Mój kawałek świata - iwa27 - 1 cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kto nie przeżyje, krzczory? Iwa , ja swoje 5 i 6 letnie przesadzałam, nie ma problemu.Z tego co pamiętam to są jeszcze małe?A jak w szkółkach zimują donice?Z tymi co zrzucają liście jest najmniejszy problem.To iglaki nie lubią zimy w donicach.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To jak się zimuje takie krzaczki w doniczce?? Oświeć mnie biednego szaraczka :oops: Byłabym wdzięczna za szczegółowa instrukcję :roll: :lol: :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krzaczki można zadołować, choć niekoniecznie, ustawić w zacisznym miejscu koło siebie i to wszystko.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Iwa i wiesz już co z tym łubinem? Ja wpadłam na ten sam pomysł ale nie wiedziałam, że można jeszcze zrobić wysiew, myślałam, że tylko wiosną :roll: A na drugim zdjęciu za funkją to runianka? Czekam aż mi zarośnie choć kawałek ogródka ale widocznie za mało jej posadziłam :?
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Witaj Gosiu - powiem ci, że nie pamiętam jak zwie się ta roślinka - ja ja kupiłam jako bylina mix :lol: , ale juz w między czasie odkryłam jej nazwe i znowu zapomniałam :oops: Jest to roslina zadarnijąca i lubi cień, a u mnie ma słońce, więc może dlatego właściwue stoi w miejscu, choć ostatnio szykuje sie do kwitnięcia...

A co do łubinu to przeczytałam ze mozna go jeszcze sadzic do 1 sierpnia Polecam artykuł na stronie

http://podszarotka.republika.pl/index1. ... elony.html
Mój kawałek świata.
część 3
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

iwa27 pisze:A teraz kolekcja moich żurawek, w tym kupiona wczoraj w NOMI :heja
Obrazek
No i najnowsza NN :lol: proszę o pomoc ;:180
Powiem szczerze, że ciężka sprawa. Jeśli jest stosunkowo duża to obstawiałbym 'Palace Purple', jeśli malutka to być może jest to Heucherella 'Chocolate Lace' - kształt liści niestety nie do końca jednoznaczny, ale żurawki tak lubią hehe
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

iwa27 pisze:Witaj Gosiu - powiem ci, że nie pamiętam jak zwie się ta roślinka - ja ja kupiłam jako bylina mix :lol: , ale już w między czasie odkryłam jej nazwe i znowu zapomniałam :oops: Jest to roslina zadarnijąca i lubi cień, a u mnie ma słońce, więc może dlatego właściwue stoi w miejscu, choć ostatnio szykuje sie do kwitnięcia...

A co do łubinu to przeczytałam ze mozna go jeszcze sadzic do 1 sierpnia Polecam artykuł na stronie

http://podszarotka.republika.pl/index1. ... elony.html
dzięki Iwuś będę czytała... U mnie ta roślinka też na słońcu, może dlatego tak wolno rośnie :roll:
Miłego dnia :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Chciałam się w końcu pochwalić zakupami

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

A te wszystkie nowe nabytki posadzę w tym miejscu - oczywiście najpierw wydarniuję teren

Obrazek

A na koniec widoczek, w ktorym się zakochałam dwa lata temu

Obrazek
Mój kawałek świata.
część 3
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwa, ten krzew o czerwonych owocach to wawrzynek wilczełyko, ja go znam tylko z kwiatów, ale koleżanka mi podpowiedziała. Roślina trująca.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Świetne zakupy. Ja mam dwa pierysy. Jeden posadzony na skalniku, który niemiłosiernie zarósł. drugi na rabacie. Obydwa źle posadzone. W tym roku muszę zrobić i ztym porządek. Pierys lubi ziemię lekko kwaśną i półcień. Ale obserwowanie pierysów w ciagu roku to rarytas dla oczu. Piekne, zielone mięsiste liście. Kwiaty bialutkie jak konwalie, potem liście czerwienieją a z kwiatków powstaja owoce. Na zime najlepiej okryć. Jak na złość nie umiem teraz znaleźć zdjęcia. Pozdrawiam. Milej nocy, pa ;:19 :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Witaj Iwonka,coś tu u Ciebie spokojnie,zresztą u mnie też,ta roślinka o której pisałyście z Gohną to Runianka Japońska,musi być często podlewana bo nie lubi przesuszania.
przy okazji ,Stasia Pieris jest rośliną wrzosowatą, lubi bardzo kwaśną ziemię(lekko kwaśna nie jest dobra) ,użyć najlepiej tej do różaneczników,i podobne ma też wymagania
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Cześć Iwa, dziękuję Ci ślicznie za życzonka :wink: :P :P

Niezłe zakupki zrobiłaś jak za taką kwotę, zwłaszcza to mi wpadło w oko :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

tomko33, bardzo dziekuje za uświadomienie mnie względem pierysów. Ale one i tak ładnie rosną, tylko bardzo powoli. Jak odchwaszczę skalnik to się postaram pochwalić. Dzięki i pozdrawiam ;:54
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwa...a co to znaczy że nie dostajesz powiadomień :?: ja jak wchodzę to widzę gdzie jest nowy post,tzn. gdzie ktoś coś napisał bo jest oznaczone kolorkiem :wink: a na dole mam też kto jest teraz na forum :wink:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Witajcie moi kochani. Fajnie was gościć na moim kawałku ziemi :lol: Tomku dziękuję za informacje. Wiedziałam, ze na ciebie zawsze mozna polegać :wink:
Stasiu i Aniu ja też uwielbiam pierisy. Koło tego przystojniaka kręciłam się ze dwa tygodnie i wzdychałam do niego, oczy robiłam, głaskałam po listkach... ale niedostępny był - całe 54 zł chcieli za niego, a ja wiecie - ciągły remont w domu to nie można szaleć. Ale się doczekałam na przecenę i.... on ci mój jest :lol:

Grażynko ja dostaję powiadomienia na moja pocztę internetową, że są jakieś wpisy w obserwowanych przeze mnie ogrodach, ale jak już zauważyłam, jednak nie przychodzą regularnie. Ale mnie chyba nie widzisz, że jestem na forum bo odchaczyłam sobie, że mam być niewidoczna - wiesz taki tajemniczy szpieg z krainy deszczowców.... karamba :;230
Mój kawałek świata.
część 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”