Toskowe co nie co :-)))
basga pisze:Ale się uśmiałam...no fakt-bywają okropni i złośliwi ale...i tak to my mamy rację i ostatnie słowo.A jak sam nie chce robić to zawsze można postraszyć,że się sąsiada poprosi o pomoc!
Ja tam nie proszę o pomoc tylko od razu grożę że kupie gotowe , to go od razu mobilizuje bo nie lubi wydawać pieniędzy jak może sam zrobić .
Więc to jest najlepszy bodziec na to by zrobił półki

Mało tego to przytachałam przed chwila do domu dużą Dracene Fragrans Massangeana i jestem z siebie bardzo dumna

W szoku byłam że tak piękny kwiat można nabyć w kwiaciarni

Musze oduczyć się łazić do kwiaciarni tylko po to by popatrzeć bo zawsze coś przywlokę .
No ale dracenie i to takiej oprzec sie nie mogłam

Kurcze nawet sie nie opierałam specjalnie

Wesoło pozdrawiam Basia
Ciekawa jestem co mąż powie jak zobaczy , bo ciężko jej nie zauważyć

No i opstrykałam Dracenę , ciekawa jestem czy sie u mnie uchowa
Podobno ona w ziemie woli troszke chłodniej a u mnie jest w ziemie zawsze 22 stopnie

Ma dwa pnie , z większe go wyrastają dwa pióropusze liści a z mniejsze go 3
Kurcze jestem z siebie i zakupu dumna , ciekawa jestem czy mąż będzie dumny ?
Basia

Podobno ona w ziemie woli troszke chłodniej a u mnie jest w ziemie zawsze 22 stopnie

Ma dwa pnie , z większe go wyrastają dwa pióropusze liści a z mniejsze go 3

Kurcze jestem z siebie i zakupu dumna , ciekawa jestem czy mąż będzie dumny ?
Basia
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To prawdziwy skarb, Basiu - wierz mi... Współcześnie faceci stali się jacyś tacy memłowaci i niektórzy gwoździa porządnie w ścianę nie potrafią wbićToska pisze:Ja tam nie proszę o pomoc tylko od razu grożę że kupie gotowe , to go od razu mobilizuje bo nie lubi wydawać pieniędzy jak może sam zrobić .

Pozwolę sobie ten wywód zakończyć spostrzeżeniem na temat dracenki - przepiękne ma kolorki

Keri
Mój mąż potrafi wszystko zrobić , gorzej tylko z chęciami , bo musi mieć praktycznie topór nad głową aby mu się chciało .
Wiem że mam skarb , bo co by się nie stało on wie co i jak zrobic i w razie awarii domowych robi wszystko .
Tylko półki i płotki ciężko mu zrobić , choc płotki obiecał że na przyszły rok w kwietniu będą , tylko że półki bym chciała wcześniej ale on na razie okoniem stanoł
Jak zobaczył dracenę to powiedział
On " Co to ......... jest "
Ja " Nie widzisz , to jest kwiatek "
On " Tobie chyba bije "
Ja "Zgłupiałeś czy cuś "
On " Prychnoł i poszedł do ubikacji "
Oby tak z każdym kwiatkiem reagował
))
Filek zielony od Cibie nie puszcza korzeni
basga Właśnie o to chodzi że tez nie mam miejsca na takie kwiaty , ale dracena kusiła
.Okazuje sie że co patrze na jakis kwiat jest zauroczenie
bona Wiesz nie wiem ile mam ale dorosłych to około 40 - 50 Młodych tak z 20 i z 10 słoików/szklanek/kieliszków ze szczepkami .
No i duży filek czerwieniejący oraz duża dracena i mieszkanie tylko 50m
Beata703 Dzięki , tez uważam ze jest śliczna , normalnie pierwszy raz widziałam taki okaz , musiałam go mieć
Serdecznie pozdrawiam Basia
Mój mąż potrafi wszystko zrobić , gorzej tylko z chęciami , bo musi mieć praktycznie topór nad głową aby mu się chciało .
Wiem że mam skarb , bo co by się nie stało on wie co i jak zrobic i w razie awarii domowych robi wszystko .
Tylko półki i płotki ciężko mu zrobić , choc płotki obiecał że na przyszły rok w kwietniu będą , tylko że półki bym chciała wcześniej ale on na razie okoniem stanoł

Jak zobaczył dracenę to powiedział
On " Co to ......... jest "
Ja " Nie widzisz , to jest kwiatek "
On " Tobie chyba bije "
Ja "Zgłupiałeś czy cuś "
On " Prychnoł i poszedł do ubikacji "
Oby tak z każdym kwiatkiem reagował

Filek zielony od Cibie nie puszcza korzeni

basga Właśnie o to chodzi że tez nie mam miejsca na takie kwiaty , ale dracena kusiła

bona Wiesz nie wiem ile mam ale dorosłych to około 40 - 50 Młodych tak z 20 i z 10 słoików/szklanek/kieliszków ze szczepkami .
No i duży filek czerwieniejący oraz duża dracena i mieszkanie tylko 50m

Beata703 Dzięki , tez uważam ze jest śliczna , normalnie pierwszy raz widziałam taki okaz , musiałam go mieć

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- basga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2007, o 21:23
O Basieńko-mój ma dokładnie tak samo-wszystko zrobi ale...dopiero jak chodzę za nim i zrzędzę.Barierkę za okno już drugi rok robi i jeszcze nie mam,ale niechby ktoś znajomy coś chciał to on już by robił.Teraz postawiłam warunek-jak mnie porobi to co zaplanowałam to do znajomych droga wolna. :P
Karinko...taka dziewczyna jak Ty to normalnie skarb!Ja też wyniosłam z domu,że tata umiał wszystko sam zrobić,no ale to facet-ja tam wole nie pokazywać,że coś umiem bo w końcu wszystko spadłoby na mój łeb a od czego mam M?
Karinko...taka dziewczyna jak Ty to normalnie skarb!Ja też wyniosłam z domu,że tata umiał wszystko sam zrobić,no ale to facet-ja tam wole nie pokazywać,że coś umiem bo w końcu wszystko spadłoby na mój łeb a od czego mam M?

Mam nadzieje że sie doczekam , tylko on zamiast korzonki puszczać to mu liście zółkną a to dziwne bo w wodzie pieron siedzikari pisze:Haha, to wesoło
Mówisz o tym filku z wielkimi liściorami? A to spokojnie... on mało "porywczy" ;) jeszcze się doczekasz korzonkówa jak nie, to sama Ci ukorzenię.

Ile mu może zabrać puszczanie korzonków ?
basga
Wczoraj nastąpił cud jakis czy cus , M stwierdził że zrobi łóżko piętrowe dzieciom , bo deski z pracy przyniesie albo kupi za 150 zł więc oszczędzi bo taki zakup to 800zł .
Kurcze jetem z niego dumna , no i ma sie za to zabrać po 10-tym

treissi
Oj bo on nie marudzi nigdy , mówi co ma do powiedzenia i wychodzi , i tak cud że mini dialog był

Ziel-ona
Stwierdził wczoraj tak
" Dzięki bogu tobie zawsze każda obsesja po pewnym czasie mija

Wiecie Kupujemy narożnik ( cholera wie kiedy ) i zgodził sie bym to miejsce puste po wypoczynku kwiatami zawaliła

No a będzie z 1,5 metra kwadratowego

Więc ja juz tam widzę filka zielonego ( jeszcze nie mam ) i czerwieniejącego ( juz mam )