Na leśnym balkonie cz.2
- marlenka78
- 500p
- Od: 7 maja 2009, o 20:38
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Dziwczyny deszcz pada od 2 dni i nie pojechaliśmy z Mijką - nawet by łba nie wystawiła z namiotu - groszków też nie miałam jak zrobić.
Marlenko to ogórecznik - tak jak Hania powiedziała (dzięki!
) - w zeszłym roku, gdy było dużo słońca - urósł na ok. metr - w tym roku maja tylko kilkadziesiąt cm (ok. 40) - więc pewnie wiele zależy od warunków uprawy.
Marlenko to ogórecznik - tak jak Hania powiedziała (dzięki!

Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- marlenka78
- 500p
- Od: 7 maja 2009, o 20:38
- Leśny Duch
- 1000p
Iza chciała, żebym pokazała moją hojkę, która rośnie jak szalona (już sprzedałam, ale mogę pokazać ;) )

Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Leśny Duch
- 1000p

Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna była, ale kwiatka można zdobyć raz jeszcze a zdrowia nie 

"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
- karolaipiotr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Asiu z zapartym tchem czytałam o Mijce, mam nadzieję ,że jednak się polepszy i bedzie żyła jak najdłużej.
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1
- karolaipiotr
- Leśny Duch
- 1000p
Cześć dziewczyny!
Ostatnio jestem b. zabiegana stąd tutaj milczę. O Mijce piszę w wątku w ogłoszeniach - powiem jedno - cud! A już prawie umierała.. reszta tam.
W kółko mam zrobić zdjęcia kwiatków na balkonie, ale u nas w ciągu tygonia straszny upał, a w weekend - burze!
Powiem na razie, że z domowych h. australis wystrzeliła jak z procy, carnosa puszcza się nieprzyzwoicie ;-), multiflorka ze szczepki w końcu ruszyła i będzie chyba dobrze;-) lisa stoi w miejscu nie wiem dlaczego, a tak czekam..
zakwitła mi szczepka begonii koralowej - ale fajnie! Szczególnie dlatego, że ukorzeniałam w keramzycie i to dla mnie duży sukces! Gardenia cały czas się rozrasta i wypuszcza pąki kwiatowe - myslalam, że one kwitną tylko kilka tygodni zwłaszcza, jak otworzyła mi te 11 na raz, ale nie - ona cały czas produkuje;-) zakwitł mi znów biały fiołek miniaturka - co ciekawe, po zrzuceniu przez kota;-) Polecam ten sposób hihi ;-)
Storczyki - zdechlaki odzyskały turgor liści - te, które wiedziałam, że odpadną, oberwałam po wyssaniu soków przez roślinkę, a te, które jeszcze miały nadzieje - odrzyły! Są piekne, gładkie i nie mają już zmarszczek!
Jak byłam u mamy, dostałam od niej cudo - super mikser! Mogę teraz wycisnąć sobie sok z aloesa - nareszcie!
Mam całe stado szczepek kalanchoe dzwonkowego - chyba z pięć, są ogromne! Jakby któraś z Was chciała, to bardzo proszę
Wykiełkowana kiedyś kawa została w końcu przeze mnie uwolniona z łupinek - nie chciała tego zrobić sama. I teraz wypuściła nową parę listków
_aeschynantus_ przesuszony, bo kupiony w za małej doniczce, odrzył i zakwitł
ostatnio w sferze kwiatków same dobre wieści ;-)
pozdrawiam wszystkie dziewczyny!
Joasia
Ostatnio jestem b. zabiegana stąd tutaj milczę. O Mijce piszę w wątku w ogłoszeniach - powiem jedno - cud! A już prawie umierała.. reszta tam.
W kółko mam zrobić zdjęcia kwiatków na balkonie, ale u nas w ciągu tygonia straszny upał, a w weekend - burze!
Powiem na razie, że z domowych h. australis wystrzeliła jak z procy, carnosa puszcza się nieprzyzwoicie ;-), multiflorka ze szczepki w końcu ruszyła i będzie chyba dobrze;-) lisa stoi w miejscu nie wiem dlaczego, a tak czekam..
zakwitła mi szczepka begonii koralowej - ale fajnie! Szczególnie dlatego, że ukorzeniałam w keramzycie i to dla mnie duży sukces! Gardenia cały czas się rozrasta i wypuszcza pąki kwiatowe - myslalam, że one kwitną tylko kilka tygodni zwłaszcza, jak otworzyła mi te 11 na raz, ale nie - ona cały czas produkuje;-) zakwitł mi znów biały fiołek miniaturka - co ciekawe, po zrzuceniu przez kota;-) Polecam ten sposób hihi ;-)
Storczyki - zdechlaki odzyskały turgor liści - te, które wiedziałam, że odpadną, oberwałam po wyssaniu soków przez roślinkę, a te, które jeszcze miały nadzieje - odrzyły! Są piekne, gładkie i nie mają już zmarszczek!
Jak byłam u mamy, dostałam od niej cudo - super mikser! Mogę teraz wycisnąć sobie sok z aloesa - nareszcie!

Mam całe stado szczepek kalanchoe dzwonkowego - chyba z pięć, są ogromne! Jakby któraś z Was chciała, to bardzo proszę

pozdrawiam wszystkie dziewczyny!
Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- karolaipiotr