Mój jednoroczny ogród - zuzia55

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

skoro fotosik pozwala to... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Nic dziwnego że fotosik ci pozwolił - przecież była północ :P

Jak kupiłam swoją działkę to uważałam że jest na niej za dużo kwiatów. Ale jak patrzę na takie zdjęcia jak twoje to żałuję że nie mam ich więcej :P

Nauczyłam się doceniać ich urok..... A twoje georginie rzeczywiście ciekawie wyglądają, mogłyby to być np. 2,3 odmiany :P
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

A co Ty im zrobiłaś,że u Ciebie już kwitną georginie.Moje do kwitnienia to jeszcze o ho ho,daleko...Ładne kolorki mają.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewuszki ! MARIOLKO-Ty za to wcześnie wstajesz a ja lubie troszeczkę dłużej poleniuchowac,nie zawsze mi się to udaje bo jak M czasami wraca z nocki,to niby chodzi cicho ,ale i tak słysze i wstaję.HALINKO- Georginie dostałam na jesieni od sąsiadki ,..miała kilka kolorów,ale nie miała gdzie przechowac ,więc takim sposobem oddała mi największe bulwy ,jak sie okazało u mnie są czerwone u niej reszta.Jesienią trzeba robic podmiankę.Ja trzymałam je w piwnicy pod domem obok kotłowni i widocznie było im za ciepło bo już w lutym miały pędy wiec ich wysadziłam w marcu i przykryłam otuliną,kwitną już z miesiąc.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka zdjęc z balkonu z przedniej części domu w kierunku ulicy.Jak widac roślinki jeszcze młode,a trawa sucha ,z zapowiadanego deszczu nici. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To natomiast zdjecia z okna od strony północnej. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Masz piękny kolor wiciokrzewu, georginia też u mnie zakwitła ale ma kolor żółty tak odblaskowy że nie mogę jej fotki zrobić i w ogóle masz fajnie - tyle miejsca dla nasadzeń ;:32
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chociaż obiecywałam sobie mijanie sklepów ogrodniczych szerokim łukiem,nic z tego nie wyszło i mam nowe nabytki 2 szczepione wisterie różową i fiolet ,laurowiśnię ,tawułę"Antony Watterer",wawrzynka i coś ,co sprzedawca nazwał byliną,ale nie wie co to /ostatnie zdjęcie/ Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ponieważ nie mogłam znależc wawrzynkowi zacienionego miejsca ,posadziłam go w słońcu i teraz muszę coś dosadzic aby od strony południowej był czymś z dużymi liścmi osłoniety i tutaj skończył się mój polot,może mi cos doradzicie ? Plissssssssssssss!!!!!!!!!!Jeszcze kilka kolorów lata. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Wpadłam do Ciebie z rewizytą ależ tu nowych kwiatuszków przybyło.....,trawka nie taka najgorsza,żebyś widziała moją przed deszczem ....siano.....to dla niej trafniejsze określenie ,widzę ,że po ostatnich deszczykach jest w lepszej kondycji.... :D Dzisiaj dmuchałyśmy z dziewczynami chmurki do małopolski i udało sie ...popadało,, jutro do Ciebie je przegonie jak sie tylko mnie pojawią ................ :D
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Zuziu jesteś szalona w zakupach jak ja, im bardziej mówię dość,tym więcej robię zakupów.Mam taką laurowisnię,rośnie jak szalona.Wiosna ją podcięłam ostro,miała plamy brazowe na liściach,Więc usuwałam stopniowo je,odbiła i tak się zagęściła ,że szok.Myślałam, że choruje i nic z niej nie będzie.Zrobie fotkę i pokaże,porównasz czy to, to samo.U mnie rośnie w słońcu,chociaż ona woli zacienienie,ale z tym mam problem.Przyjemnego wkopywania roślinek.Pozdrawiam.Halina
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Zuziu.Jestem u Ciebie pierwszy raz.I jestem pod wrażeniem ogromu pracy jaki wlożyliśćie w urządzanie ogrodu.Grill ,ławy i altana super.A ta roślinka ,którą kupiłaś wygląda mi na rozwar.Ma kwiatki podobne do dzwonków.Zyczę dalszego zapału i deszczyku ,żeby wszystko pięknie rosło
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wreszcie wczoraj wieczorem trochę popadało rośliny odetchnęły i zaczeły intensywniej kwitnac,a to kolory godecji i nie tylko Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold