One pomogły mnie, teraz ja spłacam dług wdzięczności. Limona

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Katehoney
100p
100p
Od: 20 maja 2009, o 17:43

Post »

Mam nadzieję, że czas pozwoli i szybko pokażesz swój nowy nabytek ;:138

Zapraszam do mojego wątku, bo oczywiście miałaś rację i nie wytrzymałam podczas pobytu w Obi i moje postanowienie poszło w zapomnienie ;:223
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Justyna, jak ja Ci zazdroszczę ,używania' lustrzanki :shock: :D
Dla mnie to pełen tajemnic przyrząd.................... :oops:

Też czekam na zdjęcia :P
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Anako zdjęcia świetne można zrobić zwykłą cyfrówką. Wszystko zależy od człowieka :roll:
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To znaczy :?: :shock:
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Anaka pisze:To znaczy :?: :shock:
tzn, że do zdjęć trzeba mieć "oko" :wink: i nie trzeba wypasionego aparatu.
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

Leoś przecudowny :P :P :P
Patrysia
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p
Od: 23 mar 2009, o 12:28

Post »

Witam , wspaniałe masz storczyki :lol: a te imiona rozbrajające :wink: z ciekawością przeczytałam twój wątek i muszę powiedzieć że dowiedziałam się paru ciekawych rzeczy :roll: chyba muszę iść do sklepu po cytrynę bo też mam rekonwalescenta :?

Miło się was czyta dziewczyny .
A te ważki do zapinania superaśne :lol:
Paulinka Z
200p
200p
Od: 13 cze 2009, o 17:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agunia ty uważaj bo jak ważka albo podpórka w oko wpadnie to można bezsenności nabawić i odcisków na nogach od poszukiwań;)
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p
Od: 23 mar 2009, o 12:28

Post »

Paulinko właśnie ty czytałam ;:112 ale to już znana prawda że forum jest niebezpieczne :D
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Kasiu, czujna jestem, już widziałam Twoje nowe okazy, nie miałam tylko czasu aby je skomentować, poprawię się.

Aniu, opanowaniem tego aparatu to nie lada wyzwanie ale on jest na tyle zmyślny, że jest w nim wbudowana funkcja automatycznych ustawień (jak w każdej cyfrówce więc i niewiele się od niej różni). Na robienie zdjęć, ustawiając je w pełni manualnie: migawka, przysłona, współczynnik bieli, ISO etc. można sobie pozwolić kiedy ma się mnóstwo czasu a jeszcze więcej wprawy...
I jak napisała Gosia, najważniejsze w tym wszystkim jest "oko".
Jeśli nie ma się wrodzonego talentu do uchwycenia piękna rzeczy czy ludzi fotografowanych, można zawsze poczytać o komponowaniu kadru, mocnych punktach zdjęcia czyli regule trójpodziału i każdy może zrobić super zdjęcie.
A co do zdjęć w Twoich tematach, są wspaniałe, nie można im nic zarzucić!

Patrysiu, dziękuję ślicznie i 'Leoś' też.

Aguniu, miło mi Cię gościć a i u Ciebie widziałam piękne storczyki. O podpórkach Paulinka prawdę Ci powie, uparcie i dzielnie walczyła żeby też je mieć w swoim posiadaniu ;:65 ;:190 ;:215. A ważki najlepiej kupować w OS, ja kupowałam na Allegro ale były dostępne tylko w miksie kolorystycznym, natomiast w OS sprzedają chyba po 5 sztuk z wybranego koloru.

