Moje storczyki-iwka2

ODPOWIEDZ
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje storczyki-iwka2

Post »

Cudowne vandowate :D no i własne pedziki :D to już osiagnięcie :D będzie kolorowo
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jednym słowem się nie da, są niesamowite, piękne urocze echhh cudne
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Iwonko, gratuluję kwitnienia vandowatych ;:138 ;:138 ;:138
Piękne kwiaty ! A mój zachwyt tym większy, że nie mam (i raczej nie będę mieć :wink: ) ani jednej.
Niech więc nacieszę się nimi na naszym Forum :)
Katlejka tak słoneczna i ciekawa kolorystycznie, ze wciąż tu wracam, aby sobie ją przypomnieć...
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Iwonko, pozostaje tylko pogratulować ;:138 ;:138 vandowate piękne, ale moje serce skradła Katlejka-cudowna. ;:63

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj piękne Ci one. :heja Oj szkoda, że tak daleko mieszkam , bo bym choć jedną po cichu zwinęła. :;230 Jak Ty to robisz ,że tak pięknie kwitną :?:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p
Od: 1 mar 2009, o 15:43

Post »

Dziękuję za pochwały,oj Aniu ja nic nie robię,same rosną i kwitną,widocznie mnie lubią :oops:
Pozdrawiam Iwona
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Agatko nie tylko Ty narzekasz na swoją vandę.Moja też tak ma.U innych kwitną nawet 2 x w roku a oja tylko korzenie wypuszcza.Niedługo oplecie kulę ziemską.
iwka2 a Tobie tylko gratulować! ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Oj Grażynko coś nie udały nam się te Vandy ;:223
Ja już bym tak chciała żeby zakwitła a ta złośnica nie chce :D
Z tą kulą to dobre hehehehe ;:112
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

No i co ja mam teraz powiedzieć, gały mi wyszły. Nie dość, że Cattleya kwitnie nieziemsko to jeszcze te Vandowate cudeńka jakie skore do kwitnień - gratuluję z całego serca.

Mam pytanie co do Cattley, podaj "przepis" na sukces. Ja mam mieszane odczucia do nich. Mam trzy, wszystkie kupione po przekwitnieciu (jak to u mnie). Wszystkie niedługo po zakupie mi kwitły. Latem (z wyjątkiem tego roku) wystawiałam na dwór. Jedna kwitnie mi regularnie i ładnie rośnie a dwie pozostałe nie kwitną i wygladają coraz gorzej. W tym roku nie wyrzucałam ich na dwór bo stwierdziłam, że sprawdzę, która metoda będzie lepsza - nie widzę różnicy szczerze mówiąc. Zastanawiam się teraz nad wyniesieniem jednej z niekwitnących do garaży na jakiś miesięc. Tam jest zimno, może to ją zmobilizuje. Trzecia z moich podopiecznych jest w stanie krytycznym, stoi w Ciechocinku - akwarium, ostatnio przy wyjmowaniu reanimowanej Vandy "udało" mi sie ją wyrwać ;:14 . Zezłościłam się strasznie na nią, bo mimo przesadzenia wiosną do nowego podłoża nie wypuściła paskuda żadnego korzenia ;:223 ;:223 ;:14 , więc za karę teraz stoi sobie bez podłoża na wilgotnym grysiku.
Liczę na Twoje sugestje.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko myslę, że coś robisz skoro tak pięknie kwitną :?: :!: A może na wiosnę podeśle Ci swoją Ascocendę do tych magicznych zabiegów :?: ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p

Post »

;:113 gogi nie mam żadnego przepisu,podlewam jak przeschnie podłoże,nawóz dodaję do wody jak sobie przypomnę :oops: ,tak na oko raz na dwa tygodnie,w lecie stały na balkonie,teraz zaczęłam doświetlać,bo trzy cattleye mają pochewki kwiatowe i ta co kwitnie,ma drugą bulwkę z pochewka i wypuszcza następną :D .stoją na południowym parapecie,jak widzisz nic nie robię szczególnego. ;:224 .Aniu jeśli chodzi o ascocendę,to myśle,że sama doskonale sobie poradzisz,ale jeśli zechcesz wysłac ją do mnie na urlop to bardzo chętnie się nią zaopiekuję ;:31
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Iwka-nie Wynosisz na zewnątrz katlejek na lato? Ciekawa jestem kolejnych kwiatuszków, jakie jeszcze kolorki Masz? :)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p

Post »

oj justus27 nieuważnie czytasz,w lecie stały na balkonie.a cattleye ktore mają pochewki możesz zobaczyc,jak kwitną na 6 i 13 stronie mojego profilu :wit
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Dzięki za odpowiedź, z tego co piszesz to własciwie z moimi Cattleyami postępuje podobnie a nie chcą wspołpracować - niewdzięcznice jedne ;:223 . Powiedz jeszcze jaką masz temperature tam gdzie stoją, bo u mnie goraco nie jest i może to ta przyczyna braku kwiatów?

Przejrzałam Twój wątek od deski do deski - ponownie z resztą i jestem pod TAKIM wrażeniem, że chyba spac dzis nie będę mogła. Cattleye masz nieprawdopodobnie piękne i te wszystkie vandowate tak współpracują. Mam jeszcze pytanie co do letniej kwatery Vand na jabłonce. Lato było wilgotne a tropików u nas nie ma, czy jakoś osłaniałaś rośliny przed deszczem zeby im woda w katach liści nie stała. Przepraszam, może glupie to pytanie ale ja mam Vandy od wiosny i czytałam na forum, ze woda w katach liści może doprowadzić do smierci rośliny. Oczywiście w naturalnym środowiski nikt ich parasolem nie okrywa, ale tropiki to zupełnie inna bajka :wink:
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p

Post »

gogi tam,gdzie trzymam cattleye nie jest zimno ale i nie jest gorąco,temp.umiarkowana.a vandy w lecie wisiały pod jabłonką,nie chroniłam je przed deszczem,nawet jeśli padało też tam wisiały
Pozdrawiam Iwona
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”