Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze: Witaj Wiesiu w moim ogródeczku, bardzo się cieszę, że podoba Ci się u mnie, :D bardzo chętnie wyślę Ci nasiona sasanek, ale różowej ja nie mam, też na taką choruję. W tym roku kupiłam młodziuteńką zeszłoroczną sadzonkę takiej bardzo bladoróżowej, prawie białej z jednym tylko i to złamanym kwiatuszkiem :roll: ale jeśli mam jakiś kolorek, który Ci się podoba, to bardzo chętnie Ci wyślę :D
Dziękuję bardzo Agnieszko za propozycję. Wszystkie Twoje sasanki są śliczne. Szkoda że ta różowa jeszcze nie kwitła.
Uwielbiam jej delikatny kolor. A pozostałe można tutaj dostać bez problemu, więc nie będę nadużywac Twojej
uprzejmości.
Przesyłam Ci buziaczki ;:79
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joluś z sasankami możliwe, że tak jest ja, swoje mam długo, ale tak jak pisałam wcześniej -ja je raz na kilka lat przesadzam, a przy okazji dzielę kępy, i moim zdaniem jest to rewelacyjne odmładzanie :D Ale na pewno na tych samych miejscach rosną dłużej niż 4 lata, ale ja mam te podstawowe formy i one są znacznie silniejsze niż strzępione, na które oczywiście poluję :wink: :D A co do wysiewania się, to sporo kęp mam właśnie przez takie samowysiewanie :D A Twoje kupione sasaneczki widziałam , są bardzo ładne i takie dorodne kępy udało Ci się dostać :D

Wiesiu[/b] myślę, że w przyszłym roku ta bladoróżowa sasaneczka zakwitnie chociaż kilkoma kwiatuszkami i wtedy z przyjemnością wyślę Ci nasionka :D
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Witam Cię gorąco Agnieszko. Pospacerowałam u Ciebie i jestem zachwycona przepięknymi pierwiosnkami i sasankami. Są naprawdę urocze. Zwłaszcza teraz, kiedy bardzo czekamy na pierwsze kwiaty. Śliczny skalniak. Wyobrażam sobie ile pracy masz by wszystko dopilnowac. A efekt super!!!
Miałam jednego roku sasankę ale mi padła. Mam ciężką glebę i pewnie miała za mokro. Przesyłam buziaki. ;:79 Grażyna
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś poszło już zaraz po naszej rozmowie :wink: . Dzięki za pomoc z fiołkami , od razu listki przesadziłam bo szkoda skoro to moje pierwsze :lol: .
Miłego dzionka życzę
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Agnieszko, z przyjemnością poczekam do przyszłego roku na nasionka tej ślicznej różowej sasanki. Mam nadzieję że w
tym roku sie wzmocni i pięknie Ci zakwitnie nastepnej wiosny. Najpierw nacieszymy wszyscy oczy fotkami i potem będę
cierpliwie czekać na moją. Cierpliwość to jest pierwsza zaleta ogrodnika, nieprawdaż? ;:107 ;:107 ;:107
Dzięki Ci ogromne.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Grażynko :D dziękuję Ci bardzo :D Szkoda, że nie rosną u Ciebie sasaneczki, może na skalniaczku dobrze by się czuły :D jeśli masz ochotę spróbować, to wyślę Ci nasionka jak dojrzeją

Witaj Eluś :D bardzo się cieszę, że miałam okazję porozmawiać z Tobą przez telefon :D pewnie byłaś nieźle zaskoczona :wink: :D Wielkie dzięki za paczuszkę, mam nadzieję, że poczta się spisze :D i nie zgubi po drodze jak to u nich bywa :roll: :lol:

Wiesiu więc na przyszły rok masz zaklepane nasionka :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

[quote="AGNESS"]SASANKI :D

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/933 ... 797d8.html]Obrazek
Agnieszka cudna sasanka takiej nie mam ,nawet nie widziałam ,chyba ze na zdjęciu wyszła taka piękna czerwona
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu sasaneczka jest rozświetlona słońcem, wtedy jest taka czerwoniutka, w rzeczywistości jest troszkę bardziej bordowa, czy masz taką, jeśli nie to jak tylko przekwitnie, to podzielę ją i wyślę Ci :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Witaj Geniu :D mam nadzieję, że mi ładnie będą rosły, mam je po raz pierwszy i troszkę się obawiam,ale mam nadzieję, że będzie ok, jeśli się uchowają przez zimę i troszkę się rozrosną to z wielką przyjemnością Ci wyslę :D Geniu ciemierniczek od Ciebie pięknie mi rośnie, już ma kilka ślicznych zdrowych listków :D a niebieska roślinka niestety nie przeżyła :( Róża jeszcze siedzi w doniczce, ma już piękne listki, a u nas teraz przymrozki, jak tylko przejdą to wyląduje w ogródku :D
Agnieszko ja dziś na targowisku kupiłam sobie lewizje .
Agniesiu jesienią jeszcze raz poślę Ci tę roślinkę niebieską mam ją rozsadzona w kilka miejsc
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Geniu sasaneczka jest rozświetlona słońcem, wtedy jest taka czerwoniutka, w rzeczywistości jest troszkę bardziej bordowa, czy masz taką, jeśli nie to jak tylko przekwitnie, to podzielę ją i wyślę Ci :D
Agnieszko nie rób tego bo jeszcze byś ją straciła ,jest piękna i niech tam sobie pięknie rośnie i kwitnie. Bordowe mam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu i tak będę musiała ją przesadzić, ponieważ już długo rośnie w jednym miejscu, a nie chciałabym jej stracić. Jeśli możesz, to wrzuć zdjęcie Swojej sasaneczki, to porównamy, czy są takie same.
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Agnieszko - oglądnęłam twój skalniaczek i jestem zachwycona :) jak pięknie jest urządzony, rośliny takie dorodne,a sasanka - faktycznie jest jego królową.

Moja sasanka trochę mnie zawiodła, kupiłam małą sadzonkę... i padła :( Chyba kicia jej pomogła, bo ostatnio przyłapałam ją jak czochra się na grzbiecie po moich roślinkach :?

Jak będziesz u brata- koniecznie daj znać :lol:
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu zajrzyj na P.W.
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Też mam bordową ciekawa jestem czy na zdjęciu też wyjdzie taka czerwona, ta jest piękna ;:215
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu. Dawno u Ciebie nie byłam. Przepiękne zdjęcia ze spaceru leśnego - szczególnie łan kwitnących zawilców i szczawiku zajęczego. A Twój ogród zachwyca. U Ciebie wiosna zaczyna się a u mnie już praktycznie po kwitnieniu cebulowych. Zaczynają kwitnąć bylinki. Jednak jest duża różnica klimatyczna pomiędzy naszymi regionami. Muszę na następny rok dokupić dużo cebul tulipanów i prymulek. Mam ich zdecydowanie za mało.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”