Moja wielka improwizacja Fleur 78 - 3 cz.2009r.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aluś czy twoja prima aprilisowa róża już rozkwitła ?
Jak tam po świętach - czekam na zdjęcia, bo pewno cudnie już u Ciebie.
Kawki poranne na tarasie pewno popijasz a potem do pracy w ogródku.

Jak tam po świętach - czekam na zdjęcia, bo pewno cudnie już u Ciebie.
Kawki poranne na tarasie pewno popijasz a potem do pracy w ogródku.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Aluś proszę o kilka fotek z twojego różanego raju.
Śpieszę donieść, że u mnie też pierwsza róża zrobiła pączki. Oczywiście zimowała w szklarni w donicy, bo na polu jeszcze daleko do pierwszych pączków.
Wprawdzie są jeszcze małe, ale jednak.....

Śpieszę donieść, że u mnie też pierwsza róża zrobiła pączki. Oczywiście zimowała w szklarni w donicy, bo na polu jeszcze daleko do pierwszych pączków.
Wprawdzie są jeszcze małe, ale jednak.....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie Kochani Goście!
Znowu dawno się nie odzywałam. Aż mi wstyd...
Chociaż tym razem powinnam bez problemu dostać Wasze usprawiedliwienie, bo całymi dniami pracuję ciężko w ogrodzie...
Dziękuję Wszystkim serdecznie za życzenia.
Grażynko (Gagawi), prześliczną masz papużkę!!! Myślałam, że to tylko avatar, a wygląda na to, że to Twoja Podopieczna...
Oliwna Walentynko, bardzo mi miło, że się odezwałaś! A jeszcze bardziej miło, że podoba Ci się mój ogródek. Skoro tu bywasz, powinnaś wiedzieć, że każdy Gość jest u mnie mile widziany!
Ewuniu- Daisy, świetnie, że kupiłaś sobie Eden! Znam ten ból oczekiwania na kwiaty... Ja już zaczynam dostawać kociokwiku... Na pocieszenie mogę Ci tylko powiedzieć, że znając Twój ogród i Twoje róże Eden będzie u Ciebie bardzo szybko piękny!
Grażynko- Kogro i Kociaczku-Chatte, mam dla Was przykrą wiadomość odnośnie pączka Edenu...
Nie tylko że nie zakwitł, ale i nigdy nie zakwitnie... Kilka dni temu sprzedałam swój stary samochód. Pan, który przyszedł go kupić, okazał się "pejzażystą". Kiedy tylko zobaczył mój Eden, natychmiast przeprowadził mi krótkie szkolenie na temat cięcia róż pnących
. Miedzy innymi, kazał mi uciachać gałązkę na której był ów pączek, bo owa gałązka biegła w nieodpowiednią stronę.... Jednak nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło! Tak więc na zakończenie dobra wiadomość: po pierwsze, wreszcie ktoś mi wytłumaczył kilka rzeczy odnośnie cięcia (pokazując palcem!!! a nie abstrakcyjnie) , po drugie, od tamtej pory i tak już się pokazało sporo nowych pączków u różnych róż.
Jutro postaram się zrobić jakieś zdjęcia, a dzisiaj tak na pocieszenie, Pluszaki...
(I idę spać, bo padam! )

Znowu dawno się nie odzywałam. Aż mi wstyd...

Dziękuję Wszystkim serdecznie za życzenia.

Grażynko (Gagawi), prześliczną masz papużkę!!! Myślałam, że to tylko avatar, a wygląda na to, że to Twoja Podopieczna...

Oliwna Walentynko, bardzo mi miło, że się odezwałaś! A jeszcze bardziej miło, że podoba Ci się mój ogródek. Skoro tu bywasz, powinnaś wiedzieć, że każdy Gość jest u mnie mile widziany!

Ewuniu- Daisy, świetnie, że kupiłaś sobie Eden! Znam ten ból oczekiwania na kwiaty... Ja już zaczynam dostawać kociokwiku... Na pocieszenie mogę Ci tylko powiedzieć, że znając Twój ogród i Twoje róże Eden będzie u Ciebie bardzo szybko piękny!
Grażynko- Kogro i Kociaczku-Chatte, mam dla Was przykrą wiadomość odnośnie pączka Edenu...

Jutro postaram się zrobić jakieś zdjęcia, a dzisiaj tak na pocieszenie, Pluszaki...
(I idę spać, bo padam! )

- kogra
- Przyjaciel Forum
Jak to wspaniale, że pluszaki się kochają zaprzeczając powiedzeniu - gryżć się jak pies z kotem.
Dobrej nocki Alutka i czekam na fotki.
Kolorowych snów.
Dobrej nocki Alutka i czekam na fotki.
Kolorowych snów.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale mi się trafiło na zakończenie dnia
. Te srebrzyste pluszaczki zawsze poprawiają humor - są fantastyczne.
Mina Bobika na drugim zdjęciu i wygiby Dinusia są rozbrajające - mizianko zasyłam
.
Aluniu, tylko się nie zapracuj ... mała przerwa (od czasu do czasu ) na zaspokojenie ciekawskich Forumków byłaby wskazana
Również padnięta, wiosennie pozdrawiam

Mina Bobika na drugim zdjęciu i wygiby Dinusia są rozbrajające - mizianko zasyłam

Aluniu, tylko się nie zapracuj ... mała przerwa (od czasu do czasu ) na zaspokojenie ciekawskich Forumków byłaby wskazana

Również padnięta, wiosennie pozdrawiam

- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Alu!
Toż to u Ciebie już późna wiosna,prawie lato!!!!!
O jeżu jak pieknie już u Ciebie ,ten lilak i masa tulipanów i clematis ...
trudno mi w to wszystko aż uwierzyć.
Cudna wiosna.
Alu - zauważyłam,że częściowo przymarzło Ci hebe .
Moje całe jest takie
ale już od dołu zaczyna wypuszczać młodziutkie listeczki.Może wytrwam i go nie wytnę ,może 
Nie mogę zapomnieć o pluszakach ...mają fajnie u Ciebie,Bobik jest rozbrajający jak zawsze
Alu życzę przyjemnej pracy ,to dla nas wszystkich pracowity okres ale czekaliśmy na niego z utęsknieniem .
Pozdrawiam serdecznie

Toż to u Ciebie już późna wiosna,prawie lato!!!!!
O jeżu jak pieknie już u Ciebie ,ten lilak i masa tulipanów i clematis ...
trudno mi w to wszystko aż uwierzyć.
Cudna wiosna.

Alu - zauważyłam,że częściowo przymarzło Ci hebe .
Moje całe jest takie

Nie mogę zapomnieć o pluszakach ...mają fajnie u Ciebie,Bobik jest rozbrajający jak zawsze

Alu życzę przyjemnej pracy ,to dla nas wszystkich pracowity okres ale czekaliśmy na niego z utęsknieniem .
Pozdrawiam serdecznie