Mój ogród -gulek-
- gulek
- 200p
- Od: 16 mar 2008, o 18:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
elila - dziękuję
Działka znajduję się 20km za Sokołowem Podlaskim jadąc od strony Warszawy. Rośliny sadzę dopiero od 2 lat po za kilkoma które już tam były (jabłonką, 3 jesionami i śliwką )
Mutari - jabłonka to jedyne drzewko do którego się nie dotykam i jedyne drzewko którym zajmuje sie mój tata
, ale oczywiście podpowiem mu co trzeba zrobić- dziękuję
Faktycznie masz rację, fajnie by wyglądał taki "parasol" z jabłonki

Mutari - jabłonka to jedyne drzewko do którego się nie dotykam i jedyne drzewko którym zajmuje sie mój tata

Faktycznie masz rację, fajnie by wyglądał taki "parasol" z jabłonki

Grzesiek przy przycinaniu drzew, najpierw wycina się chore - uszkodzone gałęzie i wilki. Wilki bardzo łatwo rozpoznać ponieważ mają jaśniejszy kolor i rosną pionowo do góry. A prowadząc tak drzewo będziesz miał nie tylko więcej cienia a również łatwiejszy dostęp do owoców. Masz również ułatwioną sprawę z opryskami i ogólnie z pielęgnacją . A co do ogrodu to mógłbyś wkleić jakieś nowe fotki. Na pewno coś i u Ciebie ładnie zaczęło kwitnąć.
- Katarynka
- 500p
- Od: 1 kwie 2009, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładne zdjęcia! Zaglądam do Ciebie, bo widzę pewne podobieństwa naszych ogródków.... mam sporo starych jabłoni i właśnie zastanawiam się czy też ich tak nie "ogolić"... pozdrawiam...
Katarzyna, zapraszam
- gulek
- 200p
i jeszcze kilka fotek z przed 2 tygodni
Nie wiem czy to będzie tutaj rosło, ponieważ słońce świeci tam tylko kilka godzin 2-3.
Trochę barwinka, tawuła, w rogu budynku pigowiec (pigwa) , jakaś zielona kulka (nie pamiętam nazwy) pięciornik i oczywiście sosna oścista. To jeszcze nie jest skończone, mam zamiar cos tam dosadzić i prawdopodobnie przysypać to korą, ale jak na razie czekam aż się wyleczę z ospy. Dopadło mnie te straszne choróbsko ...myślałem że w tym wieku już ciężko na to zachorować.

Nie wiem czy to będzie tutaj rosło, ponieważ słońce świeci tam tylko kilka godzin 2-3.
Trochę barwinka, tawuła, w rogu budynku pigowiec (pigwa) , jakaś zielona kulka (nie pamiętam nazwy) pięciornik i oczywiście sosna oścista. To jeszcze nie jest skończone, mam zamiar cos tam dosadzić i prawdopodobnie przysypać to korą, ale jak na razie czekam aż się wyleczę z ospy. Dopadło mnie te straszne choróbsko ...myślałem że w tym wieku już ciężko na to zachorować.

- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Urocza działka! 
...a ten piec kaflowy.... ech... marzenie!

...a ten piec kaflowy.... ech... marzenie!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- gulek
- 200p
apus Dziękuję... urocza to działka będzie za kilka lat
na razie pracuję nad nią
a piec faktycznie bardzo fajny
też mi się podoba
sam wybierałem kafle tzn. razem z tatą.
Ala tak.. wreszcie zagospodarowałem, ale jeszcze nie jest skończone. Boję sie troszkę o tą sosne, czy ona będzie tam dobrze rosła?
Nie wiem gdzie załapałem te paskudztwo, może w pracy, może nawet gdzieś na mieście ktoś na mnie kichnął
nie mam pojęcia.

Ala tak.. wreszcie zagospodarowałem, ale jeszcze nie jest skończone. Boję sie troszkę o tą sosne, czy ona będzie tam dobrze rosła?
Nie wiem gdzie załapałem te paskudztwo, może w pracy, może nawet gdzieś na mieście ktoś na mnie kichnął