W moim ogrodzie - reniazt cz.2
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dawid - dziękuję za słowa uznania ... oczywiście dla mojego ogrodu.
A fotki - tak, tak na pewno będą następne - tylko niech coś ciekawego pojawi się u mnie w ogrodzie - czego jeszcze wam nie pokazywałam.
Ania - róża chińska ma całe mnóstwo pąków i tak będzie kwitła chyba do listopada (jak co roku) wniosę ją jesienią do domu, a ona dalej kwitnie. Tylko jeden mankament - rzadko można ją uchwycić z taką ilością rozkwitniętych kwiatów. Ona tak codziennie rozwikwita kilkoma nowymi, a przekwitłe trzeba jej obrywać.
A fotki - tak, tak na pewno będą następne - tylko niech coś ciekawego pojawi się u mnie w ogrodzie - czego jeszcze wam nie pokazywałam.
Ania - róża chińska ma całe mnóstwo pąków i tak będzie kwitła chyba do listopada (jak co roku) wniosę ją jesienią do domu, a ona dalej kwitnie. Tylko jeden mankament - rzadko można ją uchwycić z taką ilością rozkwitniętych kwiatów. Ona tak codziennie rozwikwita kilkoma nowymi, a przekwitłe trzeba jej obrywać.
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniusia byłam wybierać krzaczki dla Ciebie i nie ma takich mocno pomarańczowych , ale są też śliczne , urodę mają jak z obrazka . Ty chcesz trzy jednakowe , czy różne ?
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- reniazt
Markus, moja róża chińska - tak co roku. Też w tym roku trochę zbyt późno wystartowała z kwitnieniem.
Nie wiem też co jej zaczynaja już żółknąć listki.
A gdzie ty przechowujesz swoją przez zimę?
Bo moja stała w chlodniejszym pokoju, ale w tym roku zamierzam wytachać ją na zamknięcie klatki schodowej - tam jest w zimie najchlodniej, może jej tego potrzeba, żeby wcześniej zakwitła.
Nie wiem też co jej zaczynaja już żółknąć listki.
A gdzie ty przechowujesz swoją przez zimę?
Bo moja stała w chlodniejszym pokoju, ale w tym roku zamierzam wytachać ją na zamknięcie klatki schodowej - tam jest w zimie najchlodniej, może jej tego potrzeba, żeby wcześniej zakwitła.
- markussch01
Reniu....a co to za cudo, bo nie mogę się doczytać

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- markussch01
Serwus Renka !
Bardzo ladnie rozrasta sie dzwoneczek i kwitnie
Podskubywany(wyciagam najstarsze liscie i uszczykuje przekwitle kwiatostany) kwitnie 2- 3 razy w roku.
Widze, ze juz by wytrzymal zime w ogrodzie,dla pewnosci przechowaj w zimnym miejscu.
Mozesz przesadzic w wieksza doniczke-rozrosnie sie przez zime.
Pozdrawiam Markus
Bardzo ladnie rozrasta sie dzwoneczek i kwitnie

Podskubywany(wyciagam najstarsze liscie i uszczykuje przekwitle kwiatostany) kwitnie 2- 3 razy w roku.
Widze, ze juz by wytrzymal zime w ogrodzie,dla pewnosci przechowaj w zimnym miejscu.
Mozesz przesadzic w wieksza doniczke-rozrosnie sie przez zime.
Pozdrawiam Markus
- reniazt
Basiu - to dzwonek dalmatyński - jeszcze młodziutki i teraz dopiero po raz pierwszy mi zakwitł - stąd taka moja wielka radość.
JolantaGraj - dzięki za uznanie dla mojej róży - oczywiście chińskiej.
Markus - jeszcze teraz go przesadzić?
Tak właśnie - przezimuję go w mojej zimowej przechowalni. Tylko jak często wtedy go podlewać?
Żebym go tylko nie zniszczyła - bo nie przeżyję.
AGNESS Róża pomysłowo posadzona?
Z konieczności - na wiosnę chciałam polikwidować troczę doniczkowych kwiatów i połączyłam te róże.
Zauważyłam, że róża o pojedynczych kwiatach kwitnie obficiej - a te pełne mają znacznie mniej kwiatków.
Takie tam, moje spostrzeżenie - jak rosły osobno - postawione w różnych miejscach w ogrodzie - to nawet tego nie zauważałam.
A ten dzwoneczek musi być śliczny bo to p r e z e n t.
JolantaGraj - dzięki za uznanie dla mojej róży - oczywiście chińskiej.
Markus - jeszcze teraz go przesadzić?
Tak właśnie - przezimuję go w mojej zimowej przechowalni. Tylko jak często wtedy go podlewać?
Żebym go tylko nie zniszczyła - bo nie przeżyję.
AGNESS Róża pomysłowo posadzona?
Z konieczności - na wiosnę chciałam polikwidować troczę doniczkowych kwiatów i połączyłam te róże.
Zauważyłam, że róża o pojedynczych kwiatach kwitnie obficiej - a te pełne mają znacznie mniej kwiatków.
Takie tam, moje spostrzeżenie - jak rosły osobno - postawione w różnych miejscach w ogrodzie - to nawet tego nie zauważałam.
A ten dzwoneczek musi być śliczny bo to p r e z e n t.
- markussch01
Renka
Dobrze by bylo, dodac troszke ziemi gliniastej( 1/4),bedzie trzymac wilgoc.
W wiekszej doniczce rozrosnie sie migiem,bedzie z czego podzielic/wiosna/ na rabate,skalniak ,na wiszacego w doniczce.. et cetera.
Dzwonek, nie nalezy do wymagajacych,znosi suche stanowiska.
Pozdrawiam Markus
Jasne,nawet sie nie kapnie, ze zostal przesadzonyjeszcze teraz go przesadzić?

Dobrze by bylo, dodac troszke ziemi gliniastej( 1/4),bedzie trzymac wilgoc.
W wiekszej doniczce rozrosnie sie migiem,bedzie z czego podzielic/wiosna/ na rabate,skalniak ,na wiszacego w doniczce.. et cetera.
Dzwonek, nie nalezy do wymagajacych,znosi suche stanowiska.
Pozdrawiam Markus