Dla mnie jest nie do opisania , mam dwa zapachy do porównania zółtych i łososiowych , wygrywają żółte - ich zapach głównie wieczorem mnie powala , czasem siedzę przy donicy i wącham , wącham i wącham ..... aż mnie odgonią komarydawidbanan pisze:A ja mam pytanie: Jak pachną kwiaty datury?
Ja bym przyciął jak wskazują linie czerwone, czyli pędy tegoroczne.Dzięki temu w przyszłym roku możesz mieć więcej rozgałęzień i roślina powinna być bujniejsza.wanted pisze:Datury pięknie kwitną a ja już zacząłem myśleć jak przygotować je do przezimowania.Moje datury to rośliny dwuletnie .Wiosną wysadziłem je dogruntu.Nie mam doświadczenia w przycinaniu datur na zimę i tego właśnie dotyczy moje pytanie.Na załączonym zdjęci u zaznaczyłem dwa miejsca :na czerwono i na czarno.Które miejsce będzie prawidłowe ?Przyciąć tegoroczne pędy czy te ubiegłoroczne ?
Nie wiem jak inne kolory, ja mam żółtą. Zapach bym określił tak: pachnie jak róża, tylko znacznie intensywniej i słodko.dawidbanan pisze:A ja mam pytanie: Jak pachną kwiaty datury?
Podobna do naszejgosia07 pisze:A moja nabrała kolorku![]()