Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2
widzę, że słoneczna pogoda nakręciła prawie wszystkich forumowiczów , jak miło że w końcu można wyjść z domu:) i robic to na co sie tyle czasu czekało
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jadziu widzę ze tak ty jak i inni forumowicze nie spędzają już dużo czasu tutaj , każdy wpadł w wir prac ogrodowych a kiedy mogę się spodziewać twoich nowych fotek ?JAKUCH pisze:Iwonko u mnie super pogoda tylko na chwilkę wpadłam podziękować za odwiedzinki i dalej do obowiązków .
MIŁEGO DZIONKA iSŁONECZKA w załączniku
- iwonaxp
- 1000p
Urszula B pisze:widzę, że słoneczna pogoda nakręciła prawie wszystkich forumowiczów , jak miło że w końcu można wyjść z domu:) i robic to na co się tyle czasu czekało
pozdrawiam
witaj Urszulka i dziękuję za odwiedziny
Nooo... właśnie forumowicze się nakręcili .Teraz jest sporo pracy w ogrodzie i przygotowań przedświątecznych.Ja już dom ogarnęłam a w ogrodzie dzisiaj po pracy troszkę popracuję no i jutro jeśli dopisze pogoda, ponieważ prognozy pokazują ze jutro już nie będzie tak pięknie:( Za wiele też nie dam rady zrobić bo wiosna późno do mnie przyszła i jeszcze jest bardzo mokre podłoże , ale i tak mam juz kilka planów i mam nadzieję że to wykonam

- iwonaxp
- 1000p
No to teraz troszkę wiosny u mnie:

pierwszy hiacynt który zakwitł ale widać spieszyło mu się o troszkę obmarzł

i juz nowi goście w naszym ogrodzie

Na pierwszym planie w doniczce robinia i magnolia a w dali moja malutka córeczka :)a obok niej wiernie biega stróż

skalniak który czeka na przebudowę bo za ciasno już w nim

to nasz pies obronny rodwailer który domu pilnuje
I to by było na dzisiaj tyle , reszta roślinek jeszcze budzi się do życia jak będa atrakcyjniejsze to dołączę fotki
Życzę pięknego słonecznego dnia

pierwszy hiacynt który zakwitł ale widać spieszyło mu się o troszkę obmarzł

i juz nowi goście w naszym ogrodzie

Na pierwszym planie w doniczce robinia i magnolia a w dali moja malutka córeczka :)a obok niej wiernie biega stróż

skalniak który czeka na przebudowę bo za ciasno już w nim

to nasz pies obronny rodwailer który domu pilnuje

I to by było na dzisiaj tyle , reszta roślinek jeszcze budzi się do życia jak będa atrakcyjniejsze to dołączę fotki
Życzę pięknego słonecznego dnia
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Katarynka
- 500p
- Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Witaj Iwonko!
Masz wspaniały ogród, właśnie pragnę w przyszłości uzyskać mniej więcej właśnie taki efekt !
.Ale u mnie z czasem kiepsko i za bardzo nie mogę na słoneczku wytrzymać, więc pracuję późnymi popołudniami i wieczoremi ( dobrze, ze już dni coraz dłuższe )... ale u Ciebie bardzo mi sie podoba , wiec jeśli pozwolisz bedę zaglądała częściej, no i również zapraszam do mojego ogródka.

Masz wspaniały ogród, właśnie pragnę w przyszłości uzyskać mniej więcej właśnie taki efekt !

Katarzyna, zapraszam
- ifanka
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 3 kwie 2008, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko - ogródek masz prześliczny. Piekna wiosna u Ciebie - u mnie na razie mogę pomarzyć, bo jesienią nie pomyślałam i nie powsadzałam żadnych cebulek. Idę jeszcze pospacerować po Twoim ogródku. A psinek super 

Pozdrawiam bardzo serdecznie ;) ANKA
Ogród Ifanki
Ogród Ifanki
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- iwonaxp
- 1000p
witaj Jadziu
Właśnie wróciłam z ogrodu uporządkowałam część przednią ogrodu , poprzycinałam wszystkie róże wygrabiłam trawę , M pomógł przesadzić mi magnolię i wsadzić robinię szeczpioną , bo od jesieni była w donicy , gdyż nie zdążyłam jej posadzić teraz czekam z niecierpliwością na jej kwitnienie bo pięknie kwitnie
Przed domem mam dwa świerki jeden srebrny drugi zielony - doły miały już bardzo rozłożyste, więc postanowiłam poobcinać po dwa rzędy.M jak zobaczył powiedział że zepsułam, ale jak uprzątnęłam koło nich to przyznał mi rację ze jest ok. będę je co jakiś czas tak obcinać wraz z ich wzrostem, bo będą kiedyś służyć jako zacienie. Póki co jak mi się uda to jutro pod nimi posadzę jakieś kwaity nie wiem jeszcze jakie. Mam też w planach poprzycinać glicynie i trochę ogarnąć tylną część ogrodu.Nie wiem na ile zdołam, bo trzeba jeszcze ogarnąć dom , obiad i takie tam
Dziękuję za odwiedziny i gratulacje bardzo milutkie 
Ufff jestem bardzo zmęczona i ten kręgosłup ssss....
Miłej nocki Jadziu
Właśnie wróciłam z ogrodu uporządkowałam część przednią ogrodu , poprzycinałam wszystkie róże wygrabiłam trawę , M pomógł przesadzić mi magnolię i wsadzić robinię szeczpioną , bo od jesieni była w donicy , gdyż nie zdążyłam jej posadzić teraz czekam z niecierpliwością na jej kwitnienie bo pięknie kwitnie

Ufff jestem bardzo zmęczona i ten kręgosłup ssss....
Miłej nocki Jadziu
- iwonaxp
- 1000p
Aniu nie powiem żeby mnie nie cieszył i oko niezachwycał ale wiele jeszcze zamierzam w nim zdziałaćAnia Kropelka pisze:WItam Cie Iwonko gorąco!!!!!
Rany piękny masz ten ogródek!!!!!!!!!!

Bardzo podoba się ludziom przechodzącym obok i nie omieszkają go zachwalać a ja w duchu rosnę jak paw

Dzisiaj pracowałam w nim , tak jak powyżej napisałam Jadzi i jestem ogromnie zmęczona , a jaka zadowolona ? Wszystkie "bolączki " minęły

Dla mnie na nerwa najlepszy jest właśnie mój ogród i nawet ciężka w nim praca

No i twoje podniesienie na duchu Aniu ;:2