Tak Gosiu to pigwowiec tylko, że ma czerwone a nie pomarańczowe kwiaty no i dość duże owoce. Sok jest super. Po pigwowce należy się uśmiechać do pani Basi.
Coś to zdjęcie storczyka nie za bardzo wyszło. Chyba dlatego, że jest to nowy nabytek pani Basi a ja ten fakt chciałem zataić. No ale dała za niego aż 5 zł.
Masz rację Małgoniu! Chyba przeniesiesz się do pani Basi. Ten pierwiosnek ma takie kwiaty. Odnośnie storczyków to w poniedziałek będę w szkółce i za storczyka nie dam więcej niż 3 zł -a co!!! Pani Basia sama zamówiła 3 sztuki, zresztą ona codziennie coś dokupuje na targu i dosadza.
W poniedziałek jadę zobaczyć co nowego rośnie w szkółce. Mam w niej swojego szpiega, który donosi, że sadził storczyki. Zbliża się okres kwitnienia astrów alpejskich a ja nie jestem pewien czy na swoim skalniaków mam 2 czy 3 kolory. Porobię zdjęcia. Rozmawiałem kiedyś z właścicielem i mówił, że mógłby wysłać rośliny. Do tematu możemy wrócić w poniedziałek.
ja się boję poniedziałku - bo jak Przemek pokaże cudeńka jakie tam są to ja chyba się spakuije i pierwszym atutobusem tam pojade :P i wróce ciężarówką - bo takie ceny ... i takie cudeńka... szok ...
Faktycznie Reniu-obiecałem. Już zrobiłem minkę jak Twój piesek i przepraszam!!! Teraz jadę do Lublina na Mistrzostwa I Pomocy PCK ale wieczorkiem padną pierwsze wskazówki a od poniedziałku będzie fotorelacja z tego co będę wyczyniał z moim dziurawym oczkiem. Będę po raz pierwszy od kilku lat spuszczał wodę i wymieniał roślinność i kamienie. Jeszcze raz przepraszam za opóźnienie. Miłego dnia.