Nowy ogród Jacka cz.2
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Janku, malutki ten mój omieg, ale kwiatki to ma ładne. Jestem ciekawy, czy wielkie kępy omiega w starym ogrodzie kwitną. Ale mówisz, że Twój jeszcze nie kwitnie to i pewnie w starym ogrodzie też nie.
Tak Maju, bodziszek Renarda ma najpiękniejsze listki, dlatego był moim marzeniem. A jak jest większy, to ta rozetka przypomina żurawkę. Koluria coś nie do końca rozwija płatki więc staram się ją bardziej podlewać.
Ido, dwa razy kwitną Twoje omiegi
To mnie zaskoczyłaś 
Tak Maju, bodziszek Renarda ma najpiękniejsze listki, dlatego był moim marzeniem. A jak jest większy, to ta rozetka przypomina żurawkę. Koluria coś nie do końca rozwija płatki więc staram się ją bardziej podlewać.
Ido, dwa razy kwitną Twoje omiegi

- JacekP
Witajcie! Dziś znów taka piękna pogoda, a ja nie mogłem zajmować się ogrodem
Tylko późnym popołudniem wyskoczyłem na chwilkę i posadziłem nowe, podarowane kwiatki.
W poniedziałek Janku, już będę cieszył oczy starym ogrodem więc wszystko dokładnie sprawdzę. Pewnie omiegi do tego czasu będą kwitły na całego
Danusiu, nazwa łacińska kolurii - coluria geoides. Mało o niej w necie ale może Tobie uda się coś znaleźć
Witam Cię Carlo w moim ogrodzie
Jest mi bardzo miło, że mnie odwiedziłaś
.
Dzięki Ido za informacje o omiegach. Tak zrobię, jak przekwitną pierwsze kwiatki.

W poniedziałek Janku, już będę cieszył oczy starym ogrodem więc wszystko dokładnie sprawdzę. Pewnie omiegi do tego czasu będą kwitły na całego

Danusiu, nazwa łacińska kolurii - coluria geoides. Mało o niej w necie ale może Tobie uda się coś znaleźć

Witam Cię Carlo w moim ogrodzie

Dzięki Ido za informacje o omiegach. Tak zrobię, jak przekwitną pierwsze kwiatki.
Tak samo ja mam dzisiaj...Kolejny piekny dzień : 20 stopni, a ja niestety na działkę nie mogę iść - wizyta u lekarza w OpoluJacek P.... pisze: Dziś znów taka piękna pogoda, a ja nie mogłem zajmować się ogrodem![]()

Jacku bardzo ciekawe roslinki pokazujesz

- JacekP
Witajcie moi Drodzy! Nareszcie niebo zachmurzone i mam nadzieję, że trochę popada
Jolanto G., mam nadzieję, że uda Ci się dostać cieszyniankę, bo naprawdę warto ją mieć
Izo-Chatte, to mam nadzieję, że będę mógł zobaczyć Twoją cieszyniankę. Zwykłe i niecodzienne kwiaty - wszystkie lubię
Oczywiście naturalną koleją rzeczy, te zwykłe ustępują z czasem miejsca rzadszym ale nie pozbywam ich sie zupełnie.
Jolami, tak wiele mam pracy w urządzaniu i porządkowaniu ogrodu, że szkoda mi każdej chwili. Ale niestety trzeba pracować i zajmować się innymi sprawami też
Hiacynty pokażę, bo już się pięknie rozwinęły.
Jasne Janku - trzy dni to prawie wczasy dla mnie, bo ostatnimi razy wpadam na jeden dzień. Zdjęć ze starego ogrodu, to juz wolałbym nie umieszczać, bo się robi bałagan, ale relację zdam po powrocie. Chyba, że będzie coś niezwykłego
Jolanto G., mam nadzieję, że uda Ci się dostać cieszyniankę, bo naprawdę warto ją mieć

Izo-Chatte, to mam nadzieję, że będę mógł zobaczyć Twoją cieszyniankę. Zwykłe i niecodzienne kwiaty - wszystkie lubię

Jolami, tak wiele mam pracy w urządzaniu i porządkowaniu ogrodu, że szkoda mi każdej chwili. Ale niestety trzeba pracować i zajmować się innymi sprawami też

Hiacynty pokażę, bo już się pięknie rozwinęły.
Jasne Janku - trzy dni to prawie wczasy dla mnie, bo ostatnimi razy wpadam na jeden dzień. Zdjęć ze starego ogrodu, to juz wolałbym nie umieszczać, bo się robi bałagan, ale relację zdam po powrocie. Chyba, że będzie coś niezwykłego