Zakątek Annes 77
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes 77
Paulinko dziękuję za wizytę...zapraszam częściej:)
hejka wpadłam z rewizytą
pieknie tu u Ciebie, baardzo mi się podoba!!!! i widzę, że jak ja też robisz zakupki w Auchan....hehe ja nie potrafie się opanować, nawet jak jade z rodzicami to lece do ich namiotu.....a tam
mama się ze mnie śmieje jak coś targam
zaś tata tylko robi tak
będę wpadać

pieknie tu u Ciebie, baardzo mi się podoba!!!! i widzę, że jak ja też robisz zakupki w Auchan....hehe ja nie potrafie się opanować, nawet jak jade z rodzicami to lece do ich namiotu.....a tam

zaś tata tylko robi tak

będę wpadać

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Madame Pierre Oger wyjątkowo ładnie Ci zakwitła, ma swój urok 

- Annes 77
Martuś fajnie,że wpadłaś
Na moje nieszczęście u nas w mieście namiot był ostatnio zamknięty,a gazetka,do której u siebie link podawałaś u mnie jest niedostepne...szkoda...ale za to jutro jadę na giełdę.Mam nadzieję,że dorwę ciekawe wrzosy oraz parę cebulek tulipanów.Za różami nie będę się rozglądać...już dość na ten rok
Ostatnio kupiłam 8 cebulek narcyzów pełnych...podobno nornice ich nie lubią
Aniu Madame pokazała swoje cudne kwiaty,a teraz stoi jak zaczarowana,wypuściła bardzo długie pędy,ale pąków brak.

Ostatnio kupiłam 8 cebulek narcyzów pełnych...podobno nornice ich nie lubią

Aniu Madame pokazała swoje cudne kwiaty,a teraz stoi jak zaczarowana,wypuściła bardzo długie pędy,ale pąków brak.
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
W moim Auchan namiot w ogóle zlikwidowali rok temu, pewnie dlatego że tuż za płotem mieli castoramę. Widzę, że pracujesz nad tym, żeby znowu nie zaniedbać wątku
Paulina
- Annes 77
Paulinka ale tu w tłumie szybko można zniknąć
Staram się,ale chyba za mało
Wczoraj kupiłam 3 wrzosy.Jutro wkleję fotki.Teraz mam aż 4 szt i już się cieszę na posadzenie nowych nabytków.
Martwię się moją mloda magnolię,którą wiosną kupiłam.Chyba w maju przemarzła,nie wypuściła ani jednego listka

Wczoraj kupiłam 3 wrzosy.Jutro wkleję fotki.Teraz mam aż 4 szt i już się cieszę na posadzenie nowych nabytków.
Martwię się moją mloda magnolię,którą wiosną kupiłam.Chyba w maju przemarzła,nie wypuściła ani jednego listka

- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Anuś, zrób fotkę magnolii i wklej. Może coś zaradzimy? Czy to ta żółciutka?
- Annes 77
Tak to magnolia Yellow Bird
Aktualnej fotki nie posiadam,ale musiałabym coś wybrać z wiosennych fotek,poszukam i wkleję...
szkoda mi tego pięknego okazu,postanowiłam,że jak już nic na pewno z niej nie będzie to na jej miejsce posadzę różę reprezentacyjną?

szkoda mi tego pięknego okazu,postanowiłam,że jak już nic na pewno z niej nie będzie to na jej miejsce posadzę różę reprezentacyjną?
- Rozeta
Aniu, czy ona jest zupełnie bez liści, czy od czasu wypuszczenia liści wiosną nic nowego nie wyrosło?
- paola1a
Ja z moją magnolią od dwóch lat mam ten problem W tym roju liczyłam że będzie już dobrze ale majowe mrozy i śniegi zniweczyły moje nadzieje
Paulina
- Annes 77
Moniś jestem z lekka przerażona,ona wiosną wypuściła listki jeszcze w doniczce,później przesadziłam do kwaśnej ziemi,przyszedł maj i te cho......e przymrozki
Łyse badylki się kołyszą...czuję,że nic z niej nie będzie...szkoda tylko kasy ech..
Paulinko widzę,że nie jestem sama.Jak sprawdzić,czy magnolia żyje?

Paulinko widzę,że nie jestem sama.Jak sprawdzić,czy magnolia żyje?
- Annes 77
- paola1a
POj to moja wygląda lepiej, choć nie wiele ale przynajmniej ma jakieś listki. Czy coś będzie z Twojej tego nie wiem, bo ja sama dopiero się uczę lekcji pod tytułem Magnolia
Paulina
- Rozeta
Aneczko, no cóż ...wiesz na pewno, że roślina oddycha przez liście. Jeśli ich nie ma latem, to ...wiesz ...
Jeśli ta odmiana Yellow Bird jest Twoim marzeniem, to proszę, nie rezygnuj z niej. Nawet kosztem nowego miejsca na nasadzenie różane. Już taki żywot ogrodnika, że natura akceptuje lub eliminuje jego wysiłki. Myślę, że nie raz jeszcze się zetkniemy ze stratą cennej rośliny. Ja z wiosną pożegnałam mojego ulubieńca w ogrodzie - wiąza Camperdowni ...
. Był piękny, wręcz spektakularny. Pokrój pendula, duże liście na gałęziach do samej ziemi ...Ech ...Żal , ale cóż. Chciałabym, ale nie kupię drugiego, bo potwornie drogi, coś ok. 150-200zł. Posadziłam na tym miejscu głoga Scarlet 'coś tam'. Też piękny ...
.
Jeśli ta odmiana Yellow Bird jest Twoim marzeniem, to proszę, nie rezygnuj z niej. Nawet kosztem nowego miejsca na nasadzenie różane. Już taki żywot ogrodnika, że natura akceptuje lub eliminuje jego wysiłki. Myślę, że nie raz jeszcze się zetkniemy ze stratą cennej rośliny. Ja z wiosną pożegnałam mojego ulubieńca w ogrodzie - wiąza Camperdowni ...

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu przybiegłam się przywitać
.
Przysiądę na dłużej w deszczowy wieczór jeśli pozwolisz
.

Przysiądę na dłużej w deszczowy wieczór jeśli pozwolisz