Mój kawałek świata - iwa27 - 1 cz.
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To jak się zimuje takie krzaczki w doniczce?? Oświeć mnie biednego szaraczka
Byłabym wdzięczna za szczegółowa instrukcję

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- iwa27
- 1000p

Witaj Gosiu - powiem ci, że nie pamiętam jak zwie się ta roślinka - ja ja kupiłam jako bylina mix
, ale juz w między czasie odkryłam jej nazwe i znowu zapomniałam
Jest to roslina zadarnijąca i lubi cień, a u mnie ma słońce, więc może dlatego właściwue stoi w miejscu, choć ostatnio szykuje sie do kwitnięcia...
A co do łubinu to przeczytałam ze mozna go jeszcze sadzic do 1 sierpnia Polecam artykuł na stronie
http://podszarotka.republika.pl/index1. ... elony.html
A co do łubinu to przeczytałam ze mozna go jeszcze sadzic do 1 sierpnia Polecam artykuł na stronie
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
dzięki Iwuś będę czytała... U mnie ta roślinka też na słońcu, może dlatego tak wolno rośnieiwa27 pisze:Witaj Gosiu - powiem ci, że nie pamiętam jak zwie się ta roślinka - ja ja kupiłam jako bylina mix, ale już w między czasie odkryłam jej nazwe i znowu zapomniałam
Jest to roslina zadarnijąca i lubi cień, a u mnie ma słońce, więc może dlatego właściwue stoi w miejscu, choć ostatnio szykuje sie do kwitnięcia...
Miłego dnia
- iwa27
- 1000p

Chciałam się w końcu pochwalić zakupami

A te wszystkie nowe nabytki posadzę w tym miejscu - oczywiście najpierw wydarniuję teren

A na koniec widoczek, w ktorym się zakochałam dwa lata temu

A te wszystkie nowe nabytki posadzę w tym miejscu - oczywiście najpierw wydarniuję teren

A na koniec widoczek, w ktorym się zakochałam dwa lata temu

Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Świetne zakupy. Ja mam dwa pierysy. Jeden posadzony na skalniku, który niemiłosiernie zarósł. drugi na rabacie. Obydwa źle posadzone. W tym roku muszę zrobić i ztym porządek. Pierys lubi ziemię lekko kwaśną i półcień. Ale obserwowanie pierysów w ciagu roku to rarytas dla oczu. Piekne, zielone mięsiste liście. Kwiaty bialutkie jak konwalie, potem liście czerwienieją a z kwiatków powstaja owoce. Na zime najlepiej okryć. Jak na złość nie umiem teraz znaleźć zdjęcia. Pozdrawiam. Milej nocy, pa

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Witaj Iwonka,coś tu u Ciebie spokojnie,zresztą u mnie też,ta roślinka o której pisałyście z Gohną to Runianka Japońska,musi być często podlewana bo nie lubi przesuszania.
przy okazji ,Stasia Pieris jest rośliną wrzosowatą, lubi bardzo kwaśną ziemię(lekko kwaśna nie jest dobra) ,użyć najlepiej tej do różaneczników,i podobne ma też wymagania
przy okazji ,Stasia Pieris jest rośliną wrzosowatą, lubi bardzo kwaśną ziemię(lekko kwaśna nie jest dobra) ,użyć najlepiej tej do różaneczników,i podobne ma też wymagania
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
tomko33, bardzo dziekuje za uświadomienie mnie względem pierysów. Ale one i tak ładnie rosną, tylko bardzo powoli. Jak odchwaszczę skalnik to się postaram pochwalić. Dzięki i pozdrawiam ;:54
Adresy do moich wątków
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- iwa27
- 1000p

Witajcie moi kochani. Fajnie was gościć na moim kawałku ziemi
Tomku dziękuję za informacje. Wiedziałam, ze na ciebie zawsze mozna polegać
Stasiu i Aniu ja też uwielbiam pierisy. Koło tego przystojniaka kręciłam się ze dwa tygodnie i wzdychałam do niego, oczy robiłam, głaskałam po listkach... ale niedostępny był - całe 54 zł chcieli za niego, a ja wiecie - ciągły remont w domu to nie można szaleć. Ale się doczekałam na przecenę i.... on ci mój jest
Grażynko ja dostaję powiadomienia na moja pocztę internetową, że są jakieś wpisy w obserwowanych przeze mnie ogrodach, ale jak już zauważyłam, jednak nie przychodzą regularnie. Ale mnie chyba nie widzisz, że jestem na forum bo odchaczyłam sobie, że mam być niewidoczna - wiesz taki tajemniczy szpieg z krainy deszczowców.... karamba
Stasiu i Aniu ja też uwielbiam pierisy. Koło tego przystojniaka kręciłam się ze dwa tygodnie i wzdychałam do niego, oczy robiłam, głaskałam po listkach... ale niedostępny był - całe 54 zł chcieli za niego, a ja wiecie - ciągły remont w domu to nie można szaleć. Ale się doczekałam na przecenę i.... on ci mój jest
Grażynko ja dostaję powiadomienia na moja pocztę internetową, że są jakieś wpisy w obserwowanych przeze mnie ogrodach, ale jak już zauważyłam, jednak nie przychodzą regularnie. Ale mnie chyba nie widzisz, że jestem na forum bo odchaczyłam sobie, że mam być niewidoczna - wiesz taki tajemniczy szpieg z krainy deszczowców.... karamba
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3