Historia jednego ogrodu (by Soulcatcher ;) )

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Oj nie wiem, nie wiem...
Za ogrodzeniem pieski biegają, a żeby być blisko nich trzeba na trawkę zejść. A on uwielbia być blisko nich ;)
No i po trawce fajnie się jeździ ciuchcią:
Obrazek
A ten stolik to faktycznie jest dla niego - taki akurat żeby przy nim usiąść i coś porobić. Chociaż na razie to najbardziej lubi się na niego wdrapywać i uważać trzeba ;)

Wiecie - trochę zraziłam się do tych wrzosów. To są jedyne rośliny (jak na razie) które mi się nie przyjęły :/ W tym roku w każdym bądź razie nie zamierzam ich po raz drugi kupować... No chyba, że byłaby jakaś niesamowita okazja.... ;)
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Świetna ta podpórka pod parasol! W sam raz, żeby ją poobstawiać doniczkami ;-)

Kasiu, pełen profesjonalizm, widać, ile pracy włozyliście, naprawdę Wasz ogródek robi wrażenie. Co do wrzosów - mozemy sobie pogratulować, ja też już zasuszyłam ich trochę, nie lubią mnie jakoś... co tam, zawsze są marcinki :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Stokrotko - dzięki! Doniczki będą w przyszłym roku na pewno!
Jaki tam profesjonalizm - czysta amatorszczyzna. Ale satysfakcja... :D
No i zażyłaś mnie tymi "marcinkami". Ale od czego jest internet - sprawdziłam, że o astry chodzi - no i chyba w przyszłym roku sobie je wysieję, żeby mi kwitły jesienią ;) Dzięki za radę!
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Kasiu, bardzo dawno do Ciebie nie zaglądałam i przeżywam prawdziwy szok... Wszystko rośnie, kwitnie - szaleje. ....trawnik...skalniak... kolorowo w donicach :!: Jestem pełna podziwu. A pomysł na skrzynie pod parasolem - rewelka, chyba go pokaże mojemu ślubnemu, bo chciał mi wiercic dziury w tarasie, żeby przymocować taki krzyżak :twisted:
A z wrzosów nie rezygnuj, są piękne ...
Co do marcinków-astrów to rozejrzyj sie po okolicznych sąsiadach, bardzo często w przydomowych starych ogródkach rosną sobie już wiele lat i w różnych kolorach. U nas mówią na nie też "morcinki", astry św.Marcina itp. Chociaż na pewno takie własnoręcznie wysiane to co innego :lol:

Będę do Ciebie wracać, bo warto Cię "popodglądać" :lol:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Kasiu, marcinki mieć naprawdę warto! Świetnie się rozrastają - rok temu przyniosłam malutką kępkę od sąsiadki, a teraz naprawdę już jest na co popatrzeć. No i kolory mają takie różniaste... no i wymagania stanowczo mniejsze niż wrzosy :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Kasiu przejrzałam historię Twojego ogrodu i jestem pod wrażeniem, jak szybko się zmienił. Pięknie już wygląda.
pozdrawiam,
Agnieszka
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Kasiu masz pomysłowego męża. Stoliczek pierwsza klasa :D
Sabina

Moje linki
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu, pospacerowałam i podziwiałam: skalniak, trawę, skrzacika i psy. Wiele pracy włożyliście w swoją działeczkę i to przynosi efekty 8)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wrzosami się nie przejmuj .Ja już też robię kolejne podejście ,może tym razem się uda :?
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Kasiu!!! Teraz dopiero mi się przypomniało! :oops: Czy ja Ci wysłałam nasionka pinii?
Chyba nie... :oops:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Dziękuję Wszystkim!
Mąż został wycałowany i wyściskany za ten stoliczek! No i jaki był zadowolony gdy się dowiedział, że Wam się podoba ;)
Dziewczyny będę szukała tych marcinek!
Ze znajomych nikt nie ma. Spacerując po wsi zaglądam do ogrodów ale marcinek też u nikogo nie widziałam. Ale jak w jakimś sklepie je "przypadkiem" zdybię to się zaopatrzę ;)

Ewo, Agnieszko - zmiany w ogrodzie widać - to prawda - ale pięknie będzie za parę lat, jak wszystkie drzewka, krzewy urosną i gdy zapełnimy rabatki ;)

Jolu - jak tu się nie przejmować, jak wydało się pieniądze na wymarzone wrzosy a one wzięły i padły :(
No ale popróbujemy jeszcze za rok ;)

Gosiu - nie dostałam nasionek. A szczerze mówiąc zapomniałam o nich zupełnie ;) Ale jeśli masz jeszcze jakieś na zbyciu... ;)

Dzisiaj skosiłam część trawy. Mąż niestety musiał wyjechać - tym razem służbowo - ale za to do wspaniałej Japonii... No i sama musiałam zająć się trawnikiem. Całego mi się nie udało skosić - nie żebym nie chciała, czy nie miała sił. Bo i chęci były i przy kosiarce za bardzo namęczyć się nie trzeba bo sama jeździ - ino Skrzat mi dzisiaj nie dał pracować... Ciągle tylko było "tata brrrrrum, tata ma" i w płacz... I trzeba było przytulać i mówić, że tatuś niedługo wróci. Aż mi go szkoda, że tak bardzo za tatusiem tęskni... No i zazdroszczę troszkę, bo jak ja gdzieś jadę i po powrocie się pytam "jak było?" to zawsze słyszę, że bardzo ładnie się bawił i wcale nie płakał... Ot taka głupia matczyna zazdrość ;)

Pozdrawiam Was wszystkich gorąco i zapraszam w ponowne odwiedziny ;)
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Kasiu zapomniałam najnormalniej w świecie, zapomniałam na śmierć wysłać Ci te nasiona :oops: :oops: :oops:
W tym tygodniu postaram się poprawić :P

Twoja opowieść o Skrzacie i jego tęsknocie za tatusiem przypomniała mi historyjkę z moim 5-cio letnim wtedy Dawidem 8)
Kiedyś wyjechałam na dwa tygodnie dosyć daleko. Dzwonię do domu i m.in. pytam: "Dawidku tęsknisz trochę za mamusią?" A ona na to: "Mamuś ale ja nie wiem co to znaczy tęsknić..."
I byłam ugotowana :lol: Tak dobrze mu było z tatusiem... :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Bo niestety tak to bywa, że tatusiowie są... jak egzotyczne wakacje... są atrakcją... i żal kiedy się kończą :roll:
Ktoś kiedyś powiedział, że dla dziecka mama jest jak ziemia, a tata jak niebo... Póki tatuś ma siły i cierpliwość, oczywiście :lol:
Hmmm... sama pamiętam, jak podrzucaliśmy dziecię na godzinkę do rodziców, żeby zrobić większe zakupy, ja cały czas w stresie, co tam się dzieje... a on nawet nie zauważał mojej nieobecności :wink:
Za to Anka dziś z tatusiem się czule żegnała nawet, kiedy szedł odstawić samochód do garażu 20m od domu :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

No widzisz Kasiu? ... nie Ty jedna i nie ja jedna :P

A co Ci szanowny M przywiezie z Japonii, jeśli wolno spytać? :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Wisienkę? :wink:
W sumie dobrze że do Chin nie pojechał... bo co byś potem z tym ryżem zrobiła :roll: :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”