Ogródkowe rozmaitości cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3

Post »

Nelusia ;:138 superowe połączenia...GaA z bodziszkiem rewelacja.
Już wiem gdzie przesadzić siewki białych złocieni....pod czerwoną różę. :D
Ale się rozszalałaś.....wzdycham do Edenki i LO....po prostu będę je mieć. ;:173
;:196
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu,Izka,2 Izka,Małgosiu,Wiesiu,Asiu,Haniu,Eluś,dziękuje Wam kochane za uznanie dla moich róż i ich towarzystwa... ;:196
Powojniki są dla mnie pnączami niezbędnymi w ogrodzie,staram się kupować takie odmiany ,które nie nastręczają wielkiego kłopotu...maja rosnąć i już... :D Ja tylko postaram się o dobre papu dla nich i mają mi się odwdzięczać pięknym kwitnieniem... Nie wszystkie się do tego stosują...
Grażynko któż to widział ,aby cienia szukać dla róż... :;230 ,z tego wynika ,że nie tylko patelnia potrzebna krzaczkom ,ale odrobina osłony przed żarem... :wink:
Też tak myślałam ,że w końcu zrobisz to co zaplanowałaś... ,żeby tylko przesadzona się przyjęła :uszy ,a tak a propos ...ciekawa co to za odmiana :?: Może Blues jak u Ani...
A za boltonię ;:14
Anka no i cóż mamy z tą naszą Grażyną zrobić... :roll:

Izka no widzisz ,jakim sprzętem jestem zmuszona uwieczniać kwiatki... :roll: ostatnio poświeciłam nawet trochę czasu na przestudiowanie instrukcji obsługi...ooo trzeba mieć tęgi łeb ... :wink: Coś tam pozmieniałam i jest lepiej niż wcześnie.Istnieją różne sztuczki ,ale arkana tej wiedzy bliższe specjalistom... :D

2 Izka
Zazwyczaj dosadzam powojnik do już dużo wcześniej rosnącej róży,odległość musi być zachowana,z pół m na pewno,lub więcej,(u mnie mniej :;230 ),a kolorki ...,niebieski ,.granat ,fiolet ,czyli najczęściej spotykane barwy ... pasują do wszystkich róż
Ostatnio spodobały mi się dzwonki ,niebieskie...,np.clematis Betty Corning ,gdy będzie tych dzwoneczków mnóstwo ,to dopiero będzie widok,ale jeszcze dla nosa atrakcja...dzisiaj go powąchałam,z jednego dzwonka silny słodki zapach... ;:138
to ten maluszek...

Obrazek

Małgosiu możesz zacienić Ghislaine de Feligonde,jakimś szybko rosnącym wielkim powojnikiem i stworzyć z niego łuk dla róży np.Polish Spirit,Emilia Plater,lub wspomniany wcześniej ... :D .W słońcu róża będzie bardziej kremowa.
Niestety cień ma to do siebie,że nowe pędy nie za bardzo ochoczo biorą się do rozwoju... :roll: Dlatego u mnie taka zagęszczona... :;230
W przyszłym roku pewnie będzie u Ciebie miała kilka porządnie kwitnących pędów ...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Nelu no proszę same cudności piękne zdjęcia wyszły tych róż.Mój aparat nie robi czerwieni i też nie umiem tego nastawić.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu z tą różą nie miałam zanadto innego wyboru ,albo cień ,albo w ogóle...wybrałam to pierwsze ...nie jest to oczywiście całkowity cień,przez 3 godzinki muskają ją promyki... :wink:

Aśka aż się :oops: od tych pochwał...reklamowe zdjęcie GdF ...to dopiero komplement.Najpiękniejsza jest ona w tych kontrastach...,albo gdy jest jej bardzo dużo,jak u An -ki...
Nigdy nie za późno na zamówienie ,jesień za niedługo...cza zamówień... :wink:
Haniu to kupuj powojniki z grupy Viticella ,lub bylinowe...te się zawsze udają,może są mniej spektakularne ,ale jest ich tak wiele...,ja jeszcze nie mam takich gigantycznych okazów...ale pomimo tego wyglądają uroczo... :D

Eluś LO tak pachnie ...na razie jeszcze kwitnie,zobaczymy co będzie dalej ,przerwa ,czy ciągłość pokazu...
Pod czerwień najlepiej biel,mogą być również dzwonki brzoskwiniolistne,co teraz kwitną ,:D

