Ogródek AGNESS cz.4
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geniu trudno mi powiedzieć, może i to jest właśnie przyczyna niekwitnienia zimowitów. Ja na przyszły rok też muszę kupić sobie białe, bo są śliczne
Eluś, ale jak na zimowity, to one strasznie wcześnie kwitną, jeszcze jesieni nie ma jak już cieszą swoimi kwiatuszkami
Aniu skalniaczek przerabiałam tej jesieni, pozbyłam się większości dorosłych roślinek, posadziłam jedynie sadzonki z nich pobrane, ponieważ były już niesamowicie rozrośnięte, tak, że trzeba było je odmłodzić, w związku z tym efekt będzie dopiero wiosną, jak ukorzenią się i troszkę rozrosną. Jak już będzie jakiś w miarę ciekawy efekt, to na pewno pokażę
Teraz zaprezentuję tylko rojniczki, które nawet po przesadzaniu nie tracą formy
Oto one

Dzisiejsze ogrodowe obrazki

Eluś, ale jak na zimowity, to one strasznie wcześnie kwitną, jeszcze jesieni nie ma jak już cieszą swoimi kwiatuszkami

Aniu skalniaczek przerabiałam tej jesieni, pozbyłam się większości dorosłych roślinek, posadziłam jedynie sadzonki z nich pobrane, ponieważ były już niesamowicie rozrośnięte, tak, że trzeba było je odmłodzić, w związku z tym efekt będzie dopiero wiosną, jak ukorzenią się i troszkę rozrosną. Jak już będzie jakiś w miarę ciekawy efekt, to na pewno pokażę

Dzisiejsze ogrodowe obrazki

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Jak dla mnie wrzosy górują, ale rozchodniki i reszta też piękne 

ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Wrzosy piękne a jeszcze jak się rozrosną to dopiero będzie widok.
Skalniak zapowiada się bardzo ciekawie
Pozdrawiam Dorota
Skalniak zapowiada się bardzo ciekawie
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- AGNESS
Marylu, rojniczki faktycznie są piękne i zdobią skalniaki o każdej porze roku
Mariuszu ja również lubię wrzosy, miałam ochotę na nie już kilka lat, ale zawsze jakoś wygrywało i lądowało w ogródku coś innego, a w końcu i one do mnie trafiły
Wiosną chcę dokupić jeszcze kilkanaście wrzośców do komplety, bo ich też jeszcze nie mam .
Irenko, moje pełne zimowity to tegoroczny nabytek i bardzo się cieszę, że są takie jak być miały
zimowity pojedyncze mam już sporo lat, teraz jeszcze chcę dokupić ze 2 inne odmiany,np białe, ale to już przyszłej jesieni
Ewo , będziesz się dłużej cieszyła urodą zimowitów w swoim ogródku, moje już niedługo przekwitną
Dorotko dziękuję
mam nadzieję, że wrzosy przezimują u mnie bez problemu
A na widok kwitnącego skalniaczka już nie mogę się doczekać, ale to dopiero wiosną, jeszcze tyle czasu

Mariuszu ja również lubię wrzosy, miałam ochotę na nie już kilka lat, ale zawsze jakoś wygrywało i lądowało w ogródku coś innego, a w końcu i one do mnie trafiły

Irenko, moje pełne zimowity to tegoroczny nabytek i bardzo się cieszę, że są takie jak być miały

Ewo , będziesz się dłużej cieszyła urodą zimowitów w swoim ogródku, moje już niedługo przekwitną

Dorotko dziękuję

- AGNESS
Geniu, mam nadzieję, że białe zimowity ładnie powschodzą i będą cieszyły swoimi kwiatuchami jeszcze długo
Iguś , niestety liście opadają, taras muszę zamiatać każdego dnia, bo pełno liści z winorośli i z czereśni, tak samo na trawniku, już czuć jesień. Ja bardzo lubię jesień, jeśli jest taka jak w tej chwili, już nie mogę doczekać się na poprzebarwiane kolorowe drzewa. Czasami jak jadę gdzieś autem, i przejeżdżamy przez liściasty las, to proszę męża żeby zatrzymać się choć na chwilę i chłonę te wspaniałe złoto-rude barwy, to właśnie moja paleta barw- żółcie, pomarańcze, czerwienie, rudości

Iguś , niestety liście opadają, taras muszę zamiatać każdego dnia, bo pełno liści z winorośli i z czereśni, tak samo na trawniku, już czuć jesień. Ja bardzo lubię jesień, jeśli jest taka jak w tej chwili, już nie mogę doczekać się na poprzebarwiane kolorowe drzewa. Czasami jak jadę gdzieś autem, i przejeżdżamy przez liściasty las, to proszę męża żeby zatrzymać się choć na chwilę i chłonę te wspaniałe złoto-rude barwy, to właśnie moja paleta barw- żółcie, pomarańcze, czerwienie, rudości

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie obecność zimowitów raczej symboliczna ( z różnych powodów), ale te Twoje powaliły mnie na kolana. W przyszłym roku koniecznie rozejrzę się za takimi.
O zimowaniu delospermy pisałam już kilkakrotnie u siebie. Już dwie zimy przeżyła w moim ogrodzie. Nie wiem jak będzie w tym roku na skalniaku. Mam tam dość cienką warstwę ziemi, a ona głęboko się korzeni.
O zimowaniu delospermy pisałam już kilkakrotnie u siebie. Już dwie zimy przeżyła w moim ogrodzie. Nie wiem jak będzie w tym roku na skalniaku. Mam tam dość cienką warstwę ziemi, a ona głęboko się korzeni.