W.o. Psach cz.8 (2009.09 - 2011.02)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p
Od: 16 lut 2009, o 22:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W.o. Psach cz.7

Post »

Basiu u weta witaminki są przeważnie droższe, w sklepach zoologicznych mają szerszy wybór a nie tylko te, z którymi vet podpisał umowę handlową. Oleju w żadnym wypadku do zwykłego jedzonka ewentualnie do karmy minimalne ilości bo pies prawie tego nie trawi. Ja jestem za tym im mniej sztuczności tym lepiej, czasem z dobrocią można przedobrzyć. Niejeden pies nie ma witamin, tranów i innych specyfików i wygląda lepiej i ma ładniejszy włos.
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Właśnie ...ja nic nie wiem a boję się przedobrzyć i mu zaszkodzić.Muszę się przejśc do zoologika i popytac o...preparat zniechęcający do sikania na dywan-macie jakieś doswiadczenia w tym temacie?Póki co to wyprałam dywan w wodzie z odrobiną octu bo podobno ten zapach zniechęca .On dalej chyba myśli,że się idzie na spacer dla zabawy.Zlikwidowałam siusiu-szmatki....ale dywan to po remoncie chyba kupię nowy. :wink:
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

niestwety nie wchodzą fotki..więc tylko linki..
sztuka kamuflażu...
gdzie jest pies?
http://images48.fotosik.pl/218/dd41b6d63cb05499med.jpg
tuuu jestem...
http://images36.fotosik.pl/105/bd0cb74119e91115med.jpg
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p

Post »

Psiaka traktuj normalnie bez przesady :D :D Ocet nie zniechęca tylko neutralizuje zapach moczu i uniemożliwia tym samym załatwienie się w tym samym miejscu :D I jak widzisz, że zaczyna węszyć hyc na dwór. Siusiu na dworze nagroda i tak do upadłego. Pamiętaj, że taka psina musi wychodzić co min 2-3godz. Bo o żadnym specyfiku o jakim mówisz nie słyszałam. A dywan bym zlikwidowała jak zobaczysz, że sika to kara, nosek w siku, pokrzycz pokaż, że źle zrobił i do kąta.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Nie wsadzaj nosa w siku, nie krzycz i nie stawiaj do kąta, po prostu wyprowadzaj, chwal itd...
Są takie specyfiki, ale one działają tylko w jednym miejscu - pies może siknąć sobie obok. A zapach zneutralizuje albo preparat, albo alkohol. Pies przez jakiś czas miał kwarantanne i sikał w domu, teraz musi się przestawić i to może chwile potrwać.
Tu masz linki do porad specjalistów
http://pies.onet.pl/186,nauka_czystosci ... ykuly.html

Józefie - kamuflaż super, ale się piesio zlewa z kocem :)
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

http://www.allegro.pl/item786767520_uri ... owosc.html To jest coś takiego...
Oczywiście że go nie karzę,słownie wyrażam moje niezadowolenie.Wiem,by nie sprzątać po nim przy nim,wychodzę właśnie co 2-4 godziny,nosa też mu nie wtykam .Wiecie co on dziś zrobił?Spał sobie a w TV ktoś zawołał Ola,Ola...ten sie zerwał i pognał do przedpokoju bo myślał,że moja Ola ze szkoły przyszła!Normalnie śmiałam się jak głupia.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Nie wiem, nigdy nie stosowałam preparatów.

Psy się ucza takich haseł - Rocky reagował na "przyjechali" i leciał do drzwi, jak był mały to kilka razy pod rząd się nawet na to nabierał. Znał też imiona całej rodziny - jak mu sie mówiło kogo ma przyprowadzić to szedł po delikwenta i przyprowadzał.
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p

Post »

No cóż każdy ma swoje metody wychowawcze, tylko radzę. Może yorki to inny rodzaj psa :roll: :roll:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Normalny pies tylko w małym ciałku. :lol: Czytałam,że małe rasy trudniej się uczą niż większe.
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p

Post »

Wiem :roll: ale ja jakbym nie karała a tylko chwaliła to w sumie beagle by mną rządził :lol: :lol:
x-d-a

Post »

A dlaczego w tym dziale nie wchodzą fotki? Czy ktoś wie?
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja wiem tylko,że link fotki trzeba wstawić.
Dżeki skończył dziś 3 miesiące i wazy 1005 g.
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 16:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

aguka pisze:No cóż każdy ma swoje metody wychowawcze, tylko radzę. Może yorki to inny rodzaj psa :roll: :roll:
metody wychowawcze są różne, a york to też pies. Żadnemu psu nie wkładałabym nosa w siku, toż taka metoda wychowawcza to bzdura, nauczymy tylko psa strachu przed nami i będzie się chował po domu a i tak nasika. Przeczytałam wiele książek o psiej tresurze, behawiorze w zadnej nikt nie uznaje takiej metody. A jak już przyłapiemy to najlepiej zrzucić jakieś klucze, coś aby zahałasowało, ale nie było bezpośrednio związane z nami, wtedy powinien przestać i tak jak wcześniej hyc na dwór.
Ania
Alice
200p
200p
Od: 28 mar 2009, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też się zgodzę z resztą. Stare metody są wręcz okrutne bo czego można nauczyć przez wkładanie nosa do moczu ?? Na pewno nie tego ,żeby pies sikał na dworze. To tak jakby nam ktoś wywinął taki numer bez pokazania innej możliwości. Pies faktycznie będzie się chował bo nie wie co robi źle bo przecież akt siusiania zły nie jest sam w sobie a wręcz konieczny :wink: Podobnie ogólnie z karceniem ,czy nie daj Boże tzw teorią dominacji nie wiem skąd ludzie biorą te rzeczy ale rozumiem ,że nie można winić zwykłego człowieka za to ,że jest bombardowany durnymi "prawdami" bez przedstawienia mu alternatywy.
Pamiętajmy ,że nie należymy do stada psów ,czy wilków ,czy innych zwierząt obcego nam gatunku i nie jesteśmy dla nich żadnymi samcami alfa ;:14 to nie logiczne

No ale trochę się zapędziłam w inny temat :wink:
A czemu nie należy sprzątać przy psie o tym nie słyszałam ?? Pies sobie nie pomyśli- ha sprząta po mnie ,czyli jest ok to nie dziecko :wink: No chyba ,że chodzi o coś innego nie wiem nie spotkałam się z czymś takim.
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie tyle czytałam na onecie o nauce czystości i teraz nie mogę tego znależć,chyba to pan Gałuszko/Mrzewińska/ radzili,by pies nie był obecny przy sprzątaniu po nim ale nie pamiętam czemu.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”