Działka na Kaszubach 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2010

Post »

Ta magi to prawdopodobnie jakaś kocanka. Ładnie mi rosła w zeszłym roku. A co ciekawe roślinka mateczna mi nie przezimowała a sadzonki z niej tak. I mam dwa maleństwa.
Jasnotę mam taką śmieszną trzykolorową - można już skubnąć.
Brunerki takiej nie mam - i tu uśmiech Marysiu do Ciebie :lol: może jakaś zamiana jak Ci podrośnie?
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a jaka przylaszczka?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Aga - na identyfikacji roślin też mi napisali że to kocanka włoska. Trochę poczytałam i chyba na zimę zabiorę do domu i spróbuję zrobić sadzonki. A odnośnie jasnoty to kupiłam ze względu na cudne listki. Jak zakwitnie na fioletowo - to eksmituję na różową rabatę - i po problemie :;230
Izo - pierworodne dziecko mojej brunerki - jest Twoje :lol: Oby tylko się rozmnożyła, bo na moich piachach to wszystko rośnie bardzo powoli.
A o przylaszczkę to pytaj Krystynę, bo to ona kupiła. Ale ja wiem że jest niebieska - bo byłam świadkiem zakupu.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze Igorku - biorę wszystko i odnóżka będzie Twoja :;230
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ambo wpadłam ci powiedzieć że pogoda fatalna leje cały dzień pomarzyć o działce przez najbliższe dni wczoraj poszłam na działkę prawie wieczorem M kosił a ja sadziłam mieczyki 70 cebulek tak powsadzałam gdzie się dało bo mało mam miejsca skasowałam mały trawnik i posadziłam byliny dopiero w przyszłym roku będzie efekt jak się rozrosną jeszcze nie wszystkie dalie mam wysadzone a ty jak chcesz przyjechać do wnuczek to myślę że wybierz się może w piątek a ja ci wyślę słoneczko żebyś mogła z wnuczkami pospacerować ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

amba19 pisze:Marzenko warto jutro pojechać. Na pewno roślin nie zabraknie. Sprzedawcy są przygotowani na dwudniową sprzedaż. Brunery widziałam w trzech odmianach. Jeśli będzie dobrze rosła to w przyszłym roku dokupię następne. Planuję posadzić je w okolicach oczka wodnego. No zobaczymy......
Ja kupiłam trzy brunnery razem,naturalnie każdą inną,nie pamiętam dokładnie skąd się wzięła czwarta,chyba Hanka55 mi podrzuciła?Sprawiły mi sporo radości i gorąco je polecam nad tzw.Leśną Kałużę.Dodam,że u mnie nic ich nie konsumowało.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Wow .. ale zakupy :) :) :)
ten Irysek jest moim marzeniem - na razie nigdzie go nie widziałam w okolicach .. ale poczekamy :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo-Janino czy ja dobrze czytam? przyjechałaś z południa na naszą kaszubską giełdę?
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marysiu,Marysiu idź zobacz co nowego ma Iza.Założyła .......................,nareszcie.Pozdrowienia pa dozobaczenia
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pesteczko - ja też w tym roku posadziłam dużo mieczyków. Myślę że w sumie ponad setkę.
Do wnuczek jadę dopiero pod koniec przyszłego tygodnia. Może już będzie ładnie.
Ewo Janeczko - oczywiście brunerę planuję posadzić nad Leśną Kałużą. Mam jeszcze niezapominajki - białą i niebieską. Jak się nadmiernie rozsieją to będę plewić po prostu.
Bernadetko - moje zakupy Twoim do pięt nie dorastają.
Izuniu - myślę że Ewa-Janeczka buszowała na jakichś targach w Krakowie i okolicach.
Grażynko - byłam u Izy i podziwiałam :lol: Jedziesz na działkę? Zobaczymy się jutro?
A ja się pochwalę co mam dzięki uprzejmości Krysi-Ignis05 :tan
Co prawda bardziej przydałaby się dwa miesiące wcześniej, ale to nic. Na pewno coś tam jeszcze w tym roku będę hodowała. Lepiej późno jak wcale.
Obrazek szklarenka na balkon :lol:
Obrazek clematis zakwitł na balkonie, jutro pojedzie na działkę
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marysiu ale piękna szklarenka na pewno coś tam wyrośnie.Tak jutro pod wieczór będę.Zobaczymy się,zamelduję się u Ciebie.Pogodę mamy piekną oby tak było do niedzieli wieczór.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to sobie pogadamy, ja też będę pi południu, bo Marek pracuje do 14-tej.
Dokupiłam sobie dzisiaj dwie niezapominajki - niebieską i białą. Były bardzo tanie - niecałe 2 złote. I jak tu się nie skusić :oops:
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój clematis czekał na posadzenie miesiąc. Zdążył zakwitnąć i zmarnieć zanim się zrobiła odpowiednia pogoda i znalazłam miejsce - zresztą fatalne :roll: Mam nadzieję że Tobie pójdzie lepiej z tą przeprowadzką :wit
grapesz
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 4 mar 2010, o 16:36

Post »

Super szklarnia. Niezły pomysł. Kochani macie wiele fajnych pomysłów na zagospodarowanie swoich ogródków. Za każdym razem kiedy zglądam na forum szukam pomysłu na mój ogródek. Nie mogę się zdecydować który ładniejszy.
Czy ktoś zna tę bajkę? _ "Osiołkowi w żłobie dano, w jednym owies, w drugim siano. I to kusi i to nęci. W końcu osiołek zdechł z głodu, bo nie mógł się zdecydować co jest smaczniejsze. Czy owies, czy siano.
Tak będzie ze mną. Zamiast zabrać się za ogródek, ja sprawdzam kto ma lepszy pomysł i co wybrać. Ha ha ha. póki co chwasty najlepiej się mają. ;:7 ;:7 ;:7
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo - ja mam na niego miejsce wymyślone, na bylinki też. Niestety nie mogę tego powiedzieć o różach (sztuk - dwie!)
Znowu będę latać z doniczkami po działce i sadzić tuż przed wyjazdem byle gdzie - aby tylko posadzić :oops: Muszę tylko jeszcze zmieścić do auta kratkę dla clematisa. Wyciągam i ustawiam w jednym miejscu wszystko co powinnam dzisiaj zabrać na działkę. I coraz bardziej realnie rysuje się perspektywa, że Marysia naprawdę się nie zmieści i pojedzie ...... PKS-em :;230
Grażyno-Grapesz - I w tym momencie moja działka ma przewagę nad ogrodem przy domu. ja na działce nie mam internetu i nic mnie nie jest w stanie oderwać od rabatek. Czasem to nawet zapominam, że trzeba coś zjeść :;230
Ostatni raz na działce byłam w długi weekend. Niektórych kwiatów to już na pewno nie zobaczę ;:110

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”