Jedną pienną cinderellę (ale ona się po deszczu różowa robi) i pnącą ilse krohn superior i ta jest zawsze biała i pieknie pachnie

Witaj Izunu .tu.ja pisze:Dzień dobry Marto! Nic nie piszesz o burzy i zniszczeniach czyli u Ciebie jest OK. A do mnie dopiero idzie ten front... Daj znać co kupiłaś. Zajrzyj do mnie czy pasuje Ci mój rewanż. Mam też 2 krzewy białych róż, kwitnących całe lato - może gałązkę na rozsadę ( jeśli potrafisz i zajmujesz się tym również). A to mały prezent dla Ciebie: [img]http://images49.fotosik
.pl/1/909ec75d8d1640d9med.jpg[/img]
Izo niestety nie mam pojęcia jak tnie się różetu.ja pisze:Masz rację fuksja jest cudowna! A u tego ogrodnika to faktycznie zaszalałaś. Te roślinki dla Ciebie to żaden kłopot. Powiedz mi tylko jak uciąć kawałek różyczki byś miała z niego pożytek.Ja jeszcze nigdy nie rozmnażałam w ten sposób. Delospermę wyślę Ci nieukorzenioną,ale ona łatwo się przyjmuje. Wystarczy wetknąć do doniczki z ziemią. Ja swoją pierwszą hodowaną w doniczce jako kwiatek pokojowy miałam jeszcze w szkole średniej. Skubnęłam w gabinecie od biologi i chyba tydzień nosiłam w piórniku zanim mi się przypomniało, że mam kwiatka do posadzenia.Mimo to przyjęła się i pięknie kwitła.
Witaj Halinko.hal1959 pisze:Masz bardzo ciekawe kolory tych dalii i piękne kształty płatków,bardzo mi się podobają,ja mam takie zwyczajne,które dostałam i właściwie ich nie doceniałam.Mam gdzie przechowywać,więc pomyśle o kupnie innych o ciekawych kwiatach i kolorach![]()