Działka Pestki - 2009 zapraszam

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lilu :!:
tak masz rację brak czasu troszkę rozjazdów po rodzinie byłam też na wycieczce w Ciechocinku
bo nigdy nie byłam tam . A to wnuki u mnie były a od jutra z wnuczką siedzę a to do lekarzy idę
póki wakacje póżniej trudno się dostać na kontrolę co chodzi o dzialkę to nie ma takiego urodzaju
jak w innych latach tak wszystko jakoś szybko przekwita nawet chryzantemki zaczynają kwitnąć powoli te wysokie pomidorki koktajlowe dopiero żółcieją malin będzie malutko a teraz będzie przesadzanie ale nie wiem kiedy jeszcze dobrze że się odezwałaś bo nikt nie pisze co jakiś czas zaglądam ale nie ma z kim rozmawiać każdy jakiś zajęty pewnie tak będzie do września prawda
pozdrawiam do zobaczenia wpadnę do ciebie na działeczkę któregoś dnia na fourm :D :D :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

pestka pisze:Jeszcze kilka dla lepszego humoru i spokojnej nocy:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
witaj ,masz iękne kwiaty szczegółnie floksy i dalie , .. Trż mam kilka kolorów floksów a teraz dokupiłam sobie czerwony .. dalie lubie bo kwitną do samych mrozów i nie trzeba się zastanawiac co wsadzić na ich miejsce po przekwitnięciu .. Humor mi się poprawił jak obejrzałam ten śliczny pełen kwiatów środkowy kwiat , jest naprawdę piękny i nigdzie go nie widziałam , choć i innym nic nie można zarzucić .. Też mam swój ogród który też powiększam kosztem trawnika ,ale stwierdziłam że wole pielić niż kosić bo mój trawnik biegnie z góry na dół .. Zapraszam w odwiedziny do mojego ogrodu ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Maniuśka :D

cieszę się że zwiedziłaś moje kwiatuszki i że ci się podobają
zaglądałam do ciebie a ty masz tyle kwiaciorów że masz co robić na tej działeczce
nie zazdroszczę ci kwiatów ale masz prawie wszystkie kwiaty
jak obejrzałam u ciebie to ja chyba nie mam połowy co u ciebie
pozdrawiam jestem pod wrażeniem co u ciebie jest na tej działeczce
:roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale pieknie i kolorowo. Aż miło siedzieć i tak patrzeć, przyglądać się... Prawie czuje zapach kwiatów. CUUUDOWNIE !!!!! ;:12
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

lubię takie łany kwiatowe, wtedy człowiek widzi że ciągle coś kwitnie i się tak straty że coś zniknęło nie odczuwa:).. ślicznie

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam was :D
Stasiu i Urszulo B dziękuję wam że wpadłyście na moją działeczkę
zwiedziłam twoją Stasiu twoją działeczkę superoska jest :!:
uśmiałam się z tego co piszesz jak nie będę miała humoru to wpadnę do ciebie
i się humor poprawi do ciebie Urszulo też wpadnę zobaczyć co u ciebie
pozdrawiam was serdecznie do zobaczenia :) :) :)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pestko, bardzo dawno u Ciebie nie byłam, ale to tak jak piszesz efekt wyjazdów na działkę i do rodziny oraz przyjazdów gości. Ja też akurat teraz jestem u wnuczek w Warszawie.
Oczywiście, że jesienią i zimą będzie więcej czasu i wtedy z przyjemnością będziemy oglądali takie piękne i kolorowe kwiaty jak na Twojej działce. Szczególnie dalie masz ładne. Szkoda mi że u mnie ich nie ma - ale cóż, w bloku nie mam jak przechować bulew przez zimę. Piwnicę mam bardzo ciepłą i bulwy w niej wysychają nawet mimo przykrywania :cry:
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo dalii mam za dużo jednakowych i będę rozdawać ja też trzymam je w bloku w piwnicy chociaż
mam piwnice na działce ale strasznie mokra muszę wtedy skrzynki z daliami owijać papierem żeby przezimowały te inne kolorki biorę kilka karp do piwnicy w bloku bo szkoda żeby się zmarnowały
byłam na wystawie życie to zieleń kupiłam kilka kwiatów powojnika, hebe,milin 4 letni już kwitnący bo podobno kwitnie po kilku latach mam z nasionek z allegro ale kiedy on urośnie na razie ma z 10 centymetrów a podobno wolno rośnie no i chryzantemkę drobniutką żółtą w środku z brązowym oczkiem bardzo mi się podoba ta chryzantemka zobaczę czy to wszystko mi się przyjmie na działce a i jeszcze hortensje bukietową ;Pinky Winky; odmiana taka takie zrobiłam zakupy na tej wystawie było sympatycznie
pozdrawiam :D :D :D
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam was kochani probuję wysłać kilka zdjęć
które kupiłam na wystawie zieleń to życie które mi się podobały teraz muszę wsadzić je na działce
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam oto zdjęcia Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
moje chryzantemki ,hortensja, milin pomarańczowy
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a to jeszcze ciąg dalszy kwiatów Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
hebe 3 powojnik 4 milin
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a tu jeszcze działkowe które mam Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
moje dalie i jedna hortensja
do zobaczenia
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

witam ,deszcz mnie wygnał z ogródka ,, piękne kupiłas kwiaty szczególnie chryzantemy i hebe ,, resztę mam , milin kończy kwinienie , a żółty mam mały .. dostałam równiez pomarańczowy ale jest też malutki .. robię nowa rabatkę przy irdze , musiałam tam przesadzić miniaturowe róże ,dosadziłam irysy a lilie pozostawilam, dosadziłam troche innych , Znowu zaczaczyłam o ogrodniczy dokupiłam pełnych tulipanów i troche pojedynczych o mraziatych kolorach , których jeszcze nie mam .. Zebrałam troche grzybków czerwoniaków i malutkich maślaków ..będa na marnowanie .. pięknie się przebarwia hortensja , też taką dokupiłami białą .. życzę miłego popłudnia ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Maniuśka :D cieszę się że zaglądasz do mnie widzę że masz dużo kwiatów takich jak ja ja tulipanów nie dokupuję bo uważam że mam sporo swoich może nie aż nowoczesnych ale chyba starczy tych co mam w poprzednią jesień ich przesadzałam bo były w kupie na jednej rabacie a teraz mam ich w bylinach posadzone i w tym roku ich nie wykopuję tylko dosadzę trochę tam gdzie nie wsadziłam w brakujące miejsca czyli mniej nasadzeń tulipanów niż w tam tym roku reszta już w ziemi jest słyszałam ze milin powoli rośnie czy na zimę go przykryjesz chodzi mi o małe sadzonki czy nie zmarzną bo ja wsadziłam czerwony z nasionek i ma około 10 centymetrów nad ziemia a dokupiłam chyba 3 lilię spróbuję ci je pokazać Obrazek Obrazek
itę książkę oczywiście z dedykacją od tego pana co prowadzi ,rok w ogrodzie zaraz dalszy ciąg lili c.d nastąpi
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Tę książkę też bym chętnie kupiła.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”