Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No tak Erazmie ale podczas tego feralnego podziału działki padły słowa, że będę musiał wyciąć drzewa lub przynajmniej poobcinać gałęzie od strony sąsiada. Moim zdaniem były to bzdury tak jak bzdurnym był ten podział działki, niezgodny z przepisami, z narażeniem prawa i regulaminu.
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Nie wiem czy geodeta ma coś w tym temacie do powiedzenia wkraczając w struktury i zawiłości PZD. Wydaję mi się, ze najwięcej do powiedzenia miałby OZ w temacie zmiany planu zagospodarowania ogrodu. Ja cierpliwie poczekam i kiedyś może to co utracone wróci do swojego właściciela.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Erazmie nie chcę robić zbędnej wojny, która z czasem może się okazać nie potrzebna, bo przeciwnicy sami dojdą do wniosku, ze źle zrobili. Liczę też na to, ze kiedyś bez zgrzytów odzyskam swoją część, może nawet szybciej niż się spodziewam. Chyba, ze będzie się to odwlekać to zastosuję bardziej radykalne sposoby włącznie z tym, który mi przedstawiłeś. Na razie trzymam rękę na pulsie i czuwam. 

- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Ale dobre rady zawsze w cenie.
Za które zawsze serdecznie dziękuję.

- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem kilkunastu ranników zimowych. Mam pytanie. Moi Drodzy wiem, ze wśród forumowiczów są tacy, którzy też posiadają tą wdzięczną roślinkę. Poradźcie mi , gdzie ją posadzić. Czy na skalnikach, czy też na trawniku, a może widzicie na mojej działeczce inne dobrze pasujące miejsce. Wszelkie sugestie mile widziane.
Marzy mi się już taki widok

Pozdrawiam - Jarek
Marzy mi się już taki widok

Pozdrawiam - Jarek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jarku ta strona powinna Ci pomóc podjąć decyzję
http://www.dzialkowiec.webserwer.pl/php ... 4592#44592
http://www.dzialkowiec.webserwer.pl/php ... 4592#44592
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
No to mamy w końcu upragnioną zimę. Spadł śnieżek i nastały mrozy. Dzięki opadom jest nadzieja, ze obudzone wcześniej ze snu roślinki przetrwają do wiosny. Dziś postanowiłem zobaczyć, jak po nocnych opadach wygląda działeczka. Wziąłem aparat i ruszyłem na spacer.
Na początku natknąłem się na grupkę żerujących na strumieniu kaczek. Nie omieszkałem zrobić im zdjęcia.

Po tym kaczuszkowym spotkaniu powędrowałem na działeczkę. Postanowiłem tym razem zobaczyć co dzieję się na naszym ogrodzie.

Po krótkiej drodze dotarłem na moją działeczkę. Pobielona śniegiem, ze zmarzniętymi roślinkami nie wyglądała tak jak jesienią. Jednak zima ma również swoje uroki.

Kilka zziębniętych roślin

Rozpocząłem też dokarmianie smalcem. Jednak na razie ptaszki niezbyt zainteresowały się tym pokarmem. Wciąż zdecydowanymi gośćmi karmników są dzwońce, które stadkami okupują karmniki. Ślady obecne na śniegu potwierdzają, ze ptaszki licznie odwiedzają działkę.
Zmarznięty ale pocieszony widokiem pałaszujących słonecznik ptaszków udałem się do domu na obiadek.
Na początku natknąłem się na grupkę żerujących na strumieniu kaczek. Nie omieszkałem zrobić im zdjęcia.

Po tym kaczuszkowym spotkaniu powędrowałem na działeczkę. Postanowiłem tym razem zobaczyć co dzieję się na naszym ogrodzie.

Po krótkiej drodze dotarłem na moją działeczkę. Pobielona śniegiem, ze zmarzniętymi roślinkami nie wyglądała tak jak jesienią. Jednak zima ma również swoje uroki.

Kilka zziębniętych roślin

Rozpocząłem też dokarmianie smalcem. Jednak na razie ptaszki niezbyt zainteresowały się tym pokarmem. Wciąż zdecydowanymi gośćmi karmników są dzwońce, które stadkami okupują karmniki. Ślady obecne na śniegu potwierdzają, ze ptaszki licznie odwiedzają działkę.

Zmarznięty ale pocieszony widokiem pałaszujących słonecznik ptaszków udałem się do domu na obiadek.

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Widzisz Jarku u Ciebie to ptaki pałaszują, a u mnie nie widać ich przy karmniku 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...