Wiejski ogród - kamixsa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

W tym roku jest u mnie jest dużo owoców właśnie skończyły się czereśnie ponieważ była plaga szpaków nie mogliśmy upilnować :cry: :cry: ale zawsze coś się zjadło :lol: tak więc polecam drzewka owocowe jest to ogromna przyjemność patrzeć jak rosną a rosną szybko :roll: :roll: :roll:
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Krysiuniu. No właśnie przez te cudowne owoce (porzeczki, maliny, wiśnie i czereśnie) nie miałam chwilki dla Was. Wyończyły mnie najgorzej czereśnie, w których były robale i musiałam każdą z osobna rozkrajać i wyjmować paskudy. A dzieci uwielbiaja kompoty z czereśni, to miałam co robić. Basen zdał egzamin- przez te upalne dni naprawdę daje duża ulge zmoczenie sie chociaż przez chwilkę, w sobotę M wypompował wodę i chociaz miałam cała działke podlaną. Co do szczawika mam pytanie Krysiu, kiedy sie go wykopuje i czy mozna potem do doniczki go dać? Pierwszy raz tak zrobiłam i nie znam sie na tym. Pozdrawiam buziaki pa :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fiu,fiu ,ależ oprócz ślicznych kwiatów masz owoce.Czy to na 2 zdjęciu z 27.06. to kiwi ? ile na to czekałaś ? ja mam dopiero posadzone więc nie wiem kiedy zakwitnie.
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p

Post »

Witaj Giguś ,on więc odpowiadam co do szczawika 8) ja wykopuję go z gruntu przed przymrozkami i wkładam same kłącza bez liści do pudełka lub doniczki i zasypuję piaskiem lub ziemią można też trocinami i przechowuję w chłodnym miejscu tak by nie zmarzły Na wiosnę wyciągam i wysadzam tak jak mieczyki a jak chcę wcześniej to do namiotu lub na parapet

lubi cień w słońcu nie jest taki piękny

Witaj Zuziu tak to kiwi pięknie zakwitła ona lecz nie on :cry: :cry: :cry: i nie mam owoców :cry: ponoć dlatego że nie był przycinany 8) owoce były po czterech latach małe ale bardzo słodkie :lol: ładne są liście takie błyszczące :lol: a na jesień pięknie się przebarwiają :shock: życzę powodzenia w uprawie kiwi
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p

Post »

Kolejny mix
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Ale cudny mix,czyżby kanna Ci zakwitła?Ładne lilie,Zestawienie kwiatków na 2 fotce mi się podoba.Co tak kwitnie na biało ,na przedostatnim zdjęciu?Pozdrawiam.Halina
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Cudnie, po prostu bajecznie. Mnóstwo roślin. Od razu nabrałam ochoty na wiele. Moje drzewka owocowe rosną dopiero od jesieni i pochwalę się, że będę miała 2 (słownie- dwa) jabłka, 7 porzeczek czarnych i chyba garść malin. Cieszę się tym , co mam.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Podobno by mieć owoce kiwi powinna rosnąc i ona i on :P
Mix kwiatowy bardzo mi się podoba....
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

to tak jak z arbuzami :)
;:2
i kilkoma innymi gatunkami
ludzmi np
;:23
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p

Post »

hal; to jest gipsówka, i kany mi już kwitną mam jeszcze żółtą

ewab; życzę ci obfitych zbiorów w następnych latach

coma; tak trzeba mieć roślinki męską i żeńska - i ja tak mam, ale co z tego jak on mi nie zakwit( i tak to z mężczyznami jest - nie mozna na nich polegać) :D

hanna; nigdy nie miałam arbuzów ale może kiedyś się na nie skusze
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p

Post »

Giguś specjalnie dla ciebie szczawiki
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Oj Krysiuniu ale mnie uszczęśliwiłas Twoimi fotkami i oczywiście radą co do szczawika. A po ile do ziemi wkładać tych bulw - czy one sie rozmnożą, ja miałam kilka w doniczce jako kwiatek domowy, ale ktos mi poradził, że mozna je do ogrodu własnie wysadzić.
Ale jakie cudne fotki pokazałaś mix niesamowity i czy pan jeż u Ciebie w ogrodzie mieszka? Gipsówke tez mam dosyc sporą i muszę ja przenieść w inne miejsce, czy z korzenia mozna ją dzielic?
Krysiu ja jak zwykle pytam bo słaby ze mnie ogrodnik, a od czego ma sie przyjaciół na forum. Nie masz mi za złe, że cię tak zanudzam :P ???
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Obrośnieta altana cudowna. Mogłam sobie ją wreszcie obejrzeć w całej krasie. Wszystkie rośłinki u ciebie są przepiękne. I tyle smakowitych owoców u ciebie dojrzewa. ;:8
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

No i rozwary u ciebie już kwitna,ja jestem ciągle do tyłu z kwitnieniem moich roślinek. ;:99
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szczawiki? Napisz dokładniej jak się nimi opiekujesz przez cały rok, proszę.

jesienią wykopałam u siebie dwa rodzaje, zielony i purpurowy, wcisnęłam do doniczek i chciałam przechować do wiosny, ale wszystko zdechło, albo miało za sucho, albo za zimno, właściwie nie wiem co się stało, bo starałam się zapewnić im dobre warunki zimowania.

Za to pojedyncze cebulki, których nie zauważyłam w ziemi, właśnie wylazły i będą pewnie kwitły :) Ale zima była lekka, udało im się przeżyć "na wolności" :D
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”