Mężuś właśnie wrócił z pracy więc zjemy jeszcze obiadek i biorę się za sesję mojego nowego nabytku.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyna.wiem że takie lustrzanki trzeba najpierw opanować i nabrać doświadczenia.Nie robi się nimi zdjęć tak na .pstryknięcie' palcem.A skoro się już lustrzankę nabędzie. to wypada posługiwać się nią w pełni. NO a ten czas.który jest potrzebny do opanowania... :(

Sprawa tzw.'oka' jak to tu nazywacie. to rzecz jasna .Dlatego z tym elementem nie dyskutuję :D
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Limonko, leoś ma fajne kolorki :wink: U takich cętkowanych zawsze jest ciekawa warżka :D
A jak tam 'Zośka' (o ile dobrze pamiętam :roll: ) po serii masaży :?: :wink:
Czekam na obiecaną sesję zdjęciową nowego nabytku :P
A lustrzankę też bym chciała mieć taką fajną jakąś, tylko to trochę za droga impreza :lol:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, nie! Znów masz coś nowego? Ledwo mnie trzy dni nie było...
Leoś prześliczny, ma piękne cętki i w ogóle miałaś super pomysł, by go porównać do lamparta!

P.S. Zapraszam do mnie, zobaczysz jak urósł Twój chrześniak :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

A po obiadku zamiast sesji wyszła sjesta i zdjęcia wkleję dopiero dzisiaj, ale najpierw odpowiem:

Aniu/Anako:
Anaka pisze:Justyna.wiem że takie lustrzanki trzeba najpierw opanować i nabrać doświadczenia.Nie robi się nimi zdjęć tak na .pstryknięcie' palcem.A skoro się już lustrzankę nabędzie. to wypada posługiwać się nią w pełni. NO a ten czas.który jest potrzebny do opanowania... :(
...to w tym czasie, jak trzeba szybciutko zrobić zdjęcie, ustawia się aparat na jeden z automatycznych trybów i też jest piękne zdjęcie ;:177 ;:173 :lol:

Aniu/Anussko:
Anusska pisze:Limonko, leoś ma fajne kolorki :wink: U takich cętkowanych zawsze jest ciekawa warżka :D
Specjalnie dla Ciebie Aniu, warżka 'Leosia'
Obrazek
Wygląda jakby mu się w paszczy ogień palił... ale po bliższym przyjrzeniu, stwierdzam, że migdałki ma zdrowe :lol:

'Zośka' i masaż.
Jest efekt i to pozytywny. Cudu nie dokonałam tym masowaniem ale na listkach widać poprawę, najlepiej na liściu, który był najbardziej zmarszczony - jemu poświęciłam najwięcej uwagi i te głębokie zmarszczki wyglądają znacznie lepiej, nie znaczy to, że teraz listki są gładziutkie ale głębokie rowy się spłyciły. Może gdybym miała więcej czasu i częściej dogadzała 'Zośce' to byłoby jeszcze lepiej.
Gorszy problem teraz z nią mam, obłożyłam ją torfowcem, dziś zaglądam a tam pleśniak się do mnie uśmiecha. Jednym słowem z deszczu pod rynnę... Będę ją dziś chyba przesadzała. Jakby tego było mało, zauważyłam też, że coś małego, szybkiego przebiegło po korze i schowało się w głębi podłoża. Larwa ziemiórki to raczej nie była, wydaje mi się, że one nie są takie szybkie a może się mylę. Jak ktoś wie albo się domyśla, co to mogło być, proszę wspomóżcie pomysłami. Może to skoczogonek? A może to jeszcze inne licho...

Kamilko, z chrześniaka jestem dumna - widziałam (tylko nie skomentowałam), ileż on ma pąków! Tyle by się chciało a czasu na wszystko za mało... obiecuję poprawę.
Mój Leoś dziękuje i ja też, że się mój koci-pomysł spodobał.
A nowy zakup, no cóż, był na liście moich chciejstw. Najprawdopodobniej mój niespodzianek będzie do niego podobny ale jak tu się oprzeć kiedy się trafia na takie cudo, duże, dwupędowe, w wymarzonych kolorkach i tylko za dwie dyszki...

Zrzucam zdjęcia z aparatu i zaraz wstawię tego wyczekiwanego nowinka.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Limonko skoczogonki bardzo szybko chodzą, a na domiar potrafią dosyć wysoko skakać. Gdzieś na forum powinny być ich zdjęcia. Wpisz w wyszukiwarkę, to powinno zaraz wyskoczyć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”