Trójkątna szachownica- ogród Marty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

a ja mam 2 białe róże :)

Jedną pienną cinderellę (ale ona się po deszczu różowa robi) i pnącą ilse krohn superior i ta jest zawsze biała i pieknie pachnie :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podoba mi się ten pomysł ,raz białe,raz żółte.Muszę spróbować u siebie,ale nie mam tylu roślinek w kolorach :cry: :D :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

liska pisze:a ja mam 2 białe róże :)

Jedną pienną cinderellę (ale ona się po deszczu różowa robi) i pnącą ilse krohn superior i ta jest zawsze biała i pieknie pachnie :)
;:98 ja też chcę takie .
Dzisiaj jadę do ogrodnika - nie odpuszczę :lol: :lol:
samanta
500p
500p

Post »

hal1959 pisze:Podoba mi się ten pomysł ,raz białe,raz żółte.Muszę spróbować u siebie,ale nie mam tylu roślinek w kolorach :cry: :D :D
Halinko , przecież Ty masz mnóstwo skarbów w swoim ogrodzie a o mężu szperaczu nie wspomnę ;:91
acidantera
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 21:14

Post »

Witaj .. no chętnie będę do ciebie wpadać częściej
A jak wrócisz od ogrodnika to się pochwal zdobyczami :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry Marto! Nic nie piszesz o burzy i zniszczeniach czyli u Ciebie jest OK. A do mnie dopiero idzie ten front... Daj znać co kupiłaś. Zajrzyj do mnie czy pasuje Ci mój rewanż. Mam też 2 krzewy białych róż, kwitnących całe lato - może gałązkę na rozsadę ( jeśli potrafisz i zajmujesz się tym również). A to mały prezent dla Ciebie: Obrazek
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p
Od: 27 lip 2008, o 09:08

Post »

ja tez ostatnio zachorowałam na róże i sobie wczoraj na allegro wylicytowałam miniaturki, 3 czerwone i 2 różowe
wołałabym białe, żółte i pomarańczowe ale nie było
marzy mi sie niebieska róża rabatowa na allegro sa po 19 zł, ale boje sie ze mi ją zaraz ukradną i tylko pieniądze bym straciła, ale jak by ktoś miał sztorby niebieskiej to chętnie zakupie, nie będzie wtedy takiej dużej straty
samanta
500p
500p

Post »

tu.ja pisze:Dzień dobry Marto! Nic nie piszesz o burzy i zniszczeniach czyli u Ciebie jest OK. A do mnie dopiero idzie ten front... Daj znać co kupiłaś. Zajrzyj do mnie czy pasuje Ci mój rewanż. Mam też 2 krzewy białych róż, kwitnących całe lato - może gałązkę na rozsadę ( jeśli potrafisz i zajmujesz się tym również). A to mały prezent dla Ciebie: [img]http://images49.fotosik
.pl/1/909ec75d8d1640d9med.jpg[/img]
Witaj Izunu .
U mnie jeżeli chodzi o zawirowania pogodowe jest spokój , nawet deszczu jak kot napłakał .
A u " ogrodnika " troszkę poszalałam - zakupiłam sporo cebulek krokusów wielkokwiatowych , żonkili , hibiskusa szczepionego na pniu i kilka drobniejszych cebulek , ale najbardziej jestem zadowolona z fuksji - cudo.
Róża jest piękna , jeśli nie sprawię Ci Izo kłopotu to bardzo proszę o gałązkę i " kawałeczek " kwiatka , którego pokazałaś u siebie .
Podaj adres na PW , w poniedziałek postaram się wysłać już paczuszkę.
Pochwalę się fuksją ... :lol: :lol: Obrazek
samanta
500p
500p

Post »

acidantera pisze:Witaj .. no chętnie będę do ciebie wpadać częściej
A jak wrócisz od ogrodnika to się pochwal zdobyczami :)
pozdrawiam
Witaj Acidantero w moim ogrodzie .
Jeżeli masz ochotę , to wpadaj kiedy chcesz - zapraszam.
Pozdrawiam cieplutko . Marta.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację fuksja jest cudowna! A u tego ogrodnika to faktycznie zaszalałaś. Te roślinki dla Ciebie to żaden kłopot. Powiedz mi tylko jak uciąć kawałek różyczki byś miała z niego pożytek.Ja jeszcze nigdy nie rozmnażałam w ten sposób. Delospermę wyślę Ci nieukorzenioną,ale ona łatwo się przyjmuje. Wystarczy wetknąć do doniczki z ziemią. Ja swoją pierwszą hodowaną w doniczce jako kwiatek pokojowy miałam jeszcze w szkole średniej. Skubnęłam w gabinecie od biologi i chyba tydzień nosiłam w piórniku zanim mi się przypomniało, że mam kwiatka do posadzenia.Mimo to przyjęła się i pięknie kwitła.
samanta
500p
500p

Post »

To co obecnie króluje w ogrodzie..... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
samanta
500p
500p

Post »

tu.ja pisze:Masz rację fuksja jest cudowna! A u tego ogrodnika to faktycznie zaszalałaś. Te roślinki dla Ciebie to żaden kłopot. Powiedz mi tylko jak uciąć kawałek różyczki byś miała z niego pożytek.Ja jeszcze nigdy nie rozmnażałam w ten sposób. Delospermę wyślę Ci nieukorzenioną,ale ona łatwo się przyjmuje. Wystarczy wetknąć do doniczki z ziemią. Ja swoją pierwszą hodowaną w doniczce jako kwiatek pokojowy miałam jeszcze w szkole średniej. Skubnęłam w gabinecie od biologi i chyba tydzień nosiłam w piórniku zanim mi się przypomniało, że mam kwiatka do posadzenia.Mimo to przyjęła się i pięknie kwitła.
Izo niestety nie mam pojęcia jak tnie się róże :oops: :oops: , ale na delospermę jestem bardzo chętna .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te dalia są tak piękne,że dech zapiera. Ja nie mam zbyt wiele, bo jest z nimi pewien kłopot - trzeba wykopywać bulwy na jesień. niestety nie bardzo mam gdzie przechowywać. Kupiłam 3 jednoroczne - pięknie się rozrosły, miniaturowe jednoroczne mają dopiero pączki, a kilka pozostałych to raczej takie zwykłe ( dostałam od teściowej). Spróbuję się dowiedzieć jak uciąć dla Ciebie różyczkę. Zaraz Ci podam adres na pw.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz bardzo ciekawe kolory tych dalii i piękne kształty płatków,bardzo mi się podobają,ja mam takie zwyczajne,które dostałam i właściwie ich nie doceniałam.Mam gdzie przechowywać,więc pomyśle o kupnie innych o ciekawych kwiatach i kolorach :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
samanta
500p
500p

Post »

hal1959 pisze:Masz bardzo ciekawe kolory tych dalii i piękne kształty płatków,bardzo mi się podobają,ja mam takie zwyczajne,które dostałam i właściwie ich nie doceniałam.Mam gdzie przechowywać,więc pomyśle o kupnie innych o ciekawych kwiatach i kolorach :wink: :D
Witaj Halinko.
Kiedyś też tak miałam :lol: - dalie mijałam szerokim łukiem , może dlatego ,że pamiętam te kwiaty z lat dzieciństwa - wszystkie jak "jeden brat" ogrody wiejskie , były przeładowane tymi kwiatami . Ale teraz podchodzę do nich z sentymentem i dostrzegam ich piękno.
Halinko , Twoja misa XXL jest extra . Zastanawiasz się co w niej posadzić . Ja co prawda takiego cuda nie mam, ale miałam podobny problem. Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”