Mieczyki ( Gladiola )

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nanavel
200p
200p
Od: 5 mar 2014, o 11:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mieczyk ( Gladiola )

Post »

;:222 Ehhhh no dobra to czekam (nie)cierpliwie dalej :)) zawsze mogę sobie miejsce pod nie szykować na tym moim placu budowy:) Dzięki za informacje :))
Awatar użytkownika
Nanavel
200p
200p

Post »

Ktoś już coś ;:3 zasadził? Kurcze słonko tak ładnie świeci, trudno ja dzisiaj startuję z pierwszymi, 30 białych i 30 w mixie jak stracę to nic się nie stanie bo te zamawiałam akurat po 100 sztuk więc sporo zostanie jeszcze do wsadzenia w majowy weekend pierwszy :))
AlicjaP
100p
100p
Od: 30 lip 2013, o 08:16

Post »

Ja wsadziłam w sobotę ok. 70 szt. dziś reszta ok. 30 szt.
Alicja
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też dzisiaj wsadziłam wszystkie,
aż 30 sztuk. :;230
Nie będę się rozdrabniać.
Trochę wcześnie, ale jak mają rosnąć to będą. :D
Awatar użytkownika
Nanavel
200p
200p

Post »

Przymrozki przygruntowe u mnie są nadal, minimalne, ale zanim mieczyk wyściubi nosa z ziemi to już po przymrozkach będzie tylko wspomnienie. A co do zimnej ziemi- u mnie w sumie piach, szybko się nagrzewa więc nie podejrzewam żeby było cebulom za zimno. A już się doczekać nie mogłam :D:D:D Następne pójdą w następny weekend, z tymi najładniejszymi których cebul nie mam w nadmiarze wstrzymam się jeszcze do 15 maja chyba. Razem u mnie w tym roku będzie z 300 albo i więcej, plus pierwszy raz będę zakładała przedszkole z cebuleczek z tamtego roku :) I tu pytanie sadzić te maleństwa teraz jak najwcześniej żeby miały dłuuugi okres wegetacji? Czy one szczególnie są narażone i z nimi wstrzymać się do połowy maja??
PS nie za gęsto?? Chciałam mi9eć zwarte koła z mieczyków tak żeby liście były też ozdobą, ale nie wiem czy nie przesadziłam z gęstością sadzenia ;/
Obrazek
marek69
200p
200p
Od: 8 lip 2008, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Będzie ciasnawo tym bardziej, że widzę, że każda z cebul idzie z dwoma pędami. W związku z powyższym można liczyć z tego dołka na ponad 30 kłosów z kwiatami, a co za tym idzie przeszło trzydzieści cebul do przechowania przez zimę.
Pozdrawiam Jarek
Awatar użytkownika
Nanavel
200p
200p

Post »

:shock: Nie zwróciłam uwagi, że kiełkują podwójnie ;:202 powiększyłam sobie zdjęcie i rzeczywiście. No nic wykopywać już nie będę, zobaczymy jak sobie poradzą kolejne zasadzę luźniej. :))

Temat mieczyków mamy tutaj./Iwona
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”