Nowy ogród Jacka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku, piękne listki ma ten bodziszek, koluria kuklikowa super.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to rozumiem :D Fotki sa i jest co ogladać.Moje omiegi zaczną kwitnienie w tym tygodniu ,mam je w różnych częściach ogrodu.Piękne są i dwa razy kwitną.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Janku, malutki ten mój omieg, ale kwiatki to ma ładne. Jestem ciekawy, czy wielkie kępy omiega w starym ogrodzie kwitną. Ale mówisz, że Twój jeszcze nie kwitnie to i pewnie w starym ogrodzie też nie.

Tak Maju, bodziszek Renarda ma najpiękniejsze listki, dlatego był moim marzeniem. A jak jest większy, to ta rozetka przypomina żurawkę. Koluria coś nie do końca rozwija płatki więc staram się ją bardziej podlewać.

Ido, dwa razy kwitną Twoje omiegi :?: To mnie zaskoczyłaś :shock:
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

no patrząc na te śniegi co tu były i nasze poprzednie porównania to pewnie nie. :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Jacku , Twoja koluria kuklikowa to bardzo ciekawa roślina :shock: . Jak ona będzie po łacinie ?
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

witam Cię... :) oglądnełam od początku.. (ze względu na ilość stron troche po łebkach) i chylę ogromne ukłony w Twoją stronę....
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Tak Jacku dwa razy.Przycinam je gdy widzę ,że płatki opadają do ziemi i podlewam .Za jakiś czas odrastają i kwitna znowu nie tak obficie ,ale kwitną.Z omiegami jest jak z ostróżkami i orlikami.Jak dopilnujesz to kwitną dwa razy.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie! Dziś znów taka piękna pogoda, a ja nie mogłem zajmować się ogrodem :cry: Tylko późnym popołudniem wyskoczyłem na chwilkę i posadziłem nowe, podarowane kwiatki.

W poniedziałek Janku, już będę cieszył oczy starym ogrodem więc wszystko dokładnie sprawdzę. Pewnie omiegi do tego czasu będą kwitły na całego :)

Danusiu, nazwa łacińska kolurii - coluria geoides. Mało o niej w necie ale może Tobie uda się coś znaleźć :?:

Witam Cię Carlo w moim ogrodzie :) Jest mi bardzo miło, że mnie odwiedziłaś :) .

Dzięki Ido za informacje o omiegach. Tak zrobię, jak przekwitną pierwsze kwiatki.
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

no no no. czyżbyś powracał chwilowo na Śląsk!? :D
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak - bardzo chwilowo Janku, na trzy dni :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

JACKU ,cieszynianka urocza ,już od dawna jest na mojej zakupowej liście .Mam nadzieję ,że uda mi się ją kupić .Widać ,że warto .
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moja cieszynianka wygląda bardzo podobnie do Twojej :D Chyba są w tym samym wieku :lol:
Widzę, ze masz duzo niezwykłych i bardzo rzadkich roslin. Ale i te popularne Cie cieszą ;) To dobrze :D
A ten stary ogbród Jacku, to gdzie, w Rybniku?...
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Jacek P.... pisze: Dziś znów taka piękna pogoda, a ja nie mogłem zajmować się ogrodem :cry:
Tak samo ja mam dzisiaj...Kolejny piekny dzień : 20 stopni, a ja niestety na działkę nie mogę iść - wizyta u lekarza w Opolu :( Szkoda mi takiego ładnego dnia, ale za to pochodzę po marketach to może coś ciekawego nabędę :)
Jacku bardzo ciekawe roslinki pokazujesz :lol: Koniecznie pokaż kwitnące hiacynty - bardzo lubię te kwiaty..
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

no no zawsze lepiej trzy dni niż w ogóle! :D mam nadzieję na jakieś ewentualne zdjęcia, a jeśli nie to chociaż relację pisaną! :D
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie moi Drodzy! Nareszcie niebo zachmurzone i mam nadzieję, że trochę popada

Jolanto G., mam nadzieję, że uda Ci się dostać cieszyniankę, bo naprawdę warto ją mieć :)

Izo-Chatte, to mam nadzieję, że będę mógł zobaczyć Twoją cieszyniankę. Zwykłe i niecodzienne kwiaty - wszystkie lubię :!: Oczywiście naturalną koleją rzeczy, te zwykłe ustępują z czasem miejsca rzadszym ale nie pozbywam ich sie zupełnie.

Jolami, tak wiele mam pracy w urządzaniu i porządkowaniu ogrodu, że szkoda mi każdej chwili. Ale niestety trzeba pracować i zajmować się innymi sprawami też :cry:
Hiacynty pokażę, bo już się pięknie rozwinęły.

Jasne Janku - trzy dni to prawie wczasy dla mnie, bo ostatnimi razy wpadam na jeden dzień. Zdjęć ze starego ogrodu, to juz wolałbym nie umieszczać, bo się robi bałagan, ale relację zdam po powrocie. Chyba, że będzie coś niezwykłego :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”