Witam
Żółta to dziewanna - piękna jest, bardzo ja lubię.
Fioletowa chyba wiązówka, ale nie dam głowy
Halinko - dziewanna rośnie bardzo często przy drogach. U mnie na łące rosną nawet storczyki, ale nie mam zdjęć -wstyd mi - ale nie sądziłam, że dołączę do tak szacownego towarzystwa jak na forum. Obiecuję, że z wiosna będę fotografować wszystko co tylko się nawinie pod aparat
Izo - wyprzedziłaś mnie o włos - Dziękuję na odpowiedź dla zainteresowanych.
Bardzo lubię dziewanny. Ta na zdjęciu nie była zbyt okazała, ale trafiają się naprawdę piękne okazy.
Ciekawa jestem jak wygląda ta twoja odmiana. Masz może zdjęcia?
Dorotko, czyżbyś się dokopała do tych skarbów?
Przyznam się bez bicia że też palnęłam gafę. Mam penstemona a nie dziewannę Dziewanna też mnie kusiła ale jest dwuletnia chociaż podobno się wysiewa i faktycznie ma fajne pastelowe kolory.
No nie, kochane. To zdjęcie jest z zeszłego roku, ale odkopałam kawałek wrzośca i uwierzcie mi, że gdyby tylko zobaczył słoneczko tak by wyglądał
Na forum panuje jakaś dziwna zaraźliwa choroba. Od lat nie kupuję nasion, a wczoraj poszłam do ogrodniczego i co....
Oczywiście się skusiłam. Na szczęście zdrowy rozsądek gdzieś tam cichutko krzyczał i nie szalałam jakoś szczególnie.
Zrobię zdjęcia i się pochwalę.... głupotą
Dorotko tam już chyba widać, że zaczynają niektóre kiełkować.
Jaki powojnik!! Kiedy ja się doczekam takiej ilości pąków. Czy jakoś specjalnie go dokarmiasz?