Do poduchy...Alionushka... :wink:

Obrazek

Dzięki Danuś ;:196 ...to już jesteśmy 3 w grupie posiadaczek kiepskich aparatów... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie przesadzajcie dziewczyny z tymi aparatami. Ja to dopiero piękne zdjęcia robię. Wasze to cud miód, malina.
Nelu, czytałam u Fabi, że kwiat Alohy po jednym dniu już się osypuje :(
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

NELU piękne te powojniki bylinowe . Wzięłam sobie od koleżanki nasionka ciekawe czy wykiełkują i urosną . O plączeniu RU z powojniekiem już nie będę pisać gdyż jest SUPEROWE
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu aparaty odcieni czerwieni nie obrazują jak należy... :D Dobrze ,że u mnie dominują różowości... :wink:
Aloha Boernera długo rozwija pąk ...i w każdym etapie rozkwitu jest ładna , warto ją mieć jest naprawdę piękna ,i w ogóle mi nie choruje,jest na stanowisku słonecznym od godz 10-16,jeżeli będzie cały dzionek na słońcu ,to możliwe ,że płatki będą szybciej opadały... :)

Obrazek

A do Alohy można dosadzić np. ślazówkę ...myślałam ,że to turyngska,ale to jednak nie ta...muszę poszukać w mądrych źródłach

Obrazek

i w całości ...,u ,mnie jeszcze niewielka...

Obrazek

Jadziu nie siałam jeszcze powojników ,ale z tego co słyszałam ,zazwyczaj się udają,ale trzeba chyba dłużej poczekać na kwitnienie... :wink:

Obrazek
a to Arabella ,coś duże zdjęcie się wkleiło...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

no dobra ja tez strzelam fotki, ze wstyd pokazać ale trudno - niech się wstydzą "aparaty' a nie my :;230
róże ślicznie kwitną a kolor różowy bardzo lubię, jest taki delikatny, nie mam Aloha Boernera, ale................
W ub.roku była na bazarku taka młoda ogrodniczka sprzedawała powojniki które sama wysiewała kupiłam u niej dwa niby takie maleństwa ale w tym roku dają sobie powoli radę, nazw oczywiście nie miała.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taruś ,to jak zakwitną ,będziemy identyfikować... :uszy Zawsze jest to wyjście ,że możemy zwalić na aparat... :lol:
A różowości tez bardzo lubię ,ale tylko w ogrodzie... :wink:
A dzisiaj kolejna różowa ,pilnie wypatrywana...z odrobiną lila otwarła swój pączek Lavender Lassie ;:138 ślicznota...

Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nelu, piękna jest ;:108
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W MALEŃKIEJ RÓŻY KOCHAŁ SIĘ
KSIĄŻE NA JEDNEJ Z WIELU GWIAZD.
NIE WIDZIAŁ PRZEDTEM INNYCH RÓŻ,
KIEDY W DALEKI SZEDŁ ŚWIAT.

no cóż każda róża to ślicznotka jestem przekonana, że i tak nasze ogródki są z gumy
niby nie mamy miejsca ale może jeszcze jedna itd................... ale to cudowne uczucie patrzeć i czekać kiedy pojawi się kolejny kwiat piękniejszy od poprzedniego
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nieskromnie się zgodzę... ;:196

Masz rację Aniu ,wszystkie różyczki mają swój urok...CZekanie na rozkwit nowej ,oczekiwanej ... to dopiero adrenalina,kolejne na które czekam to Lavender Pinocchio i Cafe
Mój ogród gumowy jest już rozciągnięty do granic wytrzymałości... :wink: trzeba będzie powstrzymać swoje zapędy...trudne zadanie... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

osobiście nie wierzę, że powstrzymamy się przed kolejnymi chciejstwami, zawsze znajdzie się wymówka a właściwie usprawiedliwienie zakupu, taka nasza uroda :;230
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Wcale nie jest taka jasna lavender, to mi bardzo pasuje :) , u mnie powoli pęka pączuś, też się nie moge doczekać. A Aloha Boernera warta grzechu :roll:
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

chyba wszystkei izki do Ciebie przychodzą :)

Neluś wiesz, że ja lubię ogldać zdjecia róż :)
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”