Lawendowo- różowy kosmos śliczny. Kanna w bardzo ciekawym kolorze.
Maryniu masz suchodrzew chiński, czy podmarza zimą?
Zdjęcia jak zawsze perfekcyjne.
Gratulacje, niech wygrana najmniej będzie potrzebna do likwidacji chorób i szkodników.
Karo dziękuję ,pochwał nigdy za wiele i dotychczas przyjmuję je bez uczucia przesytu ...
Soniu wiem,że jesteś "fanką" moich zdjęć cieszą mnie zawsze wyrazy uznania!
Suchodrzew po raz pierwszy podmarzł tej zimy a mam go od wielu lat.Powoli się regeneruje.
Odpoczniemy od upału w tym tygodniu ,to dobrze bo mam ostatnio wenę twórczą,trzeba coś niecoś zmienić w moim działkowym obejściu...W ub.tygodniu rozpoczęłam prace przygotowawcze...
Honkę masz cudną. Czy też wysoka?
Posadziłam u syna sporo suchodrzewów, dostałam od osoby ze Staromieścia. U nich nigdy nie zmarzły. U syna też podmarzły pędy od strony łąk.
Też przed deszczem udało mi się rozgęścić irysy, , skoro nie kapryszą, będą w dwu kolejnych miejscach.
Maryniu odpoczywaj przed pracami działkowymi.
SoniuHonka wysoka,dla mnie jeżeli dalie to jednak wysokie.W przyszłym sezonie muszę uzupełnić asortyment... Słabo kwitną moje dalie ,jeszcze czekam na kwiaty...
Pogoda dobra,zaraz wybieram się w plener! Trzeba coś podziałać!
Przepiękny mieczyk.
Floksy jeszcze kwitną i roznoszą swoje piękne zapachy.
Też je przycinasz ?
Trawy już zaczynają szaleć.
Oj coś nam to lato łapie już kolorki jesieni.
Małgoś ,jak nie ,jak tak...
W tym roku wszystko przyśpieszone...od wiosny począwszy!
Dziękuję za deklarację przynależności do mojego nielicznego fanklubu Aniu kolorów i oznak jesieni przybywa...Wiele roślin przekwitło ale jesienne też są piękne!
Część moich floksów już przycięta.
Odwiedziny Koleżeństwa zmobilizowały mnie do aktywności bo ostatnio nie mogłam jej z siebie wykrzesać...