatywów i pewnie by miał więcej gdyby kupujący poczekali co z przysłanych roślin wyrośnie.
Jolu
'Pretorię' mam dla Ciebie. Poproszę Cię o Stuttgarta, bo to pewnie będzie jedna pewna nowa odmiana u mnie. Oczywiście jak będziesz miała co dzielić.
Cleopatrę i Lucifera chyba na drugi sezon jak jeszcze będziesz potrzebowała.
Pojawiły się nowe nazwy kann na All PRINCES DI i Orange CHOCOLATE ale podejrzewam,że to chwyt marketingowy bo pierwsza przypomina mi TROPICAL SUNRISE a druga WYOMING
Wiadomo mam "hopla" na punkcie kann i śledzę wszystko to co się pojawia w All.
Jolu
Kupowałem w ubiegłym roku w Hurtowni Benex i Marek też. Przyszło nie to co zamawialiśmy .Udało mi się uratować z przesyłki jedną stąd wiem,że nie ta odmiana. Do tej pory czekam na zrealizowanie reklamacji choć w grzeczny sposób została uznana. Innych roślin u niego nie zamawiałem więc nie mogę się wypowiedzieć.
patrykk ma na koncie sporo negatywów i pewnie by miał więcej gdyby kupujący poczekali co z przysłanych roślin wyrośnie.
Jolu
'Pretorię' mam dla Ciebie. Poproszę Cię o Stuttgarta, bo to pewnie będzie jedna pewna nowa odmiana u mnie. Oczywiście jak będziesz miała co dzielić.
Cleopatrę i Lucifera chyba na drugi sezon jak jeszcze będziesz potrzebowała.
Pojawiły się nowe nazwy kann na All PRINCES DI i Orange CHOCOLATE ale podejrzewam,że to chwyt marketingowy bo pierwsza przypomina mi TROPICAL SUNRISE a druga WYOMING
Januszu jeszcze jeden sprzedaje" pinka" mianowicie HURTPOL1 ale nie mam doświadczenia z nim 
wysłałam Ci link

wysłałam Ci link
Pozdrawiam. Ewa
- drozd
Ewuniu.
Masz u mnie wielkiego plusa. U mnie wyszukiwarka ich nie pokazuje. Wydaje mi się to też mało prawdopodobne by to na pewno była ta odmiana. Wystawia 2 razy po 100 szt to pewnie sprowadzone od tego samego dostawcy co w ubiegłym roku wystawiał sklep 'cebule-kwiatowe'.
Dobrze się składa, bo ta hurtownia jest w Sierpcu a tam mieszka mój syn to sprawę wybada.
Jeszcze raz Dzięki

Masz u mnie wielkiego plusa. U mnie wyszukiwarka ich nie pokazuje. Wydaje mi się to też mało prawdopodobne by to na pewno była ta odmiana. Wystawia 2 razy po 100 szt to pewnie sprowadzone od tego samego dostawcy co w ubiegłym roku wystawiał sklep 'cebule-kwiatowe'.
Dobrze się składa, bo ta hurtownia jest w Sierpcu a tam mieszka mój syn to sprawę wybada.
Jeszcze raz Dzięki

znalazłam przez pomyłkę bo wpisałam kanna zamiast paciorecznik 

Pozdrawiam. Ewa